Crypto

Predviđanje cijene Ethereum Crypto 2022 – Hoće li ETH premašiti 2.000 dolara?

Vlasnici Ethereuma izazivaju veliko uzbuđenje i interesovanje kako se bliži događaj Merge. Dok je Ethereum u padu od 6,81% u vremenskom okviru od 24 sata, ETH je i dalje porastao za 2,96% u odnosu na Bitcoin.

Hoće li Ethereum još jednom nadmašiti nivo cijena od 2.000 dolara?

Predviđanje cijene Ethereum Crypto 2022

Od novembra 2021. Ethereum je u makro-padajućem trendu i bori se da vidi opstanak iznad 20-dnevnog pokretnog prosjeka u sedmičnom vremenskom okviru.

Mnogi spekulišu da je Ethereum već dostigao svoje dno na 882 dolara 18. juna, što je ukupna korekcija od 81,67% u odnosu na istorijski maksimum od 4,871 dolara postavljen na Coinbase berzi 10. novembra 2021.

Otporni investitori koji su kupili Ethereum po cijeni od 882 dolara i dalje bi danas bili u porastu za 80%, čak i uz uporno medvjeđe raspoloženje na kripto tržištima.

Nedavno je Ethereum izgubio kritični nivo podrške od 1,704 dolara koji je sada preokrenut u otpor. S obzirom da su medvjedi privremeno pod kontrolom, postoji prijetnja da bismo mogli vidjeti kako Ethereum pada do raspona podrške od 1.411 dolara ako dođe do negativnog nastavka cijene.

Međutim, ako je spajanje uspješan katalizator cijene i otpor od 1.704 dolara je slomljen, postoje dobre šanse da bi Ethereum mogao porasti na 2.174 dolara, što je otpor upisan od 23. januara 2022.

Ethereum se sada nalazi unutar horizontalnog kanala koji je obrazac konsolidacije. Nedavni gubitak strukture cijena me podsjeća na 7. septembar kada je Ethereum pao na 1.490 dolara, a zatim se vratio na 1.790 dolara.

Kao što možemo vidjeti, postoji dobra šansa da bismo mogli vidjeti bikovski preokret ovdje na ovim nižim nivoima koji bi mogao skočiti cijenu Ethereuma natrag prema nivoima od 2.000 dolara na kojima bikovi mogu preuzeti potpunu kontrolu.

Indeks relativne snage također je na 33,26, što naginje prema preprodanosti. Ovo bi moglo odraziti da bi trenutni nivoi cijena mogli biti dobri za prosječenje dolarskih troškova.

U idealnom slučaju, bilo bi vrlo dobro vidjeti kako Ethereum probija otpor horizontalnog kanala na 1.629 dolara i ponovo testira nivo otpora od 1.704 dolara prije nego što se vidi potencijalni nastavak prema granici od 2.000 dolara.

Kripto Influenceri kupuju više Ethereuma

Sa spajanjem koje je udaljeno samo 1 dan i 9 sati, sve više očiju počinje da prati kretanje cijena Ethereuma.

Prema Coinmarketcap-u, Ethereum iznosi 1.596 dolara i ima tržišni kapital od 195 milijardi dolara. U posljednja 24 sata Ethereum je zabilježio povećanje obima trgovanja za 25,18%, što je još jedan bikovski znak da bi rast potencijalno mogao biti na putu.

Mnogi kripto influenceri su također tvitali o Ethereum Merge-u što je izazvalo više hypea i euforije oko pokreta.

Na primjer kripto analitičar @MartiniGuyYT je kupio još 600.000 dolara i moglo bi se spekulisati da je motiv za kupovinu Ethereuma spajanje Ethereuma.

Performanse Ethereuma su trenutno izuzetno nestabilne jer raste napetost oko spajanja Ethereuma.

Istorijski podaci sugeriraju da je septembar također jedan od najgorih mjeseci za visokorizična sredstva poput kriptovaluta. Sa pozitivne strane, oktobar, novembar i decembar obično izgledaju mnogo zdravije i isplativije.

Ethereum Crypto Video analiza

Uz dovoljno morala zajednice i bikovskog zamaha, Ethereum bi trebao biti u mogućnosti da povrati nivo cijena od 2.000 dolara. Međutim, još uvijek smo u kripto zimi pa ćemo prirodno vidjeti odbijanja na nivoima otpora.

Pretpostavljam da će Ethereum usitniti između 1.250-2.000 dolara do kraja 2022. Ako želite maksimizirati svoju izloženost spajanju Ethereuma, potencijalno biste mogli razmotriti dodavanje Polygona u svoj portfelj jer postoji pozitivna korelacija između njihove strukture cijena.

Alternativna opcija za Ethereum koja bi mogla pružiti veći prinos za 2022. je Tamadoge pretprodaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.