Crypto

Predviđanje cijene Bitcoina – Može li se BTC oporaviti na 60.000 dolara u 2023.?

Predviđanja cijene bitkoina i dalje ostaju medveda, međutim, nivo podrške dvostrukog dna može zaustaviti opadajući trend blizu 16.570 dolara. Dana 28. decembra, BTC/USD je počeo da se trguje na 16.719 dolara, dostižući najvišu i najnižu vrednost od 16.586,00 i 16.759,00 dolara, respektivno. BTC/USD par se sada trguje na 16.673 dolara, što je pad od 0,92% za 24 sata.

Osim toga, njegova vrijednost je u protekloj sedmici pala za više od 1,5%.

Kraken po drugi put napušta Japan

Američka berza kriptovaluta Kraken objavila je 28. decembra da će prestati sa radom u Japanu sljedećeg mjeseca zbog trenutnih tržišnih uslova u zemlji i lošeg učinka globalnog tržišta kriptovaluta.

Prema Krakenu, od 31. januara Agencija za finansijske usluge (JFSA) više neće priznavati Kraken kao pružaoca finansijskih usluga. Klijenti stoga moraju povući svoja sredstva u fiat i kriptovalutama prije tog datuma. Razmjena je “u potpunosti financirana kako bi se osiguralo da svi pogođeni klijenti mogu povući svoju imovinu na vrijeme”, navodi Kraken.

Također je savjetovao klijente da prodaju svoje fiat valute i kriptovalute. Kraken je prestao sa radom u Japanu 2018. godine, navodeći kao razlog povećane poslovne troškove. Dvije godine kasnije, kompanija je ponovo pokrenuta sa sjedištem u Tokiju.

Osim toga, samo nekoliko dana prije nego što je dao izjavu, Kraken je najavio planove za otpuštanje 1.100 zaposlenih u sklopu krize u cijelom sektoru nakon propasti FTX-a i njegovog osnivača Sama Bankman-Frieda. Kao rezultat loših tržišnih uslova, kompanija je najavila smanjenje broja zaposlenih za 30%.

U 2022., vrijednosti kriptovaluta su naglo pale, pri čemu je BTC/USD izgubio otprilike dvije trećine svoje vrijednosti od početka godine.

Agro prestaje da trguje zbog bankrota

Američke depozitne dionice (ADS) kompanije za rudarenje bitcoina Argo blockchain više nisu dostupne za trgovanje na NASDAQ-u, navodi se u saopštenju za javnost od 27. decembra.

Kompanija je navela da je morala da obustavi trgovanje zbog najave 28. decembra i praznika 27. decembra na Londonskoj berzi. Agro Blockchain je najavio da će nastaviti sa radom 28. decembra.

Najava dolazi nakon što se kompanija suočila s finansijskim poteškoćama i spekulacijama o bankrotu kao rezultat rasta cijena energije i pada cijene bitkoina. Rudarska kompanija doživljava finansijske poteškoće kao rezultat rasta cijena energije i pada vrijednosti BTC/USD.

Supruga Hala Finneyja najavila je Bitcoin dobrotvorni događaj

Fran Finney, supruga Hala Finneya, organizirala je akciju prikupljanja sredstava za one koji pate od amiotrofične lateralne skleroze (ALS). Obraćajući se događaju na Tviteru 27. decembra, Finney je pozvao korisnike Bitcoina da trče polumaraton i objave o svojim iskustvima na društvenim mrežama između 1. januara i 10. januara 2023., kako bi prikupili sredstva za borbu protiv raka.

Fran Finney je objavila vijest na službenom Twitter nalogu Hala Finneya. Prethodno je ponovo aktivirala nalog kako ga Twitter ne bi izbrisao. ALS asocijacija Golden West Chapter sarađuje sa kompanijom “Running Bitcoin”, koja je dobila ime po prvoj objavi Hala Finneyja o Bitcoinu na Twitteru samo nekoliko dana nakon što je objavljena 2009. godine.

Organizacija pacijentima sa ALS-om obezbjeđuje obrazovne resurse, kao i pozajmice opreme. Organizacija se nada da će zaraditi novac od događaja tako što će određenim saradnicima dati službene Running Bitcoin majice i rijetke kolekcionarske predmete Hala Finneya.

