Crypto

Predviđanje cijene bitcoina kao FOMC minuta za eksploziju BTC-a na teritoriju bika

Bitcoin nije uspio zadržati svoj uzlazni trend 23. novembra i pao je ispod 16.650 dolara. Međutim, nakon objavljivanja zapisnika sa sastanka FOMC-a, bitkoin dobija bikovski zamah.

Prema zapisnicima FOMC-a, “značajna većina” zvaničnika Fed-a vidi kako će se povećanje kamatnih stopa “uskoro” usporavati. Većina ispitanika u istraživanju Open Market Desk smatra da je povećanje od 50 baznih poena u rasponu ciljne stope federalnih fondova na decembarskom sastanku najvjerovatniji ishod.

Nadalje, trend rasta bitkoina pokrenut je nakon što je guvernerka New Yorka Kathy Hochul potpisala zakon kojim se zabranjuju određene aktivnosti rudarenja bitcoina koje se pokreću izvorima energije baziranim na ugljiku.

Država New York zabranjuje rudarenje kriptovaluta na dvije godine

U naredne dvije godine rudarskoj kompaniji s dokazom o radu bit će zabranjeno širenje, obnavljanje dozvola ili dozvoljavanje novim konkurentima da započnu rad osim ako ne koristi samo obnovljivu energiju. Bitcoin je proof-of-work (PoW) sistem u kojem se rudari takmiče za obradu nadolazećih transakcija. Zakon ima za cilj smanjenje i evaluaciju uticaja industrije na životnu sredinu.

Štaviše, zakon bi nametnuo dvogodišnju zabranu kompanijama za rudarenje kriptovaluta koje traže dozvole za pretvaranje državnih objekata za fosilna goriva u rudarske operacije. Nadalje, ograničava trenutne operacije koje i dalje troše istu količinu električne energije.

Rudnici koji pokušavaju da koriste alternativne obnovljive izvore energije nisu pogođeni. U sudskom izvještaju koji detaljno opisuje njenu odluku, Hochul je navela: “Ovo je prva takve vrste u zemlji.”

Guverner je dalje rekao da je to bio potez da se smanji ugljični otisak New Yorka suzbijanjem rudarstva koje koristi električnu energiju proizvedenu u elektranama na fosilna goriva.

New York City je popularna destinacija za rudare kriptovaluta. Hochul je, s druge strane, spreman da povede državu na ekološki odgovorniji put. Teško je predvidjeti kako će to dugoročno uticati na cijenu BTC/USD, ali bi moglo imati značajan utjecaj na globalnu proizvodnju bitkoina.

Izvršni direktor Ark Investa predviđa rast BTC-a

Cathie Wood, izvršna direktorica, CIO i osnivačica američke kompanije za upravljanje investicijama Ark Invest govorila je na “Bloomberg Markets: The Close” o tome zašto još uvijek vjeruje u kriptovalute nakon bankrota FTX-a. Ona vjeruje da će kriptovalute procvjetati.

Wood predviđa da će vrijednost BTC/USD porasti i da će svaki novčić vrijediti milion dolara do 2030. Prema Woodu, jedini način da se odredi pobjednik ili preživjeli je kroz test borbe.

Nastavila je da je Bitcoin prošao test borbe i da “miriše na ružu”. Čak i ako i dalje postoji zabuna, ljudi će se osjećati “udobnije kada se uđu u Bitcoin” nakon što urade neke “domaće zadatke” i uče. Štaviše, blockchains kao što su Bitcoin i Ethereum imaju solidnu infrastrukturu i vrhunske tehnologije.

Nadalje, nestabilno tržište kriptovaluta ih nije uništilo. Navela je i da nije u pitanju nedostatak interesovanja, već percepcija ljudi, jer je nagli krah biznisa izazvao zabrinutost investitora. Bio je to odgovor na pitanje o njenom mišljenju o padu interesa za kriptovalute nakon kolapsa FTX-a.

Budući da je Cathie Wood dobro poznata ličnost u zajednici kriptovaluta, njen pozitivan stav prema bitcoin-u može uticati na ponašanje investitora, podižući cijenu BTC/USD.

Bitcoin Price

Trenutna cijena bitkoina je 16.509 dolara, a 24-satni obim trgovanja je 33 milijarde dolara. Bitcoin je ojačao za preko 3% u posljednja 24 sata. CoinMarketCap sada zauzima prvo mjesto, s tržišnom kapitalizacijom od 348 milijardi dolara. Ima ukupnu količinu od 21.000.000 BTC kovanica i opskrbu od 19.215.037 BTC kovanica.

