Crypto

Predviđanje cijene bitcoina i ethereuma – veliki kapital za održavanje tržišnog vodstva, Shiba Inu se pojavljuje

Volatilnost tržišta kriptovaluta dostiže nivo bez presedana jer cijene Bitcoina i Ethereuma i dalje rastu. Sa dramatičnim porastom Shiba Inua, koji je zauzeo svijet olujom, investitori traže pouzdan način za predviđanje ovih kretanja cijena.

Shiba Inu je doživio značajan porast tokom evropske sesije, porastao je za više od 20% i dostigao maksimum od 0,0000129 dolara. Međutim, ovaj zamah je bio kratkotrajan jer je ubrzo pao na svoju prvobitnu cijenu od 0,000011 dolara.

Pad maloprodaje u SAD, usporavanje inflacije – šta to znači za potrošače?

U decembru je zabilježen najveći pad maloprodaje u SAD-u u godini, što je uzrokovano padom kupovine automobila i drugih artikala. Ovo je ostavilo kupcima manje novca za trošenje, uzrokujući sporiji ekonomski rast kako ulazimo u 2023.

Podaci o maloprodaji u SAD-u za decembar 2022. godine zabilježili su pad od 1,1% u odnosu na novembar, koji je revidiran sa prvobitno procijenjenih 1%. Takođe je bio veći od onoga što su analitičari predviđali, a to je pad od 0,8%.

Maloprodaja je opala dva mjeseca zaredom, što je dovelo do manje potražnje za robom i ostavilo mnoge proizvođače u teškom položaju. Decembarski podaci su pokazali da je proizvodnja u fabrikama doživjela najveći pad u skoro dvije godine, dok su i proizvođačke cijene u tom periodu pale.

Kripto tržište je trenutno u fazi korekcije na medvjedast, uzrokovano dva glavna razloga.

  • U početku je tržište već postalo preskupo i kupci su počeli da se zamaraju. Čekali su nešto što će podstaći medvjedast korekciju na tržištu.
  • Podaci o maloprodaji u SAD bili su slabiji nego što se očekivalo, što je navelo trgovce da vjeruju da bi Federalne rezerve mogle odlučiti da ne podižu kamatne stope u svjetlu loših ekonomskih metrika. Shodno tome, investitori su se okrenuli ka američkim dionicama i potražnja za kriptovalutama je pretrpjela udarac.

Bitcoin Price

Trenutno, cijena Bitcoina iznosi 20.937 dolara nakon pada od 1,50% u posljednja 24 sata, sa obimom trgovine od 29 milijardi dolara. Od prvobitne prognoze 17. januara, očekivana vrijednost bitkoina je ostala stabilna.

Kriptovaluta nije mogla preći prag od 21.400 dolara i pala je ispod granice od 20.000 dolara. Medvjeđi znak se može vidjeti ako cijena bitkoina ne prijeđe iznad 21.400 dolara jer bi zatvaranje svijeća ispod ovog nivoa moglo značiti da su kupci bez snage i da bi se prodavci mogli preseliti na tržište.

I RSI i MACD su preskupi, što bi mogao biti još jedan razlog za investitore da predvide negativnu korekciju BTC-a. Doji svijeće koje se zatvaraju malo ispod ovog nivoa takođe mogu implicirati negativan zamah u bliskoj budućnosti.

S druge strane, trenutna podrška za Bitcoin je 20.800 dolara, a proboj ispod ovog nivoa može rezultirati daljom prodajom do nivoa od 20.000 dolara.

Dalja prodaja se može dogoditi ispod ovog nivoa dok ne dođe do približno 19.250 dolara. Štaviše, porast potražnje za Bitcoinom mogao bi ga gurnuti preko granice od 21.400 dolara na nivo od 22.850 dolara.

Cijena Ethereuma

Ethereum se trenutno trguje na 1.549 dolara i imao je obim trgovanja u vrijednosti od 10 milijardi dolara u posljednja 24 sata. Nažalost, pao je za 1,50% tokom ovog perioda, ali je i dalje prilično jak jer je na 2. mjestu sa tržišnom kapitalizacijom od 189 milijardi dolara na CoinMarketCap-u. The

Ethereum je imao teško vrijeme da probije zonu dvostrukog vrha otpora od 1600 dolara, zbog čega se njegova vrijednost smanjila i spustila na 1500 dolara zbog porasta pritiska prodaje. Slično, Bitcoin doživljava sličnu situaciju.

Ethereum se suočava sa najvećom trenutnom podrškom od 1.500 dolara. U slučaju sloma ispod ove tačke, pritisak prodaje se može intenzivirati sve dok ne dostigne 1.440 dolara – na osnovu njegovog 38,2% Fibonačijevog kretanja. Ako se i ovo prekrši, ETH bi mogao biti u opasnosti da padne na još niži nivo od 1.350 dolara.

Sa 1.500 dolara kao osnovnim nivoom podrške, verovatno je povećanje na 1.660 dolara jer deluje kao nivo otpora.

Shiba Inu Price

Cijena Shiba Inua trenutno iznosi 0,000012 dolara, a njegov 24-satni obim trgovanja dostigao je impresivnih 1,3 milijarde dolara. U posljednja 24 sata došlo je do impresivnog povećanja cijene Shiba Inua od 9%.

Trenutno, CoinMarketCap rangira SHIB na 13. mjestu sa tržišnom kapitalizacijom od 6 milijardi dolara. Tehnički, SHIB će se vjerovatno suočiti sa trenutnim otporom blizu 0,0000124 dolara, a bikovski prelaz iznad ovog nivoa mogao bi odvesti SHIB na 0,000014 dolara. Podrška i dalje ostaje blizu $0,00001139.

Ako SHIB cijena padne ispod ovog nivoa, ona ima potencijal da dostigne 0,000010 dolara.

Budite ispred krivulje s ovim najboljim odabirima

Ulaganje u altcoine u fazi pretprodaje je nevjerovatno isplativa prilika za investitore. Prateći preporuke ovih najbolje ocijenjenih altcoina, oni mogu skočiti naprijed i iskoristiti ogroman potencijal koji će ovi novčići imati.

FightOut (FGHT)

FightOut nudi zgodan i isplativ način da ostanete u formi. FGHT tokeni vam omogućavaju da uživate u uslugama ličnog treninga uz djelić normalne cijene – savršeno za sve koji žele vježbati bez kršenja budžeta!

Pretprodaja FGHT-a bila je nevjerovatno uspješna, prikupivši impresivnih 3 miliona dolara u procesu. Sve aktivnosti vezane za avatar su temeljito dokumentirane, što vam nudi da ih koristite kao referencu prilikom procjene vašeg učinka. Ne propustite ovu neverovatnu priliku!

Ne propustite ovu nevjerovatnu ponudu! Imate samo 5 dana i 9 sati da dobijete 60,06 FGHT za svaki $1 (u ETH ili USDT). Osim toga, tržišna prognoza sugerira da će cijena FGHT-a rasti tokom cijelog perioda prodaje – stoga požurite i odmah iskoristite ovu ponudu.

Posjetite FightOut sada

C+Charge (CCHG)

C+Charge uvodi revolucionarni sistem plaćanja koji pokreće blockchain za vlasnike električnih vozila. Ova platforma će ponuditi karbonske kredite u zamjenu za njihovu prvu naplatu, koja ima za cilj značajno smanjenje emisije ugljika.

Ova tehnologija koja mijenja igru ​​ima potencijal da potpuno revolucionira tradicionalno tržište karbonskih kredita, koje je pod velikim utjecajem nekolicine odabranih. To može stvoriti pravednije polje za igru ​​i otvoriti pristup mnogim preduzećima da uđu na ovo tržište.

Analitičari predviđaju da će tržište dobrovoljnih kredita (VCM) dostići nevjerovatnu vrijednost od 100 milijardi dolara do 2030. godine. C+Charge, pionir u ovoj industriji, već je napravio velike korake i prikupio kapital od preko 310 hiljada dolara tokom pretprodaje, signalizirajući rast ove industrije.

Posjetite C+Charge Now

Meta Masters Guild (MEMAG)

Meta Masters Guild pretprodaja je napravila impresivan skok na 550.000 dolara, sada kada je prešla granicu od 200.000 dolara za samo nekoliko dana. Ova nevjerovatna brzina sugerira da tržište brzo stiče povjerenje u potencijal platforme da generiše profit i postane uspješan.

Meta Masters Guild je savez za mobilne igre koji će lansirati svoju prvu igru ​​u trećem kvartalu 2023. MEMAG, njihov izvorni token, služit će u različite svrhe kao što su upravljanje, ulaganje i kupovina predmeta i NFT-a na platformi. Štaviše, razvijat će igre za zaradu i Web3 igre.

Rane investitore u prodaji MEMAG-a čeka ograničena prilika, jer trenutno nudi 1 MEMAG za samo 0,01 USD!

Međutim, ova cijena bi trebala porasti za manje od dvije sedmice, tako da bi željni kupci trebali brzo djelovati ako žele kupiti novčić po najnižoj mogućoj cijeni. Sa ukupno sedam faza u prodaji, ne propustite ovu nevjerovatnu ponudu!

Posjetite Meta Masters Guild sada

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *