Crypto

Predviđanje cijene bitcoina – koliko visoko može ići BTC u 2023.?

Predviđanje cijene bitcoina ostaje bikovsko nakon oporavka iznad nivoa od 16.450 dolara. Bitcoin (BTC) i Ethereum (ETH), dvije najvrednije kriptovalute, nisu uspjele izaći iz svoje faze konsolidacije i sada se trguju na oko 16.000 dolara, odnosno 1.100 dolara.

Međutim, razlog za njegovo opadanje može se pripisati medvjeđem tržištu kriptovaluta, koje ima tendenciju da podržava rizičniju imovinu kao što su Bitcoin (BTC) i Ethereum (ETH). Dogecoin (DOGE) i Solana (SOL), dvije popularne kriptovalute, također su u padu tokom dana.

Uz to, sporo kretanje cijene valute moglo bi se pripisati kontinuiranoj finansijskoj nesigurnosti i zabrinutosti zbog COVID-a, koji odvraćaju investitore od rizičnije imovine.

Već neko vrijeme tržište kriptovaluta muče ozbiljni problemi. Kao rezultat eskalacije ekonomskih problema, većina korisnika kriptovaluta je likvidirala ili namjerava likvidirati svoje novčanike kriptovaluta.

Novogratzov Galaxy Digital dao je BTC Mineru Argo Blockchain 100 miliona dolara da izbjegne bankrot

Argo Blockchain (ARBK) odlučio je prodati svoju rudarsku operaciju Helios u Dickens Countryu u Teksasu kompaniji Galaxy Digital za 65 miliona dolara, čime je izbjegao bankrot.

Rudar će također dobiti novi zajam od 35 miliona dolara od kompanije za finansijske usluge poznatog investitora Michaela Novogratza koja je specijalizovana za kriptovalute, koja će biti podržana opremom za rudarenje Argo, navodi se u saopštenju.

Međutim, ova investicija će pomoći Argu da ojača svoju finansijsku poziciju i izbjegne bankrot nakon što je u oktobru propao prijedlog za finansiranje od 27 miliona dolara.

Rudar je ranije ovog mjeseca najavio da je u ozbiljnim pregovorima o prodaji dijela svoje imovine i kompletiranju aranžmana o finansiranju opreme kako bi se izbjegao bankrot u skladu sa Poglavljem 11. Kao rezultat toga, čini se da ova vijest ima pozitivan utjecaj na cijene Bitcoina.

Sjevernoameričke zimske oluje su isključile Bitcoin rudare

Kako se snažna oluja proširila Sjevernom Amerikom, kripto rudari širom zemlje su se zatvorili. Statistički podaci pokazuju da je između 21. i 24. decembra hešrejt rudarenja bitcoina, koji mjeri računsku snagu blockchaina, pao za oko 100 eksaheša u sekundi (EH/s), ili 40%, na 156 EH/s. U nedjelju je bila nešto veća od 250 EH/s.

Prema BBC-ju, arktička oluja koja je pogodila Sjedinjene Države i Kanadu spustila je temperaturu na -50°F (-45°C) u zapadnoj Montani i bacila do 43 inča snijega u zapadnoj državi New York. Prema CNN-u, oluja je kriva za najmanje 37 smrtnih slučajeva.

ETH likvidnost je povećana

Investitori su otkrili neočekivanu pesimističnu promjenu na tržištima kriptovaluta, što je rezultiralo likvidacijama bez presedana u većini najvažnijih digitalnih valuta.

Prema podacima Coinglass-a, više od 28.300 dilera prijavilo je likvidacije od 45,89 miliona dolara u posljednjih 12 sati i preko 73 miliona dolara u posljednja 24 sata.

Prema Coinglassu, Ethereum (ETH) je najlikvidiranija digitalna valuta, sa skoro 12,86 hiljada ETH tokena u vrijednosti od ukupno 15,36 miliona dolara likvidiranih u posljednjih 12 sati.

