Crypto

Predviđanje cijene Ethereuma kako ETH skoči 10% sa nedavnog dna – koliko visoko može ići ETH?

Porast cijene Ethereuma sredinom sedmice gurnuo se na najviše oko 1.215 dolara. Bikovski potez olakšanja je kasnio ove sedmice nakon kolapsa FTX-a. Bitkoin je stekao više pozicije i povratio podršku na 16.000 dolara prije nego što se približio 17.000 dolara.

Čini se da je druga po veličini kriptovaluta ušla u novi bikovski zamah koji bi je mogao dovesti do 2.000 dolara u narednim sedmicama, ako ne i danima.

Ethereum Foundation se javlja na uloženi ETH

Fondacija Ethereum govorila je o uloženim Ethereum tokenima koji su omogućili prelazak na njegov proof-of-stake (PoS) konsenzus algoritam. Prema riječima JavaScript tima na mreži, u toku je proces omogućavanja povlačenja na Beacon Chain-u.

Prema CoinDesk-u, investitori su bili zabrinuti zbog glasina na Twitteru koje impliciraju da je Ethereum fondacija namjerno htjela pomaknuti vremenski okvir za povlačenje uloženog ETH-a.

Učesnici su vjerovatno nervozni zbog mnogih nepoželjnih događaja na tržištu, koji su uticali na investitore na FTX, BlockFi i Genesis. Međutim, programeri kažu da rade s vremenskim okvirima dogovorenim ranije – gdje je povlačenje trebalo biti omogućeno tokom predstojeće “Šangajske” nadogradnje.

Predviđanje cijene Ethereuma ispred bikovskog kretanja od 18%.

Cijena Ethereuma zadržala je rast cijene od 10% u srijedu jer su se kripto tržišta općenito oporavila. Od podrške na 1.080 dolara, ETH se trgovao na sedmičnom vrhu od 1.215 dolara. Pionirski token pametnih ugovora sada se kreće na 1.201 dolara dok se uzima u obzir proboj od 18,71% na 1.406 dolara.

Ovaj oporavak dovršio je formiranje uzorka dvostrukog dna, otvarajući vrata dugo očekivanom reliju. Trgovci koji traže duge pozicije moraju čekati da ETH odštampa još jednu bikovsku svijeću iznad otpora vrata prije nego što aktiviraju svoje naloge za kupovinu.

Šanse će vjerovatno favorizirati bikove, posebno sa signalom kupovine od indikatora konvergencije pokretnog prosjeka (MACD) koji pozitivno utiče na cijenu. Trgovci će vjerovatno smatrati 50-dnevni jednostavan pokretni prosek (EMA) (crveno) na 1.241 dolara kao prvu poziciju za preuzimanje profita.

Ako MACD pređe iznad srednje linije i krene u pozitivnu regiju, trend rasta cijene Ethereuma će omogućiti investitorima da rezerviraju više profita na 100-dnevnoj EMA (u plavoj boji), držeći zemlju na 1.306 dolara. Tvrdoglavi bikovski trgovci mogli bi čekati dok cijena Ethereuma ne označi 200-dnevnu EMA (u ljubičastoj boji) na 1.393 dolara.

Bikovske izglede u Ethereumu treba uzeti u obzir s malo soli zbog snažnog otpora istaknutog IntoTheBlock-ovim IOMAP on-chain modelom između 1.199 i 1.232 dolara.

Otprilike 1,43 miliona adresa je prethodno kupilo 8,30 miliona ETH u tom rasponu. Kako se ETH oporavlja, neki investitori mogu likvidirati na odgovarajućim tačkama rentabilnosti, stvarajući veći pritisak da uguše kretanje na gore.

S druge strane, Ethereum se nalazi na vrhu relativno slabih područja podrške. Stoga bi prodajne aktivnosti mogle eskalirati ako cijena sklizne i zadrži se ispod dekoltea uzorka dvostrukog dna. Kratke pozicije postavljene marginalno ispod dekoltea na 1.184 dolara će postati profitabilne prema primarnoj podršci na 1.080 dolara.

Ethereum alternative obećavaju ogromne dobitke

Cijena Ethereuma predstavlja rijetku priliku za kupovinu sa dvostrukim dnom u vremenskom okviru od osam sati. Međutim, tržište još uvijek boluje od krize FTX-a zbog koje su milioni investitora brojili gubitke. Zbog takvih neizvjesnosti na kripto tržištu, mnogi investitori su tražili pretprodaju za kratkoročnu zaradu.

U nastavku su neki od projekata s najvećim potencijalom koji omogućavaju investitorima da se uključe što prije.

Dash 2 Trgovina

Dash 2 Trade je novi ekosistem kriptovaluta u kojem korisnici mogu pristupiti platformi za analizu kriptovaluta na lancu, signalima i drugim vrhunskim funkcijama trgovanja. Dash 2 Trader podstiče progresivno ulaganje omogućavajući kreiranje i testiranje strategija trgovanja.

Dash 2 Trade koristi podatke u realnom vremenu i on-chain analitiku kako bi pružio trgovačke signale sa tačnim mogućnostima kupovine/prodaje za korisnike svih nivoa iskustva.

D2T tokeni se trenutno prodaju za 0,0513 USDT, ali će se to povećati na 0,0533 USDT u sljedećoj fazi prodaje.

Posjetite Dash 2 Trgujte sada

RobotEra (TARO)

RobotEra je jedan od najboljih metaverse kripto projekata koji se danas mogu kupiti zbog svojih bliskih sličnosti sa dobro poznatim Sandbox kripto projektom. Igrači mogu igrati kao roboti i učestvovati u kreiranju virtuelnog svijeta.

Transakcije unutar svijeta bit će omogućene putem TARO-a, gdje će korisnici platforme plaćati usluge i učestvovati u aktivnostima poput igara i društvenih događaja.

1 TARO se trenutno prodaje za 0,020 USDT (može se kupiti koristeći USDT ili ETH), iako će ova cijena porasti na 0,025 USD u drugoj fazi pretprodaje, koja bi uskoro trebala početi.

Posjetite RoboeEra sada

IMPT

Na Ethereumu radi i IMPT, tržište karbonskih kredita na kojem korisnici mogu zaraditi i trgovati NFT-baziranim karbonskim kompenzacijama, koje se također mogu dobiti kupovinom kod širokog spektra ekološki prihvatljivih trgovaca.

IMPT-ova tokenizacija karbonskih kredita kao NFT osigurava da se takvi krediti mogu pratiti transparentnije, pomažući u rješavanju mnogih problema koji su do sada potkopavali tržišta ugljenika.

IMPT pretprodaja je prikupila više od 13 miliona dolara, što znači da je tim na pola puta do kraja svog drugog cilja za pretprodaju od 25 miliona dolara. Investitori kupuju 1 IMPT za $0,023.

Posjetite IMPT odmah

Leave a Reply

Your email address will not be published.