BTC/USD par je počeo da se trguje na 16.215 dolara i od tada je dostigao maksimum od 16.648 dolara i najniži nivo od 16.168 dolara. Bitcoin trenutno dobija trenutnu podršku blizu nivoa od 16.300 dolara. Zatvaranje svijeća iznad ovog nivoa ukazuje na mogućnost bikovskog preokreta.

Bikovsko gutanje koje preseca otpor od 16.350 dolara i zatvaranje iznad njega ukazuje na mogućnost nastavka bikovskog trenda. Kao rezultat toga, povećani pritisak kupovine mogao bi pokrenuti uzlazni trend na otpor od 17.180 dolara

Ako se nivo od 17.180 dolara ponovo probije, možda će biti više prilika za kupovinu do nivoa od 18.650 dolara, koji je produžen za nivo Fibonačijevog povlačenja od 38,2%.

Možemo očekivati ​​da će se trend rasta nastaviti jer su i RSI i MACD u zoni kupovine. Probijanje nivoa od 17.000 dolara moglo bi dovesti BTC do nivoa od 17.600 dolara.

Sa druge strane, podrška za Bitcoin je i dalje na 16.000 dolara, a probijanje ovog nivoa moglo bi poslati BTC na čak 15.670 dolara.

Predprodajna kriptovaluta sa ogromnim potencijalom profita

Uprkos usporavanju tržišta, postoji nekoliko kovanica sa ogromnim potencijalom za rast. Pogledajmo ih pobliže.

Dash 2 Trade (D2T)

Dash 2 Trade, razvijen od strane usluge Learn 2 Trade, nudi uvide u tržište, trgovačke signale i usluge predviđanja investitorima. Inicijativa za kriptovalute obećava da će naoružati potrošače znanjem koje im je potrebno za donošenje ispravnih odluka.

D2T je platforma za obavještavanje o trgovanju zasnovana na Ethereumu koja pruža analitiku u realnom vremenu i društvene podatke trgovcima svih nivoa vještina, omogućavajući im da donose odluke na osnovu informacija.

D2T je počeo prodavati tokene prije tri sedmice i već je prikupio preko 6,9 miliona dolara. Također je najavio početak prvog listiranja CEX-a na berzi LBank. 1 D2T trenutno vrijedi 0,0513 USDT, ali se očekuje da će porasti na 0,0533 USD u sljedećoj fazi prodaje i 0,0662 USD u završnoj fazi.

Posjetite Dash 2 Trade sada

kalvarija (RIA)

Calvaria je potpuno novi projekat igranja kriptovaluta s potencijalom da dominira tržištem igranja za zaradu. Calvaria programeri su identifikovali dve glavne prepreke širokom usvajanju Web3 igara. Dok investitori vide potencijal Web3 igara, korisnici ne vide.

Calvaria pretprodaja, koja je već u fazi 4 od 10 i blizu granice od 1,9 miliona dolara, ubrzava. Kako cijena domaćeg RIA tokena značajno raste u svakoj fazi pretprodaje, investitori hrle u brzo rastući GameFi projekat.

U fazi 4, tokeni koštaju 0,025 dolara svaki, ali do faze 5 cijena je porasla na 0,03 dolara, a tokeni koštaju 0,055 dolara u fazi 10.

Posjetite Calvaria Presale sada

RobotEra (TARO)

TARO je jedno digitalno sredstvo na koje treba paziti investitore koji uživaju u metaverzumu. Imovina je izvorni token za RobotEra, metaverse platformu za izgradnju svijeta koja omogućava igračima da koriste avatare za pristup njegovom sistemu.

Svaki igrač ima mogućnost kupovine zemljišta i nekretnina, kao i doprinosa ukupnom izgledu virtuelnog svijeta. RobotEra također ima zajedničke metaverze gdje se igrači mogu baviti zajedničkim aktivnostima kao što su sportovi i igre, kao i konverzije.

Igrači posjeduju sve što kupe jer su sve stavke ne-zamjenjivi tokeni (NFT). TARO je nova pretprodaja na tržištu koje je još u ranoj fazi. Ipak, ovo je vrijedna imovina sa značajnim potencijalom rasta.

Kupite TARO u pretprodaji odmah.

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published.