Crypto

Predviđanje Solane cijene kao obim trgovanja od 3 milijarde dolara podiže SOL u zeleno – vrijeme je za kupovinu?

Predviđanje cijene Solane ostaje bikovsko; međutim, obrazac dvostrukog vrha djeluje kao glavni otpor, držeći SOL-ov uzlazni trend ograničenom ispod 38,20 dolara. Solana (SOL) je pozitivno odgovorila na nedavni razvoj koji uključuje svoju blockchain mrežu i Google Cloud.

Kao odgovor, Solanin obim trgovanja je prešao 3 milijarde dolara, a cijena je zadržala snažan uzlazni trend.

Google je sada Solana validator

SOL-ova cijena je porasla za 15%, što je privremeno premašilo oznaku od 38 dolara nakon što je provajder u oblaku izjavio da će početi djelovati kao validator za Solana mrežu.

Hertzner, njemački provajder centara podataka, nedavno je izbrisao hiljadu Solana validatora iz svog sistema, navodeći kršenje pravila kao razlog.

Uprkos tome, izumitelj i izvršni direktor blockchain mreže, Anatolij Jakovenko, ostaje nepokolebljiv i insistira da više neće biti prekida za njihove klijente do kraja godine.

Nastavio je rekavši da će nadolazeći validator pomoći Solani da osigura stalnu dostupnost usluga u svojoj mreži. U tom slučaju dostupne su Googleove usluge u oblaku. Kompanija je tvitovala Yakovenko, pitajući je da li je u redu podijeliti vijest.

Sledeća poruka je glasila:

“Sada kada smo privukli vašu pažnju… pogledajte ovo: Google Cloud pokreće validator @solana koji proizvodi blokove kako bi učestvovao i validirao mrežu.”

Circle’s Euro Coin će debitovati u Solani 2023

U prvom dijelu 2023. Circle, startup za kripto plaćanja, će objaviti Euro Coin, stabilni coin koji podržava euro na Solana blockchainu. Direktor inženjeringa u Circleu, Marcus Boorstin, nedavno je govorio na konferenciji Solana Breakpoint u Lisabonu, u Portugalu, i rekao je da “već postoji veliko interesovanje ekosistema” za lansiranje.

Na debiju, rekao je, FTX, mjenjačnica kriptovaluta, omogućit će korisnicima da deponuju i podižu euro kovanice na Solani.

DeFi protokoli Radium i Solend, bazirani na Solani, “najavili su i svoju namjeru da to učine.”

Boorstin je također otkrio da će u prvoj polovini 2023. Circleov Cross-Chain Transfer Protocol biti dostupan na Solani, u početku omogućavajući izvorne transfere svog USDC stabilnog coina i na kraju se proširio na Euro Coin.

USDC se sada može izvorno prenositi između blockchaina zahvaljujući Cross-Chain Transfer Protocolu, infrastrukturi bez dozvole koja to čini mogućim. Proces uključuje razmjenu UDSC-a u lancu slanja za USDC koji će biti spaljen na kraju primaoca.

Stoga se to smatra još jednom pozitivnom viješću za Solanu, održavajući par SOL/USD bikovskim.

Predviđanje cijene Solane

Solanina trenutna cijena je 35,90 dolara, uz 24-satni obim trgovine od 2,4 milijarde dolara. Solana je porasla za preko 3,5% u posljednja 24 sata. CoinMarketCap trenutno zauzima 10. mjesto, s tržišnom kapitalizacijom od 12,9 milijardi dolara. Zaliha u opticaju je 359.222.505 SOL kovanica, a maksimalna količina nije poznata.

SOL/USD par se trguje bikovskim, sa trenutnim otporom na 38,20 dolara. Indikatori RSI i MACD izlaze iz zone prekomerne kupovine, što ukazuje na mogućnost bikovskog preokreta.