Hal Finney je bio strastveni trkač sve dok mu nije dijagnosticiran ALS u avgustu 2009. Borio se sa bolešću nekoliko godina prije nego što je krionski sačuvan 2014. Hal Finney je omiljen među vlasnicima Bitcoina. Ovakva dobrotvorna organizacija takođe može povećati interesovanje i vrednost BTC/USD.

Bitcoin Price

Bitcoin trenutno vrijedi 16.619 dolara, a obim trgovine u 24 sata iznosi 15 milijardi dolara. Danas je par BTC/USD u padu od 0,30%, krećući se prema nivou podrške od 16.500 dolara. Sa trenutnom tržišnom kapitalizacijom od 319 milijardi dolara, CoinMarketCap trenutno zauzima prvo mjesto. U opticaju je 21.000.000 BTC kovanica, sa ukupnom zalihom od 21.000.000 BTC kovanica.

Bitcoin je probio obrazac rastućeg trougla koji je držao novčić na 16.730 dolara. S druge strane, trenutna podrška za Bitcoin je 16.560 dolara. Povećani pritisak prodaje mogao bi gurnuti pad sve do $16,300; pad ovog nivoa bi mogao izložiti BTC na 15.650 dolara.

Sa pozitivne strane, trenutni otpor Bitcoina ostaje na 16.750 dolara, a bikovski prelaz iznad tog nivoa mogao bi izložiti BTC na 16.920 ili 17.000 dolara.

Kriptovalute većeg profita

S obzirom na raspoloženje tržišta za smanjenje rizika, trgovci traže alternative sa boljim kratkoročnim izgledima. Investitori mogu rano ući u najveće pretprodaje na tržištu.

FightOut (FGHT)

FightOut (FGHT) platforma funkcionira slično kao i osobni trener, s izuzetkom da se FGHT token proaktivno nagrađuje za vrijeme vježbanja. Sve aktivnosti se snimaju i mogu se koristiti za poboljšanje statistike avatara metaverzuma. Zarada FGHT tokena pruža dodatni poticaj ljudima da ostanu zdravi i vježbaju dok ubiru prednosti blockchain tehnologije.

FightOut je uspio i privukao investitore uprkos opštem nedostatku likvidnosti na tržištu kriptovaluta. Već je prikupio više od 2,4 miliona dolara putem prodaje tokena, koja je počela prošle sedmice. Trenutna prodajna cijena od 60,06 FGHT za 1 dolar (FGHT se može kupiti za ETH ili USDT) će rasti kako prodaja bude napredovala.

Posjetite FightOut sada

Dash 2 Trade (D2T)

Dash 2 Trade je još jedna platforma bazirana na Ethereum-u koja će pružiti analitiku u realnom vremenu i podatke o društvenom trgovanju kada bude lansirana početkom sljedeće godine. Trgovinski signali, analitika na lancu, alati za izgradnju strategije i vijesti bit će među prvim karakteristikama, pomažući i početnicima i iskusnim trgovcima da ostanu na vrhu promjenjivog tržišta kriptovaluta.

D2T prodaja tokena ima prikupio preko 11 miliona dolara i postavljeno je na završiti za samo 9 dana, pružajući ranim investitorima priliku koja se brzo zatvara. Altcoin će biti izlistan na svojoj prvoj berzi 11. januara, a LBANK Exchange, Changelly Pro i Bitmart potvrđeni su kao prve platforme za trgovanje koje ga podržavaju.

Posjetite Dash 2 Trgujte sada

C+Charge (CCHG)

C+Charge (CCHG) je peer-to-peer sistem plaćanja za stanice za punjenje električnih vozila (EV) baziran na Binance Chain-u. Počevši od drugog tromjesečja naredne godine, njegov cilj je povećati pristup kreditima za ugljik nagrađivanjem potrošača koji pune svoja električna vozila na njegovim terminalima.

Činjenica da je platforma već postigla dogovor sa Perfect Solutions Turkey, koji će dodati 20% turskih EV punjača u svoju mrežu, pokazuje koliko bi brzo mogla rasti. Trenutno, 1 CCHG košta 0,013 USD i može se kupiti preko BNB ili USDT.

Posjetite C+Charge Now

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *