Crypto

Predviđanje cijene Cardano-a kako dolazi obim trgovine od 475 miliona dolara – ADA na Mjesec?

Čini se da je cijena Cardano pokrenula masivne prodajne pozicije nakon što nije uspjela da se podigne iznad otpora na 0,4400 dolara. Platforma pametnih ugovora pokleknula je sve većem pritisku nad troškovima dok su investitori zaključavali profit. ADA mora zatražiti trenutnu podršku na $0,4000; u suprotnom, njegova noga se može protegnuti na 0,3730 dolara prije nego što bikovi dobiju još jednu priliku da ponovo gurnu cijene više.

Obim trgovanja Cardano cijenama eksplodira prije odluke Fed-a o kamatnoj stopi

Američki Fed (Federalne rezerve) će objaviti dugo očekivanu odluku o kamatnoj stopi u srijedu, 18:00 UTC. Učesnici na tržištu suspregnuti dah čekaju da vide da li će regulator nastaviti niz povećanja kamatnih stopa koji traje mjesecima ove godine usred poziva na kontrolu inflacije.

Povećanje kamatnih stopa od 0,75% značilo bi teža vremena koja su pred nama, a investitori će se vjerovatno držati podalje od rizičnije imovine poput kriptovaluta. Iako su tržišta posljednjih mjeseci postala otpornija, što možda ukazuje da je najgore već iza nas.

Cardano Price Prediction

Tehnički uvidi iz grafikona vremenskog okvira od osam sati otkrivaju da prodavci imaju uzde, barem za sada.

Izgledi za Cardano su se preokrenuli odmah nakon što je cijena odskočila od otpora na 0,4400 dolara – područje ojačano 200-dnevnim EMA (eksponencijalnim pokretnim prosjekom) (ljubičastom).

Rastući klin je pogoršao situaciju za bikove, koji izgleda čekaju niži nivo cijena. Probijanje ispod donje linije trenda obrasca potvrđuje medvjeđi pokret, a čini se da ADA ide nazad prema podršci oko 0,37 dolara.

ADA sada trguje ispod 100-dnevne EMA (plavo) i 50-dnevne EMA (crveno). Očekuje se pomak od 9,06% na $0,3730 ispod tačke proboja.

Gledajući druge indikatore kao što su MACD (konvergencija pomičnih proseka) i RSI (indeks relativne snage), Cardano-ova cena će verovatno ostati medveda u narednim sesijama, posebno u sredu.

MACD je u ponedeljak potvrdio signal za prodaju pošto je 12-dnevna EMA (plavo) prešla ispod 26-dnevne EMA (crvena). Kao što je primećeno, obe linije se kreću ka srednjoj liniji i ukazuju na rastući pritisak prodaje.

Slično, RSI potvrđuje čvrsti stisak medvjeda svojim negativnim odstupanjem od cijene. Kretanje indeksa ispod srednje linije implicira da prodavci imaju prednost.

Ključni fundamentalni utjecaj Cardano na povlačenje cijene

Većina ADA adresa je profitabilna od 25. oktobra, kada se MVRV (Tržišna vrijednost ostvarena vrijednost) popeo iznad 1, kao što se vidi na grafikonu ispod. Ova metrika iz Santimenta prati dobit ili gubitak vlasnika ADA upoređujući cijenu po kojoj su se tokeni posljednji put preselili i njihovu trenutnu tržišnu vrijednost.

MVRV koeficijent iznad 1 sugeriše da većina vlasnika ostvaruje profit i da će verovatno prodati, što objašnjava povlačenje cene Cardano čim je indeks dostigao 8,8 29. oktobra. MVRV se u trenutku pisanja držao na 3,65, što nagoveštava pad cene noga se pruža dalje prema dolje.

Dio kitova Cardano još uvijek nije uvjeren da je Cardano spreman promijeniti kurs na gore u svjetlu medvjeđeg tržišta 2022. Broj adresa sa između 100.000 i 1.000.000 ADA tokena sada je smanjen na 20.600 nakon pada sa 30-dnevnog vrha od 20.777. Uprkos naporima bikova da povećaju Cardanovu cenu, prodajni nalet ove grupe može potisnuti akciju cena na gore.

Cardanova cijena je udarila u kamen spoticanja i sklona je povlačenju prije nego što ponovo pokuša ponovo krenuti prema gore.

Kako se Cardano cijena povlači, razmislite o trgovini Dash 2

Dash 2 Trade je kriptoanalitička platforma svjetske klase i platforma za društveno trgovanje koja planira olakšati investitorima donošenje informiranih odluka koristeći tržišne podatke koji se mogu primijeniti. U središtu Dash 2 Trade ekosistema je D2T – ERC-20 token izgrađen na Ethereum PoS blockchainu.

Korisnici na platformi mogu razviti i testirati strategije trgovanja koje im omogućavaju da iskoriste prilike na tržištu. Štaviše, sistem društvenog trgovanja omogućava trgovcima da dijele ideje koje pomažu njima i drugima da izvuku maksimum iz kripto tržišta.

Dash 2 Trade je trenutno u fazi pretprodaje, nudeći neke od najzanimljivijih mogućnosti u kripto prostoru. Do sada je tim prikupio više od 4 miliona dolara od 5,1 milion dolara koliko se očekuje u trenutnoj fazi pretprodaje D2T-a.

D2T se trenutno prodaje za 0,05 USDT, ali ova cijena će se popeti na 0,0513 u sljedećoj fazi pretprodaje.

Posjetite Dash 2 Trgujte sada

Leave a Reply

Your email address will not be published.