Bitcoin (BTC), čiji se podaci o likvidaciji najčešće prijavljuju, nalazi se na drugom mjestu sa 354,73 BTC likvidiranih u ukupnoj vrijednosti od 5,91 miliona dolara u istom periodu.

Bitcoin Price

Trenutna cijena bitkoina je 16.564 dolara, dok je obim trgovine u posljednja 24 sata 15 milijardi dolara. Bitcoin dobija značajnu podršku na 4-satnom vremenskom okviru na 16.460 dolara, koji se produžava linijom spoljnog trenda vidljivom na grafikonu ispod.

Serija dodžija i svijeća koja se vrti iznad uzlazne linije trenda ukazuje na šanse za bikovski preokret, a ako se to dogodi, Bitcoin bi mogao ponovo testirati svoj početni cilj od 16.750 dolara.

Pozitivan proboj nivoa od 16.720 dolara može izložiti cijenu Bitcoina na sljedeći nivo otpora od 16.990 dolara. Budući da su RSI i MCD negativni, proboj na nivo od 16.460 dolara može izložiti Bitcoin trenutnim nivoima podrške od 16.200 ili 16.000 dolara.

Kriptovalute većeg profita

S obzirom na averziju tržišta prema riziku, trgovci traže alternative sa jačim kratkoročnim izgledima. Investitori mogu rano ući u najveće pretprodaje na tržištu.

FightOut (FGHT)

FightOut (FGHT) platforma radi na isti način kao i lični trener, osim što se FGHT token proaktivno dodjeljuje za vrijeme vježbanja. Sve aktivnosti se snimaju i mogu se koristiti za poboljšanje statistike nečijeg metaverzuma avatara. Zarada FGHT tokena daje korisnicima dodatni poticaj da ostanu zdravi i vježbaju dok ubiru prednosti blockchain tehnologije.

Unatoč općem nedostatku likvidnosti na tržištu bitcoina, FightOut je procvjetao i privukao investitore. Svojom prodajom tokena, koja je počela prošle sedmice, već je prikupila više od 2,4 miliona dolara. Kako prodaja bude napredovala, trenutna prodajna cijena od 60,06 FGHT za 1 dolar (FGHT se može kupiti pomoću ETH ili USDT) će rasti.

Posjetite FightOut sadaDash 2 Trade (D2T)

Kada bude lansiran početkom 2023., Dash 2 Trade će biti platforma bazirana na Ethereumu koja će isporučivati ​​analitiku u realnom vremenu i podatke o društvenoj trgovini. Trgovinski signali, analitika na lancu, alati za izgradnju strategije i vijesti bit će među početnim karakteristikama, podržavajući i početnike i stručne trgovce da ostanu u toku sa turbulentnim bitcoin tržištem.

Dash 2 Trade, jedan od glavnih ICO-a 2022, ima samo Preostalo 8 dana dok se pretprodaja ne završi i dok ne predstavi svoju kontrolnu tablu beta. D2T je već prikupio preko 11 miliona dolara sredstava. D2T je pristupni novčić sistema i trenutno vrijedi 0,0533 dolara u pretprodaji nakon što je prethodno prodat za 0,0476 dolara investitorima.

Posjetite Dash 2 Trgujte sada

C+Charge (CCHG)

C+Charge (CCHG) je peer-to-peer sistem plaćanja za stanice za punjenje električnih vozila (EV) baziran na Binance Chain-u. Namjerava da proširi pristup karbonskim kreditima nagrađivanjem kupaca koji svoja električna vozila pune na svojim terminalima, koji će biti otvoreni u drugom kvartalu sljedeće godine.

Platforma se već složila da doda 20% turskih EV punjača u svoju mrežu, što ukazuje na njenu sposobnost da se brzo proširi. 1 CCHG košta 0,013 USD i može se kupiti preko BNB ili USDT.

Posjetite C+Charge Now

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *