Crypto

Predviđanje cijene bitcoina s obzirom na obim trgovanja od 35 milijardi dolara – Može li BTC dostići novi najviši maksimum u 2023. godini?

U protekloj sedmici, Bitcoin je zabilježio rast vrijednosti od 10%, što je mnoge navelo da vjeruju da stiže bikovsko tržište. Cijena Bitcoina može biti nepredvidiva, međutim postoje određeni faktori koje treba uzeti u obzir prilikom predviđanja njegovog potencijalnog budućeg učinka.

Dana 28. januara, tržište BTC/USD je otvoreno na 23.067,00 dolara i od tada je poraslo za 0,07% za 24 sata da bi dostiglo trenutnu cijenu od 22.971,00 dolara.

Štaviše, njegova vrijednost je u rastućem trendu i porasla je za više od 1% u protekloj sedmici. Trgovalo se u rasponu od $23,181 do $22,942 tokom većeg dijela ovog perioda.

Senator iz Arizone predlaže zakone koji bi Bitcoin učinili legalnom valutom

Wendy Rogers, senatorica američke države iz Arizone, objavila je 25. januara na Tviteru o računu za kriptovalute. Wendy je citirala podatke Goldman Sachsa koji ukazuju na to da je bitkoin najbolja imovina na svijetu. Ona je također uvela zakone za legalno plaćanje bitkoina u Arizoni i omogućila državnim agencijama da prihvate bitcoin.

Zakon SB 1235 jedan je od nekoliko prijedloga u Arizoni koji bi omogućio preduzećima da prihvate kriptovalute kao plaćanje zakupnine, poreza i kazni. To bi uključivalo mogućnost korištenja bitkoina za sve transakcije zasnovane na američkim dolarima, omogućavajući i pojedincima i preduzećima da koriste valutu.

Ako zakon bude usvojen, Arizona će biti prva država u Sjedinjenim Državama koja će prihvatiti Bitcoin kao plaćanje za bilo koji finansijski dug. Kao rezultat toga, to je dobra vijest za BTC/USD.

Najnovija kripto regulativa SEC-a: šta trebate znati

Dana 20. januara, Hester Peirce, povjerenik američke Komisije za vrijednosne papire i berze (SEC), govorila je o regulaciji kriptovaluta na konferenciji “Digitalna sredstva kod Dukea”. Poverenik je naglasio da je regulator za hartije od vrednosti nasumično tragao za kršenjem registracije.

Prema izvještajima, SEC također intervjuira investicione savjetnike koji drže sredstva klijenata na berzama kao što je FTX. Prema izvještajima, SEC je proveo mjesece istražujući kako finansijski savjetnici postupaju sa čuvanjem kriptovaluta klijenata. Međutim, otkako je FTX proglasio bankrot i milioni štediša ostali bez sredstava, istraga je ubrzana.

Američka agencija je sada podnijela svoju istragu kako bi utvrdila da li su investicijski savjetnici prekršili propise. Investicionim savjetnicima nije dozvoljeno da imaju skrbništvo nad sredstvima klijenata ako ne poštuju određena pravila SEC-a. Nadalje, savjetnici moraju, između ostalog, čuvati sredstva kod “kvalifikovanog čuvara”.

SEC pojačava svoje napore da reguliše industriju kriptovaluta. Vlast je bila pod znatnim pritiskom da postupi na ovaj način, posebno nakon smrti FTX-a. Ako istraga SEC-a potvrdi propise, to bi moglo povećati povjerenje institucija u kriptovalute. Kao rezultat toga, može biti korisno za BTC/USD.

Šta tražiti na sljedećem sastanku FED-a

Pozitivni ekonomski podaci, visoka zaposlenost i opadajuća stopa inflacije dali su razlog za vjerovanje da će se rast kamatnih stopa usporiti. Kao rezultat toga, tržišta sada očekuju smanjenje povećanja stopa. Federalni komitet za otvoreno tržište (FOMC) sastat će se 1. februara.

Trgovci su trenutno fokusirani na predstojeći sastanak FOMC-a jer stručnjaci vjeruju da će ishod imati utjecaj na smjer kretanja tržišta. Nadalje, FOMC će vjerovatno smanjiti povećanje stope od 50 baznih poena viđeno u decembru i samo povećati stope za 25 baznih poena na svom sljedećem sastanku u februaru.

Ishod predstojećeg sastanka će imati značajan uticaj na raspoloženje tržišta kriptovaluta, kao i na cenu BTC/USD.

Bitcoin Price

Bitcoin se trenutno trguje na 23,017 dolara; ima 24-satni obim trgovine od 17 milijardi dolara. BTC/USD par se trguje iznad linije podrške na otprilike 22.325 dolara, a Doji i svijeće se zatvaraju oko regije od 22.340 do 23.400 dolara.

Bitcoin se suočava sa velikom barijerom oko 23.250 dolara, ali ako se probije, njegova vrijednost bi mogla dramatično porasti na 23.900 dolara ili čak više na 25.150 dolara.

S druge strane, negativan proboj barijere od 22.325 dolara mogao bi izložiti BTC/USD nadole, što bi rezultiralo pomjeranjem tržišta u medvjedastim cijenama. Slična akcija bi mogla uzrokovati pad bitkoina na 21.500 dolara, a moguće i na 20.450 dolara.

Kupite BTC sada

Bitcoin Alternative

CryptoNews je upravo naveo 15 kriptovaluta koje najviše obećavaju za 2023. Ako želite investirati, postoje alternativni poduhvati koji bi mogli pružiti dobar povrat ako uradite svoj domaći zadatak.

Investitori i trgovci kriptovalutama uvijek prate altcoine i ICO u areni digitalne imovine kako bi bili u toku sa svim novonastalim trendovima i prilikama.

Odricanje od odgovornosti: Odjeljak Industry Talk sadrži uvide igrača kripto industrije i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *