Crypto

Predviđanje cijene Bitcoina kako se BTC penje na 16.500 dolara i priprema se za veliki potez – evo kuda ide dalje

Bitcoin nije uspio održati svoj uzlazni trend 24. novembra i pao je ispod 16.650 dolara uprkos objavljivanju zapisnika sa sastanka FOMC-a. Članovi Federalnog odbora za otvoreno tržište (FOMC) izglasali su početkom novembra povećanje kamatnih stopa za 75 baznih poena, odnosno 0,75%. Međutim, predsjednik Fed-a Jerome Powell izjavio je na konferenciji za novinare da bi sporija stopa uskoro bila primjerena.

Federalne rezerve su 24. novembra tvitovale o zapisniku sa sastanka FOMC-a održanog 1.-2. novembra 2022. Zapisnik sadrži informacije o budućim kretanjima kamatnih stopa, što je ključno za određivanje vrijednosti rizične imovine kao što su dionice i kriptovalute.

Prema zapisnicima FOMC-a, “značajna većina” članova Fed-a predviđa “skoro” usporavanje povećanja stope. Zapisnik je također ukazao da je poziv predsjedavajućeg Jeromea Powella nakon sastanka na “više stope za duže” bio sporan, što je uzrokovalo pad prinosa na američku valutu i trezor dok su dionice rasle.

Međutim, varijable put-call za Bitcoin i Ether, koje mjere cijenu bikovskih poziva u odnosu na medvjeđe putove, ostaju u negativnom rasponu, što ukazuje na pristrasnost u korist opcija.

Nadalje, većina ispitanika u istraživanju Open Market Desk-a predvidjela je da će decembarski sastanak rezultirati povećanjem od 50 baznih poena u rasponu ciljne stope federalnih fondova. Cijena BTC/USD porasla je nakon što je informacija postala javna.

Mt. Gox Bitcoin se probudio

Probijanje Mt. Gox-a iz 2014. dospjelo je na naslovne strane kada je 65 BTC prebačeno na razmjenu HitBTC. Dana 22. novembra, Bitcoin novčanik povezan sa berzom BTC-e počeo je da se trguje. Od avgusta 2017. novčanik za 2014. Mt. Gox vezan za hakiranje završio je svoju ogromnu transakciju.

Ukupno 10.000 BTC, u vrijednosti od oko 167 miliona dolara, poslano je dvojici neidentifikovanih primaoca. Pošiljalac je podijelio transakcije i prebacio $3,500 BTC u druge novčanike. Preostalih 6.500 BTC je poslano na jednu adresu.

Ki Young Ju, osnivač CryptoQuant-a, 24. novembra je tvitovao o uočenim Bitcoin transferima. On je pojasnio da to nije bila vladina aukcija ili nešto slično jer je HitBTC-u nedavno plaćen 65 BTC. Zatim je predložio da berza suspenduje račun zbog sumnjivih aktivnosti.

Vlasnici ne mogu koristiti KYC jer je oštećen tokom više transakcija. Nadalje, Ki Young Ju je izjavio da je stari Bitcoin nastao u vrijeme bezakonja. Kao rezultat toga, njegovo kretanje je bilo negativno za BTC/USD.

New York je usvojio zakon koji zabranjuje operacije rudarenja bitkoina

Ranije ove sedmice, guvernerka New Yorka Kathy Hochul potpisala je zakon kojim se zabranjuje korištenje energije zasnovane na ugljiku u nekim operacijama rudarenja bitkoina. U naredne dvije godine rudarska kompanija s dokazom o radu neće se moći širiti, obnavljati dozvole ili dozvoliti novim konkurentima da započnu rad osim ako ne koristi u potpunosti obnovljivu energiju.

U mehanizmu proof-of-work (PoW) koji podupire Bitcoin, rudari se takmiče u procesuiranju novih transakcija. Zakon nastoji procijeniti i ublažiti negativne ekološke posljedice industrije.

Bitcoin Price

Trenutna cijena bitkoina je 16.509 dolara, a 24-satni obim trgovanja je 29 milijardi dolara. Bitcoin je ojačao za manje od 0,5% u posljednja 24 sata. CoinMarketCap sada zauzima prvo mjesto, s tržišnom kapitalizacijom od 346 milijardi dolara. Ima ukupnu količinu od 21.000.000 BTC kovanica i opskrbu od 19.215.887 BTC kovanica.

Bitcoin trenutno sve više raste prema nivou od 16.600 dolara. Svijeće koje se zatvaraju iznad ovog nivoa signaliziraju bikovski preokret. Bikovsko gutanje koje presijeca i zatvara barijeru od 16.350 dolara pokazuje da se bikovski trend može nastaviti.

Kao rezultat toga, nastavak pozitivnog pritiska mogao bi gurnuti cijenu do nivoa otpora od 17.180 dolara. Ako se nivo od 17.180 dolara ponovo probije, možda će biti više prilika za kupovinu do nivoa od 18.650 dolara, koji je produžen za nivo Fibonačijevog povlačenja od 38,2%.

Možemo očekivati ​​nastavak rasta jer su i RSI i MACD u zoni kupovine. Ako se pređe granica od 17.000 dolara, BTC može pasti na 17.600 dolara.

Sa druge strane, nivo podrške za Bitcoin je na 16.000 dolara, a kršenje ovog nivoa može dovesti valutu do 15.670 dolara.

Pretprodaja kriptovaluta uz ogroman profit

Uprkos padu tržišta, nekoliko kovanica ima ogroman potencijal za povećanje. Hajde da ih pažljivije proverimo.

Dash 2 Trade (D2T)

Dash 2 Trade je platforma za obavještavanje o trgovanju zasnovana na Ethereum-u koja trgovcima svih nivoa vještina daje statistiku u realnom vremenu i društvene podatke, pomažući im da donesu odluke s boljim informacijama.

D2T je počeo prodavati tokene prije samo nekoliko sedmica i već je prikupio više od 6,9 miliona dolara. Nakon pretprodaje, D2T će biti kotiran na LBanku i BitMartu, a stručnjaci predviđaju veliko povećanje cijene imovine ubrzo nakon toga.

Sadašnja vrijednost 1 D2T je 0,0513 USDT, ali će se popeti na 0,0533 USD u sljedećoj fazi prodaje i 0,0662 USD u završnoj fazi.

Posjetite Dash 2 Trade sada

kalvarija (RIA)

Calvaria je uzbudljiv novi projekat igranja kriptovaluta koji ima potencijal da dominira tržištem igranja za zaradu. Calvaria programeri su identificirali dvije glavne prepreke širokom usvajanju Web3 igara. Dok investitori vide potencijal Web3 igara, korisnici ne vide.

Obećavajuće, omogućava igračima da ga igraju bez ikakve kriptovalute, što bi moglo pomoći da bude popularnije od drugih kripto-baziranih naslova.

RIA će se koristiti u okviru svog ekosistema za kupovinu artikala u igri i za ulaganje, dajući joj snažan slučaj upotrebe. Pretprodaja tokena je prikupila 1,9 miliona dolara i trenutno je u četvrtoj fazi, tokom koje se 40 RIA može kupiti sa 1 USDT.

Posjetite Calvaria Presale sada

RobotEra (TARO)

Za investitore koji cijene Metaverse, TARO je jedno digitalno sredstvo na koje treba obratiti pažnju. Imovina je izvorni token za RobotEra, Metaverse platformu za izgradnju svijeta koja omogućava igračima da pristupe svom sistemu preko avatara.

Svaki korisnik može kupiti zemljište i nekretnine i doprinijeti cjelokupnom izgledu virtualnog svijeta. U RobotEra postoje i Metaverses zajednice u kojima se korisnici mogu baviti zajedničkim aktivnostima kao što su sportovi i igre, kao i takmičenja.

1 TARO se trenutno prodaje za 0,020 USDT (može se kupiti koristeći USDT ili ETH), iako će ova cijena porasti na 0,025 USD u drugoj fazi njegove pretprodaje, koja će uskoro početi.

Kupite TARO u pretprodaji odmah.

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published.