Crypto

Predviđanje cijene Dogecoina dok DOGE vidi obim trgovine od 900 miliona dolara

Predviđanje cijene Dogecoina je pozitivno, jer je poraslo iznad 0,0720 dolara i sada se trguje na 0,0810 dolara.

Međutim, silazna linija trenda i 50-dnevni pokretni prosjek nastavljaju da ometaju uzlazno kretanje.

Elon Musk; Pristalica DOGE-a

Odluka Elona Muska da plati nevjerovatnih 44 milijarde dolara za giganta društvenih medija Twitter jedno je od najvećih iznenađenja ove godine. Ova akvizicija je izazvala brojne debate, uključujući i onu o Big Tech cenzuri. Međutim, to je također izazvalo zabrinutost oko budućnosti Dogecoina.

Takođe je vredno napomenuti da je vrednost DOGE/USD naglo porasla kao odgovor na svaki Muskov tvit koji ga promoviše.

Na primjer, nastavio je nazivati ​​DOGE “narodnom kriptom” tokom 2021., uzrokujući da je vrijednost novčića naglo porasla za 4.000%.

Nadalje, Muskova Tesla, američka multinacionalna kompanija za automobile i obnovljive izvore energije, počela je primati DOGE kao plaćanje za svoju robu, uključujući njihove “Giga Texas” kopče za kaiš i minijaturne replike automobila, u januaru 2022.

DOGE se također može koristiti za kupovinu Burnt Hair, Muskovog nedavno objavljenog mirisa šale.

Čuveni memecoin DOGE direktno je povezan sa akvizicijom Twittera od strane Elona Muska, a ishod priče može imati značajan uticaj na usvajanje kriptovaluta.

Međutim, DOGE je još uvijek pod pritiskom zbog neizvjesnosti oko Twittera.

Genesis se suočava sa rizikom od bankrota

Kripto tržište našlo se pod novim pritiskom prodaje 22. novembra, kada je investiciona banka Genesis, fokusirana na kriptovalute, upozorila na potencijalni rizik od bankrota zbog svoje izloženosti nedavno nesolventnoj berzi FTX.

Genesis Global Trading, jedna od vodećih kreditnih institucija na tržištu, upozorila je da bi mogla bankrotirati, postajući posljednja žrtva pada kriptovaluta ove godine.

Prema izvještajima, banka traži do milijardu dolara dodatnih sredstava. Međutim, nije pronašao dobavljača. Međutim, kompanija je izjavila da ne planira odmah pokrenuti stečaj.

Prema izvještajima, zatražio je financiranje od Apollo Global Managementa i velike berze Binance. Binance ga je, međutim, odbio zbog potencijalnog sukoba interesa.

Ova najava dolazi samo nedelju dana nakon što je Genesisova kreditna grupa zaustavila povlačenje sredstava zbog bankovnog propadanja izazvanog zabrinutošću zbog izloženosti FTX-u.

Prema ranijim ovogodišnjim izvještajima, Genesis je dugovao Alameda Research, odjel za trgovanje kriptovalutama koji je usko povezan sa bankrotom FTX-a. Nadalje, prema izvještajima, izgubio je profit kao rezultat svoje izloženosti početkom ove godine hedž fondu Three Arrows Capital u stečaju.

Kako su posljedice neuspjeha FTX-a počele da se šire, drugi zajmodavac kriptovaluta, BlockFi, proglasio je bankrot ranije ovog mjeseca. Nekoliko drugih manjih firmi također je zaustavilo povlačenje sredstava ili prestalo pružati neke usluge pozajmljivanja i ulog.

Kako je sentiment investitora oslabio, ukupna kripto kapitalizacija pala je ispod 800 milijardi dolara, a brojne kriptovalute pretrpjele su značajne gubitke. Doge/USD je pao na vrijednosti kao rezultat vijesti.

Cijena dogecoina i tokenomija

Trenutna cijena Dogecoina je 0,081 dolara, sa 24-satnim obimom trgovanja od 605 miliona dolara. Dogecoin je porastao za preko 7,5% u posljednja 24 sata. CoinMarketCap trenutno zauzima 9. mjesto, s tržišnom kapitalizacijom od 10 milijardi dolara. Zaliha u opticaju je 132.670.764.300 DOGE kovanica, a maksimalna količina nije poznata.

Na 4-satnom grafikonu, DOGE/USD par je formirao silazni trougao, sa otporom na $0,0832 i podrškom blizu $0,075 i $0,0710. Sila linija trenda opadajućeg trougla produžava snažan otpor na 0,0832 dolara, a bikovski proboj ovog nivoa može izložiti DOGE novčić na 0,0870 dolara.

Daljnji proboj od 0,0870 dolara mogao bi otvoriti dodatne mogućnosti kupovine do 0,0910 dolara. Međutim, prije nego što Dogecoin može trgovati bikovskim putem, prvo mora prijeći iznad 50-dnevnog pokretnog prosjeka na 0,083 dolara.

Dogecoin Alternatives

Dash 2 Trgovina

Pretprodaja Dash 2 Trade prikupila je više od 6,8 ​​miliona dolara, a D2T token će biti izlistan na berzi LBank, navodi projektni tim.

Ova dostignuća su došla nešto više od mjesec dana nakon što je počela javna prodaja tokena kompanije, što ukazuje na snažan interes investitora za njenu platformu za obavještajnu trgovinu.

Posjetite Dash 2 Trade sada

kalvarija (RIA)

Calvaria je novi projekat igranja kriptovaluta koji ima potencijal da dominira tržištem igara za zaradu. Calvaria programeri su identificirali dvije glavne prepreke širokom usvajanju Web3 igara.

Dok investitori vide potencijal Web3 igara, korisnici ne vide. Calvaria pretprodaja uzima maha, a projekat je već u fazi 4 od 10 i skoro 1,9 miliona dolara u finansiranju.

Investitori hrle u projekat GameFi koji brzo raste, jer cijena domaćeg RIA tokena značajno raste u svakoj fazi pretprodaje. Tokeni koštaju 0,025 dolara svaki u fazi 4, ali do faze 5 cijena je porasla na 0,03 dolara, a tokeni koštaju 0,055 dolara u fazi 10.

Posjetite Calvaria Presale sada

RobotEra (TARO)

TARO je još jedan projekat koji ima potencijal da promijeni gejming zajednicu i virtuelni svijet. Pretprodaja imovine je tek nedavno počela, ali već postoji značajno interesovanje potencijalnih kupaca. Izvorni token platforme je TARO, i to je metaverzum baziran na blockchainu gdje korisnici mogu kreirati avatare i istraživati ​​digitalni svijet.

Igrači u RobotEra mogu kupiti zemljište, graditi na njemu i proširiti svoje regije različitim infrastrukturama. Cilj je stvoriti metaverzum u kojem će se svi osjećati sigurnim u svom posjedu.

RobotEra također ima zajednički metaverzum gdje korisnici mogu učestvovati u raznim aktivnostima kao što su sportovi, koncerti i drugi takmičarski događaji. Prva faza TARO-ove pretprodaje je počela i ubrzano se rasprodaje.

Posjetite RobotEra (TARO) Presale sada

Leave a Reply

Your email address will not be published.