Trenutni otpor SOL-a ostaje na 35,80 dolara, a proboj na ovaj nivo na medvjeđem nivou ima potencijal da testira 33,40 dolara.

Par SOL/USD će vjerovatno trgovati bikovskim putem jer 50-dnevni pokretni prosjek, pored osnova o kojima je bilo riječi gore, podržava uzlazni trend.

Pored Solane, Dash 2 Trade, IMPT i Calvaria su održive alternative koje bi trebalo da budu uključene u vaš portfolio.

Dash 2 Trade (D2T)

Druga faza D2T pretprodaja je već rasprodat, podiže 5,16 miliona dolara za nešto više od dve nedelje. Dash 2 Trade je koncept koji je kreirala izuzetno popularna kompanija za trgovačke signale Learn 2 Trade koja će biti lansirana u drugoj polovini 2022. Cilj platforme je da investitorima pruži tržišne uvide kako bi im se pomoglo u donošenju informiranih odluka.

Kako bi poboljšao iskustvo trgovanja, D2T pruža trgovačke signale, društvenu analitiku, pa čak i analizu tržišnog raspoloženja. Prema timu za razvoj, Dash 2 Trade teži da bude Bloomberg trgovački terminal za kriptovalute. Za automatizaciju procesa trgovanja i optimizaciju svih metoda trgovanja, platforma takođe uključuje mogućnosti automatizacije i backtestinga.

Dash 2 Trade uključuje uslugu obavještavanja koja upozorava investitore na sve nove liste kovanica na centraliziranim berzama, pružajući im informacije koje su ranije bile dostupne samo elitnim investitorima.

Nije iznenađujuće da su brojevi u pretprodaji D2T bili fenomenalni s toliko potencijala.

Digitalna valuta je već prikupila više od 5,3 miliona dolara (5.370.788 dolara).

Posjetite Dash 2 Trade sada

IMPT

Posvećenost IMPT tima revoluciji karbonskih kredita učinila je IMPT najpopularnijom zelenom kriptovalutom na tržištu. Tim Impact Project-a revolucionira industriju karbonskih kredita tako što stavlja karbonske kredite na javni blockchain.

Do sada, sistem karbonskih kredita bio je vrlo netransparentan, primjenjiv isključivo na preduzeća, a cijeli mehanizam trgovanja je bio neefikasan i zastario. Trgovanje karbonskim kreditima kao NFT-ovima na blockchainu omogućava kontinuirano trgovanje 24 sata dnevno.

Preko 25.000 kompanija, uključujući Microsoft, River Island, Amazon i Samsung, sada je dostupno na IMPT platformi za kupovinu. Do sada je preko 12,3 miliona dolara već prikupljeno u IMPT pretprodaji, a karte se brzo rasprodaju.

Cijena IMPT tokena se povećavala sa svakom pretprodajnom rundom, sa 0,018 USD na početku prodaje na 0,023 USD na kraju runde. Tokeni u pretprodaji mogu se kupiti na IMPT web stranici za sve zainteresovane da učestvuju u inicijativi.

Kupite IMPT u pretprodaji odmah

kalvarija (RIA)

Calvaria, novi projekat igranja kriptovaluta, spreman je da osvoji industriju i postane jedna od najpopularnijih igara za zaradu na tržištu. Calvaria programeri su otkrili dvije velike prepreke širokom usvajanju Web3 igara.

Dok su investitori prepoznali potencijal Web3 igara, igrači nisu. Calvaria nastavlja da ubrzava svoju pretprodaju, koja je već u fazi 4 od 10 i blizu granice od 1,5 miliona dolara.

S obzirom da cijena domaćeg RIA tokena značajno raste u svakoj fazi pretprodaje, investitori hrle u projekat GameFi koji se brzo širi.

Tokeni koštaju 0,025 dolara svaki u fazi 4, ali do faze 5, cijena je porasla na 0,03 dolara, a do faze 10, tokeni koštaju 0,055 dolara.

Posjetite Calvaria Presale sada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *