Crypto

Predviđanje cijene Bitcoina jer se BTC čvrsto drži iznad 16.000 dolara – vrijeme je za kupovinu?

Kako se proslava Dana zahvalnosti bliži kraju, Bitcoin se bočno trguje 25. novembra, održavajući uski raspon od 16.350 do 16.700 dolara.

Osjećaj kripto tržišta i dalje je “rizičan” zbog straha, neizvjesnosti i sumnje (FUD) vođenih FTX-om. Neuspjeh FTX-a, jedne od najvećih berzi kriptovaluta, zaprepastio je cijelu industriju.

Binanceova inicijativa za oporavak industrije (IRI)

Nakon devastacije, najveća berza kriptovaluta po obimu vodi naplatu obnove infrastrukture. Binance je pokrenuo Industry Recovery Initiative, fond od milijardu dolara za pomoć firmama koje se bave kriptovalutama koje se bore.

U intervjuu za Bloomberg 24. novembra, kripto milijarder Changpeng “CZ” Zhao izjavio je da će fond imati “labavu” strukturu, biti javno dostupan na blockchainu i prihvatati doprinose drugih učesnika u industriji.

Binance je u projekat uložio milijardu dolara u kriptovaluti, koja bi se po potrebi mogla povećati na 2 milijarde dolara.

Prema navodima kompanije, već je primila 150 zahtjeva za pomoć od raznih privrednih subjekata. Nadalje, CZ je potvrdio da bi fond mogao biti zainteresiran za kupovinu problematičnih projekata kriptovaluta koje je kupila sada nefunkcionalna burza FTX.

Polygon Ventures, Animoca Brands, Jump Crypto, Aptos Labs, GSR Markets, Kronos i Brooker Group su među kompanijama koje su već dale 50 miliona dolara ovoj inicijativi. To je jedan od Binanceovih napora da spasi industriju kriptovaluta. Kao rezultat toga, vrijednost BTC/USD će porasti kao rezultat vijesti.

Belgija odbija Bitcoin, Ethereum i druge digitalne valute kao vrijednosne papire

Belgijski finansijski regulator je ponovio da se kriptovalute poput bitkoina, etera i drugih koje se izdaju samo putem kompjuterskog koda ne kvalificiraju kao vrijednosne papire. Obrazloženje je predstavljeno u izvještaju od 22. novembra belgijske Uprave za finansijske usluge i tržišta (FSMA), a verzija je objavljena za komentar u julu 2022.

Prema FSMA, pojašnjenje dolazi kao odgovor na povećanje upita o tome kako se trenutna finansijska pravila i propisi Belgije primjenjuju na digitalnu imovinu.

Kriterijumi koji se koriste za klasifikaciju imovine su tehnološki neutralni, prema FSMA. Označava da je sigurnosni status sredstva nezavisan od toga da li je izveden iz blockchaina ili drugog izvora. Umjesto toga, vjerovatnije je da će digitalna imovina kod emitenta biti klasifikovana kao vrijednosne papire.

Prema belgijskoj regulatornoj agenciji, iako se kriptovalute ne smatraju vrijednosnim papirima, mogu podlijegati drugim zakonima ako ih kompanija koristi kao sredstvo razmjene.

Za razliku od jasnih smjernica Belgije, američka Komisija za berzu vrijednosnih papira (SEC), koja se trenutno takmiči sa Komisijom za trgovinu robnim fjučersima SAD-a (CFTC) za regulatorna ovlaštenja nad digitalnom imovinom, usvojila je strategiju “regulacije putem provedbe”.

Ruski račun za rudarenje kriptovaluta

U Donjem domu ruskog parlamenta predstavljen je novi zakon koji uključuje rudarenje kriptovaluta. Predlog zakona je predložio da se dozvoli rudarenje kriptovaluta i prodaja iskopane kriptovalute 17. novembra.

Rusija trenutno zabranjuje korištenje kriptovaluta za plaćanje. Prijedlog novog zakona, s druge strane, ima za cilj da rudarenje i prodaju kriptovaluta učini legalnim pod “eksperimentalnim pravnim režimom”.

Prema riječima Anatolija Aksakova, predsjednika Odbora za finansijska tržišta Dume, očekuje se da će predloženi zakon proći sva tri parlamentarna čitanja u decembru 2022. godine.

Neki izvori kažu da bi zakon mogao postati zakon već 1. januara, dok drugi kažu da bi mogao stupiti na snagu već 1. februara. Ako novi ruski zakon o rudarstvu postane zakon, moguće je da će rudari prodavati svoju digitalnu imovinu na berzi.

To bi impliciralo da rudari šalju bitkoin na berze gde se može prodati za fiat valutu ili trgovati za druge kriptovalute. Povećanje ponude kriptovalute na berzama povećava pritisak na prodaju, snižavajući cenu BTC/USD.

Bitcoin Price

Trenutna cijena bitkoina je 16.527 dolara, a 24-satni obim trgovanja je 23 milijarde dolara. Bitcoin je uglavnom ostao nepromijenjen u posljednja 24 sata. CoinMarketCap sada zauzima prvo mjesto, s tržišnom kapitalizacijom od 317 milijardi dolara. Ima ukupnu količinu od 21.000.000 BTC kovanica i opskrbu od 19.216.643 BTC kovanica.

Uprkos zapisnicima sa sastanka FOMC-a, Bitcoin tek treba da probije barijeru od 16.785 dolara. BTC/USD par se trenutno spušta prema Fibonačijevom nivou povratka od 38,2%, što je 16,300 dolara. Već je prešao ispod linije od 50 dana pokretnog prosjeka na 4-satnom vremenskom okviru, što ukazuje na pristrasnost prodaje.

Slično tome, vodeći tehnički indikatori, kao što su RSI i MACD, su na ivici ulaska u zonu prodaje, a ako se to dogodi, BTC bi mogao pasti ispod 16.300 dolara i dostići nivo podrške od 16.000 dolara.

Sljedeći nivo pomoći je 15.600 dolara. Nasuprot tome, bikovski proboj na nivo od 16.785 dolara mogao bi izložiti BTC nivou od 17.000 ili 17.550 dolara.

Pretprodaja kriptovaluta uz ogroman profit

Uprkos padu tržišta, nekoliko kovanica ima ogroman potencijal za rast. Hajde da ih pobliže ispitamo.

Dash 2 Trade (D2T)

Dash 2 Trade je platforma za obavještavanje o trgovanju zasnovana na Ethereum-u koja pruža analitiku u realnom vremenu i društvene podatke trgovcima svih nivoa vještina, omogućavajući im da donose bolje informirane odluke. Platforma će početi sa radom u prvom kvartalu 2023. godine, pružajući investitorima informacije koje će im pomoći da donesu proaktivne odluke o trgovanju.

D2T je počeo prodavati tokene tek prije nekoliko sedmica i već je prikupio preko 6,9 miliona dolara. Nakon pretprodaje, D2T će biti kotiran na LBanku i BitMartu, a stručnjaci očekuju značajno povećanje cijene imovine ubrzo nakon toga.

1 D2T trenutno vrijedi 0,0513 USDT, međutim, ovo će porasti na 0,0533 USD u sljedećoj fazi prodaje i 0,0662 USD u završnoj fazi.

Posjetite Dash 2 Trade sada

kalvarija (RIA)

Calvaria je novi startup kriptovaluta s potencijalom da dominira na tržištu igranja za zaradu. Calvaria programeri su pronašli dvije ključne prepreke za široko usvajanje Web3 igara. Dok investitori vide obećanje Web3 igara, korisnici ne vide.

Obećavajuće je da omogućava igračima da ga igraju bez ikakve kriptovalute, što može pomoći da postane popularniji od drugih kripto-baziranih naslova. RIA će se koristiti unutar svog ekosistema za kupovinu artikala u igri i ulaganje, dajući mu solidan slučaj upotrebe.

Pretprodaja tokena je prikupila 1,9 miliona dolara i trenutno je u četvrtoj fazi koja je već 93% završena i tokom koje se 40 RIA može kupiti za 1 USDT.

Posjetite Calvaria Presale sada

RobotEra (TARO)

TARO je jedno digitalno sredstvo na koje treba paziti investitore koji uživaju u Metaverse-u. Imovina je izvorni token za RobotEra, platformu Metaverse koja gradi svijet i koja omogućava igračima da koriste avatare za pristup svom sistemu.

Svaki korisnik ima mogućnost kupovine zemljišta i nekretnina i doprinosa opštoj estetici virtuelnog okruženja. U RobotEra postoje i Metaverses zajednice u kojima korisnici mogu učestvovati u zajedničkim aktivnostima kao što su sportovi i igre, kao i takmičenja.

1 TARO se trenutno prodaje za 0,020 USDT (može se kupiti za USDT ili ETH), ali ova cijena će se popeti na 0,025 USD tokom drugog dijela njegove pretprodaje, koja će uskoro početi.

Kupite TARO u pretprodaji odmah.

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published.