Crypto

Preko 36 miliona USD vraćeno na adresu Nomad Bridgea za povrat sredstava

Više od 36 miliona dolara do sada je vraćeno na službenu adresu za povrat sredstava koju dijeli Nomad Bridgeunakrsni protokol za razmjenu poruka iz kojeg je prošle sedmice povučeno 190 miliona dolara u, kako su mnogi nazvali “prvu decentralizovanu pljačku”.

Prema Etherscan transakcijama, novčanik za oporavak trenutno sadrži kripto imovinu u vrijednosti od 36,4 miliona dolara.

Novčanik, koji je Etherscan označio kao “zvanična adresa za povrat sredstava Nomada”, primio je 2.179,5 ETH (vrijednost oko 3,9 miliona USD), 9,77 miliona USDC, 5 miliona USDT, 196 WBTC (4,7 miliona USD), DAI 3,7 miliona i različite iznose ostalih ERC-20 tokena.

Novčanik za povrat sredstava je bio podijeljeno Nomad tim 3. avgusta. Međutim, vraćanje ukradenih sredstava navodno je dobilo na snazi ​​nakon što je tim najavio nagradu do 10%, rekavši da će se oni koji vrate najmanje 90% ukradenih sredstava smatrati hakerima bijelih šešira i Nomad je pobijedio ne poduzimaju pravne radnje protiv njih.

U istom saopštenju tim je naveo da je do tada vraćeno više od 20 miliona dolara.

U ponedeljak ekipa najavio da su “kreirali službeni komunikacijski ključ Nomada za slanje poruka na lancu na otvorene adrese novčanika” u pokušaju da dopru do više “bijelih hakera” i povrate više sredstava.

Kako je objavljeno, Nomad Bridge je ranije ovog mjeseca postao žrtva ‘haotičnog’ hakovanja. Most je imao zaključanu ukupnu vrijednost od 190 miliona dolara (TVL) prije eksploatacije, ali su sredstva povučena za nekoliko sati.

U obdukciji, Nomad tim je rekao da je greška “prouzročila da Replica ugovor nije uspio ispravno provjeravati autentičnost poruka”, što je omogućilo svima da se pridruže napadu kopiranjem početne hakerske transakcije, što je bilo slično “decentraliziranoj pljački”.

“Kao rezultat toga, ugovori koji se oslanjaju na Repliku za autentifikaciju dolaznih poruka pretrpjeli su sigurnosne greške. Ovaj neuspjeh autentifikacije rezultirao je lažnim porukama koje su proslijeđene ugovoru Nomad Bridge Router”, rekao je tim.

Prema podacima DeFi Llame, do sada, ukupna zaključana vrijednost projekta (TVL) iznosi 95.366 USD.

____


– Nomad najavljuje višemilionsku nagradu za ‘Bele šešire’, kaže da je 20 miliona dolara već vraćeno
– Nomad DeFi most istrošen za najmanje 150 miliona dolara u “haotičnoj” “decentralizovanoj pljački”

– 9 miliona USD vraćeno Nomadu
– Solana krivi Slope novčanik za hakiranje, dok Slope kaže da ‘Ništa još nije čvrsto’

– Axie Infinity Developer poriče pogrešno postupanje nakon otkrivanja kripto transfera vezanog za Ronin Hack
– Harmony predlaže kovanje milijardi JEDNOG tokena za nadoknadu korisnika pogođenim hakom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *