Crypto

Predviđanje cijene Bitcoina kako cijene kriptovaluta padaju, evo kuda BTC ide dalje

Tokom evropske sesije, Bitcoin je konačno napravio neki uzlazni pokret, nakon što je odskočio od nivoa podrške dvostrukog dna od 15,650 dolara. Genesis Global Capital, jedan od najvećih zajmodavaca kriptovaluta, zaustavio je povlačenje kupaca zbog problema s likvidnošću uzrokovanih povećanjem zahtjeva za povlačenje nakon kolapsa FTX-a.

Nakon gašenja FTX-a, Genesis je 16. novembra objavio da će povlačenje biti privremeno zaustavljeno zbog “neviđenih previranja na tržištu”.

Dana 10. novembra, kompanija je javno objavila da ima novac zaključan na FTX trgovačkom računu u vrijednosti od približno 175 miliona dolara. Investiciona banka za kriptovalute koja se bori sa problemima je u pregovorima s potencijalnim investitorima o prikupljanju još jedne milijarde dolara.

Nadalje, prema izvještajima, mjenjačnica kriptovaluta Binance vodila je razgovore o potencijalnom spašavanju zajmodavca pod kontrolom Digital Currency Group.

Wall Street Journal je 21. novembra objavio da se Genesis obratio kompanijama Apollo Global Management i Binance za finansiranje. Binance ga je, međutim, odbio zbog potencijalnog sukoba interesa. Dok traži nova sredstva, Genesis Global Trading spomenuo je bankrot kao moguću opciju.

Genesis je 21. novembra izjavio da “nema planova” da uskoro proglasi bankrot i da će pokušati postići “konsenzualno” rješenje. Zbog vijesti, BTC/USD je pao na nove dvogodišnje najniže vrijednosti.

Nedostatak povjerenja u berze pokreće FUD

Nedavni pad Bitcoina iznenadio je većinu učesnika na tržištu jer se prašina slegla nakon FTX krize. Uprkos Santimentovom objašnjenju, prva kriptovaluta se još uvijek bori da zadrži svoju vrijednost.

Santiment, analitička firma, objavila je na Tviteru o padu vrijednosti BTC/USD 21. novembra. Prema istraživačkoj firmi, FUD je uzrokovao pad na 15.800 dolara po prvi put u dvije godine zbog rastućeg straha od centraliziranih razmjena nakon FTX krize .

Incident je također mogao utjecati na aktivnost Bitcoin adresa, koja je dostigla šestomjesečni maksimum. Štaviše, prema Santimentu, Bitcoin je dostigao referentnu vrijednost tokom vikenda.

Dana 20. novembra, 1,1 milion BTC adresa je bilo aktivno na dnevnoj bazi, prema analizi podataka. To sugerira da je valuta distribuirana na brojne adrese.

Štaviše, činilo se da su mnogi investitori profitirali prenošenjem imovine sa centralizovanih berzi. To je bilo zbog činjenice da je ponuda van berzi bila veća od priliva na berze. Nadalje, prijavljeni priliv na razmjenu se smanjio posljednjih dana.

Dana 17. novembra, posljednje povećanje po prilivu bilo je 253.000. To sugerira da su, uprkos malom pritisku na prodaju, investitori ostali skeptični prema CEX-ovima.

Usvajanje bitkoina u El Salvadora “nije baš održivo”

Vitalik Buterin, kreator Ethereuma, doveo je u pitanje entuzijazam Bitcoin zajednice za El Salvador i njegovog predsjednika Nayiba Bukelea, tvrdeći da su previdjeli činjenicu da Bukeleova administracija “nije baš demokratska”.

Prema suosnivaču Ethereuma Vitaliku Buterin,

“mnogi korisnici Bitcoina su previdjeli činjenicu da vlada u Bukeleu nije posebno demokratska vlada, da ima puno problema i da nisu baš dobri u poštovanju drugih individualnih sloboda.”

El Salvador je bila prva zemlja koja je Bitcoin učinila legalnim sredstvom plaćanja, zahtijevajući od preduzeća da prihvate najveću kriptovalutu kao plaćanje.

Akcija je izazvala veliko negodovanje među građanima i preduzećima. Usvajanje zakona o bitcoinima u Salvadoru poklopilo se sa kriptovalutom Bull Run, tokom koje je cijena bitkoina dostigla maksimum od više od 69.000 dolara.

Tržište kriptovaluta je sada propalo, a Bitcoin je izgubio više od 76% svoje vrijednosti od svog vrhunca.

Buterin je naveo da je model usvajanja bitkoina u Salvadoru izgrađen na pretpostavci da će cijene rasti, ali pošto je cijena bitkoina pala, “sada izgleda jednostavno užasno i malo ljudi ga koristi”.

Bitcoin Price

Trenutna cijena bitkoina je 16.156 dolara, a 24-satni obim trgovanja je 33 milijarde dolara. Bitcoin je ojačao za preko 2% u posljednja 24 sata.

CoinMarketCap sada zauzima prvo mjesto, s tržišnom kapitalizacijom od 310 milijardi dolara. Ima ukupnu količinu od 21.000.000 BTC kovanica i opskrbu od 19.213.406 BTC kovanica.

BTC/USD par je počeo da se trguje po ceni od 15.766 dolara 22. novembra, dostigavši ​​visoku cenu od 16.281 dolara i nisku cenu od 15.616 dolara. Blizu nivoa od 15.850 dolara, Bitcoin trenutno dobija tehničku podršku. Svijeće koje se zatvaraju iznad ovog nivoa ukazuju na mogućnost bikovskog preokreta.

Donji uzorak pincete iznad 15.850 dolara ukazuje na mogućnost bikovskog preokreta. Kao rezultat toga, povećan pritisak kupovine može pokrenuti uzlazni trend na nivoe otpora od 16.500 i 17.180 dolara.

Ako se nivo od 17.180 dolara ponovo probije, možda će biti više prostora za kupovinu do nivoa od 18.650 dolara, koji je produžen za nivo Fibonačijevog povlačenja od 38,2%.

RSI i MACD indikatori još uvijek ukazuju na trend prodaje ispod 16.500 dolara, a 50-dnevni pokretni prosjek također ukazuje na trend prodaje. Kao rezultat toga, medvjeđi proboj ispod uzorka trostrukog dna može izložiti BTC cijenu u rasponu od 14.475 dolara.

Danas, pripazite na 15.850 dolara jer će vjerovatno djelovati kao središnja tačka za Bitcoin.

Predprodajna kriptovaluta sa ogromnim potencijalnim dobicima

Dash 2 Trade (D2T)

Dash 2 Trade, kreiran od strane usluge Learn 2 Trade, pruža investitorima uvide na tržištu, signale za trgovanje i usluge predviđanja. Inicijativa za kriptovalute obećava da će potrošačima pružiti dovoljno informacija za donošenje ispravnih odluka.

D2T je platforma za obavještavanje o trgovanju bazirana na Ethereumu koja trgovcima svih nivoa vještina pruža analitiku u realnom vremenu i društvene podatke, omogućavajući im da donose bolje informisane odluke.

D2T je počeo prodavati tokene prije tri sedmice i prikupio više od 6,8 ​​miliona dolara. Također je najavio početak svoje prve CEX kotacije na tržištu LBank. Trenutna vrijednost 1 D2T je 0,0513 USDT, ali se očekuje da će porasti na 0,0533 USD u sljedećoj fazi prodaje i 0,0662 USD u završnoj fazi.

Posjetite Dash 2 Trade sada

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published.