Crypto

Predviđanje cijene bitcoina kako BTC pada na podršku od 16.000 dolara – vrijeme je da kupite pad?

Tokom evropske sesije, bitkoin je nastavio da trguje bočno, ali je sveukupno pristrasnost trgovanja ostala pozitivna iznad područja podrške trostrukog dna na nivou od 15.800 dolara. Digital Currency Group (DCG), ključni igrač u sektoru kriptovaluta, objavila je u ponedjeljak da je matična kompanija nekoliko poznatih kompanija, uključujući Genesis i Grayscale.

Genesis je jedini primarni broker s punom uslugom na tržištu kriptovaluta i bio je blago u DCG-ovom portfelju.

Kompanija je ključna u pružanju pristupa i upravljanja rizicima velikim institucijama. Kada ga je DCG spasio, već je bio u problemima zbog bankrota Three Arrows Capital (3AC). 3AC trenutno duguje matičnoj kompaniji 1,2 milijarde dolara.

Genesis je prošle sedmice najavio da će obustaviti plaćanja za svoju inicijativu Genesis Earn. Otkriveno je da će kompaniji do danas, 21. novembra, biti potrebna kapitalna infuzija od milijardu dolara.

Prema glasinama, Grayscale bi mogao imati problema ako Genesis ne bude u mogućnosti da osigura ovu sumu od vanjskih pristalica.

Jedan od primarnih izvora trenutnih glasina je Andrew Parish, suosnivač ArchPublic-a. U tvitu od 20. novembra, on je tvrdio da Genesis nema “nula zainteresovanih strana”. Grayscale Bitcoin Trust sada drži 634.000 BTC, koji bi se mogli prodati, što predstavlja ogroman pritisak na cijenu BTC/USD.

FTX Dalja punjenja

Prema podnesku stečajnog suda od 19. novembra, berza u stečaju, FTX, duguje ukupno 3,1 milijardu dolara svojim 50 najvećih kreditora. Dužnici su u peticiji opisani kao kupci, ali njihova imena nisu navedena.

Dana 20. novembra, novi menadžerski tim FTX-a podsjetio je druge berze kriptovaluta da su u potrazi za imovinom ukradenom sa njene platforme.

Strahovi od zaraze uništili su više od 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti digitalne valute otkako je FTX počeo da pada početkom novembra. FTX eksploatator je aktivan od 12. novembra, kada je ukrao oko 600 miliona dolara u kriptovaluti sa ugašene berze FTX.

Čini se da haker pere ukradena sredstva decentraliziranim bazenima i kripto mostovima. Pad BTC/USD nastavljen je 21. novembra pošto se više informacija o kolapsu FTX-a pojavilo tokom vikenda, a zabrinutost se proširila na druge kripto platforme.

Novi rekord težine kao pad prodaje rudara

Trenutno okruženje otežava Bitcoinerima da prihvate vrhunske vrijednosti svih vremena nego najniže vrijednosti svih vremena. Uprkos činjenici da je Bitcoin naporno radio na poboljšanju sigurnosti mreže, skepticizam u pogledu statistike je i dalje prisutan.

Poteškoća mreže za Bitcoin valutu porasla je za 0,51% na novi maksimum 20. novembra u posljednjem automatiziranom prilagođavanju. Teškoća rudarenja odražava stepen konkurencije među rudarima.

Činjenica da se mjera sada povećava uprkos trenutnom padu kretanja cijena BTC/USD ukazuje na to da određeni entiteti dodaju više snage heširanja u mrežu dok ignorišu smanjenje profitnih marži.

Unatoč tome, rudari su u posljednje vrijeme prodavali manje od svog jednogodišnjeg prosjeka, što implicira da hitna potreba za smanjenjem rezervi možda popušta.

Bitcoin Price

Trenutna cijena bitkoina je 16.156 dolara, a 24-satni obim trgovanja je 31 milijardu dolara. Bitcoin je pao za preko 2% u posljednja 24 sata.

CoinMarketCap sada zauzima prvo mjesto, s tržišnom kapitalizacijom od 310 milijardi dolara. Ima ukupnu količinu od 21.000.000 BTC kovanica i opskrbu od 19.213.406 BTC kovanica.

Bitcoin trenutno dobija tehničku podršku blizu nivoa od 15.850 dolara. Zatvaranje svijeća iznad ovog nivoa ukazuje na mogućnost bikovskog preokreta. Formiranje donjeg uzorka pincete iznad 15.850 dolara ukazuje na mogućnost bikovskog preokreta.

Kao rezultat toga, povećan pritisak kupovine može pokrenuti uzlazni trend sve dok se ne dostignu nivoi otpora od 16.500 i 17.180 dolara. Dodatni proboj nivoa od 17.180 dolara može otvoriti više prostora za kupovinu do nivoa od 18.650 dolara, koji je produžen za nivo Fibonačijevog povlačenja od 38,2%.

RSI i MACD indikatori ostaju u zoni prodaje, a 50-dnevni pokretni prosjek također ukazuje na trend prodaje ispod 16.500 dolara. Kao rezultat toga, medvjeđi proboj ispod uzorka trostrukog dna bi mogao izložiti cijenu BTC-a na teritoriju od 14.475 dolara.

Danas, pripazite na 15.850 dolara jer će vjerovatno djelovati kao središnja tačka za Bitcoin.

Predprodajna kriptovaluta sa ogromnim potencijalnim dobicima

Dash 2 Trade (D2T)

Dash 2 Trade, kreiran od strane usluge Learn 2 Trade, pruža investitorima uvide na tržištu, signale za trgovanje i usluge predviđanja. Inicijativa za kriptovalute obećava da će potrošačima pružiti dovoljno informacija za donošenje ispravnih odluka.

D2T je platforma za obavještavanje o trgovanju bazirana na Ethereumu koja trgovcima svih nivoa vještina pruža analitiku u realnom vremenu i društvene podatke, omogućavajući im da donose bolje informisane odluke.

D2T je počeo prodavati tokene prije tri sedmice i prikupio više od 6,7 miliona dolara. Također je najavio početak svoje prve CEX kotacije na tržištu LBank. Trenutna vrijednost 1 D2T je 0,0513 USDT, ali se očekuje da će porasti na 0,0533 USD u sljedećoj fazi prodaje i 0,0662 USD u završnoj fazi.

Posjetite Dash 2 Trade sada

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published.