Crypto

Predviđanje cijene Ethereuma – Može li ETH uskoro dostići 2.000 dolara?

Cijena Ethereuma odskače od podrške na 1.074 dolara uz rast od 7,4% u trgovanju sredinom sedmice. Ovaj svježi bikovski val kreće se kripto tržištem nekoliko dana nakon što je FTX drainer koji je zaradio 600 miliona dolara gurnuo kripto imovinu u još jedan zaokret.

Najveći token pametnih ugovora razmjenjuje ruke na 1.167 dolara tokom europske sesije u srijedu. Odštampao je dva zelena svijećnjaka i čini se tehnički jakim da smanji jaz na 2.000 dolara.

Investitori su i dalje oprezni zbog mogućeg zaraza FTX-om

Ethereum i Bitcoin su ponovo u zelenilu uprkos tome što su trgovci bili oprezni zbog straha od zaraze FTX-om. Prema Vijay Ayyar-u, Luno-ovom potpredsjedniku za korporativni razvoj i međunarodni razvoj, bikovski talas na kripto tržištu može se pripisati ekstremnim uslovima preprodaje koji su bili svjedoci u posljednje tri sedmice.

Međutim, značajan oporavak bi mogao biti dug jer još uvijek nedostaje povjerenje u tržište. Ayyar vjeruje da bi “mogli vidjeti medvjeđi skok” uz otpor koji usporava kretanje na 2.000 dolara.

Tržišta u kripto industriji su bila na ivici otkako je FTX kriza počela u prvoj sedmici novembra. Prema nedavnim podnescima o bankrotu, kripto carstvo od 32 milijarde dolara ima oskudnih 1,24 milijarde dolara gotovinskih rezervi. Da stvar bude gora, FTX grupa ima 3,1 milijardu dolara obaveza i nešto više od milion kreditora.

“Generalno, tržišta su bila nervozna nakon FTX-a, očekujući dalju zarazu od strana povezanih s FTX-om”, rekao je Ayyar.

Predviđanje cijene Ethereuma: kuda ide ETH usred FTX krize

Cijena Ethereuma gazi se na klimavim nogama nakon što je FTX drainer prebacio sredstva ukradena od FTX-a u ETH. Haker je započeo konsolidacijom sredstava u jedan novčanik prije nego što je zamijenio preko 72 miliona dolara iz ETH u BTC preko renBTC Gatewaya. Ova platforma omogućava da se Bitcoin koristi na Ethereum blockchainu. Ako se ova prodaja nastavi, pritisak iznad glave će ugušiti oporavak.

Dnevni grafikon vremenskog okvira donosi na vidjelo signal kupovine predstavljen TD Sequential indikatorom. Ovaj signal se manifestuje u crvenom svećnjaku devet, što implicira da su prodavci iscrpljeni i da je vreme da kupci preuzmu kontrolu.

Ako Ethereum održi svoje bikovske izglede u trenutnoj, a nadamo se i na narednoj sesiji, indikator konvergencije pomičnih prosjeka (MACD) će poslati još jedan signal za kupovinu kako bi učvrstio povratak bikova na tržište.

Međutim, trgovci moraju čekati da 12-dnevni eksponencijalni pokretni prosjek (EMA) (plavo) prijeđe iznad 26-dnevnog EMA (smeđe boje) prije nego što pokrenu svoje naloge za kupovinu. Kretanje MACD-a u pozitivnu regiju (iznad srednje linije na 0,00) će biti još jedan znak za održivi oporavak.

Cijena Ethereuma očekuje skok od 61,8% sjeverno od primarne podrške na 1,074 dolara. Trgovci mogu početi bilježiti profit na Fibonačijevom nivou od 23,6%, kako je istaknuto oko 1.298 dolara i na 100-dnevnoj EMA (plavo), koja trenutno iznosi 1.427 dolara.

Prisustvo mnogih prodavaca između 1.199 i 1.232 dolara može zakočiti kretanje na 2.000 dolara. Uvid iz IntoTheBlock-ovog IOMAP modela otkriva da je 1,45 miliona adresa prethodno kupilo 8,33 miliona ETH u tom rasponu. Kako se kripto oporavlja, neki investitori bi mogli zatvoriti svoje pozicije na odgovarajućim tačkama rentabilnosti, što bi rezultiralo povećanim pritiskom.

Obećavajuće pretprodaje koje treba razmotriti radi diversifikacije portfelja

Zaraza FTX-a ostavila je kripto tržišta na labavoj niti. Cijena Ethereuma predstavlja bikovsku prognozu koja cilja na 2.000 dolara, ali trgovci su zabrinuti i pitaju se da li su povrati održivi.

Iz tog razloga, zainteresirani investitori mogu tražiti nove projekte koji u kratkom roku mogu vratiti iznadprosječne dobitke. Većina ovih tokena ima svoju pretprodaju u toku, hvaleći se solidnim osnovama prije njihovog početnog listinga na berzi.

Dash 2 Trade (D2T)

Dash 2 Trade je novi projekat kriptovaluta, koji investitorima pruža kriptoanalitiku svjetske klase koja olakšava navigaciju tržištem. Uz ovu analitiku, trgovci mogu graditi i testirati strategije na pojednostavljenoj platformi. Štaviše, Dash 2 Trade nudi trgovačke signale sa preciznim mogućnostima kupovine/prodaje za svakoga da izvuče maksimum iz tržišta.

D2T je ERC-20 token na Ethereum mreži posvećen pokretanju Dash 2 Trade platforme. Ovaj token omogućava pristup kriptoanalitici, signalima i funkcijama društvenog trgovanja koje su potrebne za postizanje uspjeha na tržištu.

Posjetite Dash 2 Trade Presale odmah

RobotEra (TARO)

RobotEra je najbolji metaverse kripto projekat koji se danas može kupiti zbog bliskih sličnosti sa poznatim Sandbox kripto projektom. Protokol će dovesti do metaverzuma s različitim sredstvima kao dio svijeta.

RobotEra tim je započeo prodajom izvornog tokena TARO, koji će pokretati ekonomiju ekosistema. U narednim koracima, najbolji metaverse kripto projekat će omogućiti korisnicima da kupuju likove zemljišta i robota kao NFT.

TARO-ova pretprodaja je u toku i prodaje se za 0,020 dolara. U prve tri sedmice od pretprodaje, tim je prikupio preko 176.000 dolara. Cijena će se, međutim, povećati na 0,025 dolara u sljedećoj fazi.

Posjetite RobotEra Presale odmah.

kalvarija (RIA)

RIA pokreće kartašku igru ​​Calvaria koja se formalno naziva Calvaria: Duels of Eternity i još je jedan projekat koji je trenutno u fazi pretprodaje.

RIA bi mogla biti sljedeća velika kriptovaluta koju će kupiti entuzijasti blockchain igara. Ova digitalna imovina nudi nekoliko obećavajućih mogućnosti koje podižu interes među investitorima.

Igra, koja se odvija u metaverzumu sa temom zagrobnog života, ima za cilj da pomogne trgovcima u kupovini nezamenljivih tokena (NFT) trgovačkih kartica.

Igrači imaju zadatak da izgrade strategije koje će im pomoći da direktno pobijede u ovim bitkama. RIA je token koji omogućava kupovinu NFT-a putem NFT tržišta u aplikaciji. Ulaganje je takođe podržano, što znači da korisnici mogu zaraditi nagrade držeći RIA.

Posjetite Calvaria Presale sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published.