Crypto

Predviđanje cijene XRP-a kako XRP raste zeleno uprkos padu cijena kriptovaluta – Počinje novi reli?

Cijena XRP-a je porasla za 1,5% u posljednja 24 sata, dostigavši ​​0,358245 dolara dok se altcoin oporavlja od jučerašnjeg rasprodaje na cijelom tržištu. I dalje je u padu od 23% u posljednjih 30 dana, ali se nadaju oko Rippleovog slučaja s obećanjem SEC-a da će ga povećati u narednim sedmicama, jer se ovaj slučaj bliži dugo očekivanom kraju.

Iako su šanse Ripplea očigledno bile narušene ranije ovog mjeseca kada je LBRY izgubio sličan slučaj protiv SEC-a, njegove izglede je povećao uspjeh u podnošenju 14 amicus podnesaka prije roka 18. novembra, dok je regulator mogao upravljati samo jednim. Kao takav, i s obzirom da je Ripple također uživao u drugim malim pobjedama u mjesecima do sada, postoji svaka šansa da bi mogao postići pozitivan rezultat i da bi XRP mogao ponovo početi rasti.

Predviđanje cijene XRP-a kako XRP raste zeleno uprkos padu cijena kriptovaluta – Počinje novi reli?

Kretanja XRP-a ranije ovog mjeseca značila su da je njegov indeks relativne snage (ljubičasta) pao ispod 30, što ukazuje na uslove preprodaje. Međutim, njegov RSI se od tada malo oporavio, i dok je ponovo počeo da tone nekoliko dana, ovaj pad je zaustavljen današnjim skokom, a indikator momentuma bi mogao ponovo početi da raste.

U smislu njegovog 30-dnevnog pokretnog prosjeka (crveno), ovo je i dalje iznad svojih 200-dnevnih (plavo), ali izgleda da tone naniže. Kao takav, teško je reći iz čisto tehničke perspektive da li će XRP uskoro doći do relija, a njegovi pokazatelji ukazuju na to da bi se moglo očekivati ​​još malo bola.

Ovo je hipoteza podržana tekućim tržišnim događajima, a kolaps FTX-a nastavlja da slabi raspoloženje investitora. Dodajte tome tekuće globalne makroekonomske posljedice rata u Ukrajini i raznih recesija, i sami ćete imati koktel negativnosti.

Ipak, XRP je uživao u dobrim vijestima posljednjih dana. Najvažnije je da je period podnošenja podnesaka amicusa (dokazi i svedočenja trećih strana) završio 18. novembra, a Ripple je uspeo da stane u 14 takvih podnesaka.

Ovo dobro postavlja Ripple ili za pozitivnu skraćenu presudu suda (koju su tražili i on i SEC), ili potencijalno poravnanje između dvije stranke u postupku. Jer s toliko nezavisnih glasova koji daju svoje stavove i podršku, to daje dosta dodatne težine svom slučaju.

Pored svojih nedavnih napora, Ripple je imao i druge pozitivne pomake u svojoj pravnoj borbi s regulatorom vrijednosnih papira. Još u martu, sud je potvrdio pravo Ripplea da koristi poštenu odbranu, što mu je omogućilo da tvrdi da SEC nije dovoljno upozorio da bi se XRP mogao smatrati vrijednosnim papirom.

Slično, sud je u januaru presudio da Ripple može imati pristup dokumentima i mejlovima vezanim za govor tadašnjeg predsjednika SEC-a Williama Hinmana 2018. Takvi dokumenti potencijalno sadrže ključne dokaze o tome kako je regulator zapravo klasifikovao XRP, nešto što bi moglo podržati Rippleov slučaj.

Imajući sve ovo na umu, Rippleove šanse ostaju dobre, a Nova godina potencijalno donosi neke vrlo dobre vijesti. Ako je tako, XRP će se nesumnjivo značajno oporaviti, s raznim berzama (npr. Coinbase) koje će ga ponovo izlistati.

Novi Altcoins

Naravno, s obzirom da i dalje postoji šansa da Ripple izgubi svoj slučaj, neki trgovci će možda radije potražiti dobit na drugom mjestu. I dok je šire tržište imalo težak period u 2022. godini, neki novčići – posebno noviji altcoini – bili su uspješni u objavljivanju značajnih prinosa.

Ovo je posebno slučaj sa tokenima koji su zadržali svoju pretprodaju i potom kotirali na berzi, pri čemu su neki novčići poskupeli i do 1800% u odnosu na njihove prodajne cene.

Imajući to na umu, evo tri najzanimljivija nova projekta u prostoru kriptovaluta, od kojih svaki trenutno ima svoju pretprodaju.

Dash 2 Trade (D2T)

Bazirana na Ethereumu, Dash 2 Trade je platforma za obavještavanje o trgovanju koja investitorima pruža analitiku u realnom vremenu i podatke o društvenom trgovanju, što im sve može pomoći da dođu do informiranih trgovačkih odluka.

Zbog lansiranja u prvom tromjesečju 2023., prodaja njegovog izvornog D2T tokena je već prikupio više od 6,5 miliona dolara. Takođe je najavio izlazak na BitMart i LBANK berzu za početak sledeće godine, potvrđujući da će investitori zaista uskoro imati priliku da uživaju u prinosu.

Posjetite Dash 2 Trade Now

RobotEra (TARO)

RobotEra (TARO) takođe radi na Ethereumu, RobotEra (TARO) je Metaverse u stilu Sandbox-a, čija će alfa verzija biti lansirana u Q1 2023. Unutar svoje platforme igrači će moći da igraju kao roboti i učestvuju u kreiranju njegovog virtuelnog sveta, uključujući NFT- zemljište, zgrade i drugi predmeti u igri.

1 TARO se trenutno prodaje za 0,020 USDT (može se kupiti koristeći USDT ili ETH), iako će ova cijena porasti na 0,025 USD u drugoj fazi njegove pretprodaje, koja će uskoro početi.

Posjetite RobotEra odmah

kalvarija (RIA)

Calvaria (RIA) je igra za trgovanje karticama zasnovana na blokčejnu, u kojoj se igrači takođe mogu boriti sa svojim NFT karticama i zaraditi nagrade. Ono što obećava, omogućava igračima da ga igraju bez potrebe da poseduju bilo kakvu kriptovalutu, nešto što bi moglo pomoći da bude popularnije od drugih naslova zasnovanih na kriptovaluti.

Unutar svog ekosistema, RIA će se koristiti za kupovinu artikala u igri i za ulaganje, dajući joj snažan slučaj upotrebe u svom ekosistemu. Pretprodaja za token je prikupila 1,9 miliona dolara i trenutno je u četvrtoj fazi, tokom koje se može dobiti 40 RIA za 1 USDT.

Posjetite Calvaria odmah

Leave a Reply

Your email address will not be published.