Crypto

Predviđanje cijene Bitcoina i Ethereuma; Tvrdnje za nezaposlene u SAD danas podstiču akciju cijena

Dana 29. decembra, predviđanje cijene bitkoina moglo bi se promijeniti sa medvjeđeg na bikovsko jer uzlazna linija trenda podržava vodeću kriptovalutu na 16.450 dolara. Isto tako, Ethereum je također zaustavio svoj silazni trend iznad nivoa podrške uzlazne linije trenda od 1.180 dolara. Kasnije danas, pažnja investitora će biti usmjerena na zahtjeve za nezaposlene u SAD, što može dovesti do promjene cijena.

Glavne kriptovalute trgovale su se u negativnom iznosu početkom 29. decembra, pošto je globalna tržišna kapitalizacija kriptovaluta pala za 1,51% na 793,46 milijardi dolara prethodnog dana. Ukupni obim kripto tržišta u posljednja 24 sata porastao je za 15,10% na 31,03 milijarde dolara.

Ukupni obim DeFi-ja sada iznosi 2,13 milijardi dolara, što čini 6,88% ukupnog 24-satnog obima kripto tržišta. Ukupni obim svih stabilnih coin-a sada iznosi 29,05 milijardi dolara, što čini 93,61% ukupnog 24-satnog obima kripto tržišta.

Zahtjevi za nezaposlene u SAD-u podstiču akciju cijena

U sedmici koja je završila 17. decembra, broj Amerikanaca koji su podnijeli nove zahtjeve za naknadu za nezaposlene porastao je za 2.000 na 216.000. Ovo je bilo ispod tržišnih očekivanja od 220.000 i prošireni signali o tvrdoglavo zategnutom tržištu rada, dodajući jastrebove projekcije za Federalne rezerve zajedno sa revizijom američkog BDP-a naviše.

Sedmične fluktuacije su izglađene padom od 6.250 poena u 4-nedeljnom pokretnom proseku, koji sada iznosi 221.750.

Za sedmicu koja se završava 3. decembra, kontinuirana potraživanja su opala za 6.000 na 1.672.000, što je prvi sedmični pad od oktobra, ali i dalje drugi najveći broj od februara.

Snažni podaci o zahtjevima za nezaposlene obično pokreću bikovski trend u američkom dolaru, praćen trendom prodaje Bitcoina i cjelokupnog tržišta kriptovaluta.

Bitcoin Price

Trenutna cijena bitkoina je 16.564 dolara, a obim trgovine u posljednja 24 sata iznosi 15 milijardi dolara. U vremenskom okviru od 4 sata, Bitcoin dobija snažnu podršku na 16.460 dolara, koja se produžava linijom vanjskog trenda vidljivom na grafikonu ispod.

Formiranje doji svijeće iznad i uzlazne linije trenda podržavaju snažne sate bikovskog preokreta, a ako se to dogodi, Bitcoin bi mogao ponovo testirati svoj početni cilj od 16.750 dolara.

Na višoj strani, bikovski proboj na nivo od 16.720 dolara može izložiti cijenu Bitcoina na sljedeći nivo otpora od 16.990 dolara.

Pošto su RSI i MCD u zoni medveda, proboj na nivo od 16.460 dolara mogao bi izložiti Bitcoin trenutnom nivou podrške od 16.200 ili 16.000 dolara.

Cijena Ethereuma

Trenutna cijena Ethereuma je 1.195 dolara, uz obim trgovanja u 24 sata od 4 milijarde dolara. U posljednja 24 sata, Ethereum je dobio skoro 0,25%, a CoinMarketCap trenutno zauzima drugo mjesto, sa tržišnom kapitalizacijom od 149 milijardi dolara.

Ethereum, kao i Bitcoin, trguje sa medvjedastim pristrasnošću; međutim, ETH je pronašao trenutnu podršku na nivou od 1.180 dolara. Ovaj nivo podrške se produžava uzlaznom linijom trenda vidljivom u vremenskom okviru od 4 sata.

Zatvaranje 4-satne svijeće iznad 1.180 dolara vjerovatno će pokrenuti bikovski preokret. Međutim, bikovski preokret može dovesti cijenu Ethereuma do trenutnog nivoa otpora od 1.220 dolara, koji je produžen 50-dnevnim jednostavnim pokretnim prosjekom.

Alternativno, proboj ispod uzlazne linije trenda može produžiti trend prodaje do sljedećih nivoa podrške od 1.150 i 1.100 dolara.

Alternativni novčići s visokim prinosima

Uprkos ukupnom padu tržišta kriptovaluta, samo nekoliko kovanica je dobilo na snazi.

FightOut (FGHT)

FightOut (FGHT) platforma funkcionira slično kao i osobni trener, s izuzetkom da se FGHT token proaktivno nagrađuje za vrijeme vježbanja. Sve aktivnosti se snimaju i mogu se koristiti za poboljšanje statistike avatara metaverzuma.

Zarada FGHT tokena pruža dodatni poticaj ljudima da ostanu zdravi i vježbaju dok ubiru prednosti blockchain tehnologije. FightOut je uspio i privukao investitore uprkos opštem nedostatku likvidnosti na tržištu kriptovaluta.

Već je prikupio više od 2,4 miliona dolara putem prodaje tokena, koja je počela prošle sedmice. Trenutna prodajna cijena od 60,06 FGHT za 1 dolar (FGHT se može kupiti za ETH ili USDT) će rasti kako prodaja bude napredovala.

Posjetite FightOut sada

Dash 2 Trade (D2T)

Dash 2 Trade je platforma bazirana na Ethereum-u koja će pružiti statistiku u realnom vremenu i podatke o društvenom trgovanju kada bude lansirana početkom sljedeće godine. Trgovinski signali, analitika na lancu, alati za izgradnju strategije i vijesti bit će među prvim karakteristikama, pomažući i početnicima i iskusnim trgovcima da održe korak sa nestabilnim bitcoin tržištem.

Dash 2 Trade, jedan od najvećih ICO-a u 2022., ima samo Još 8 dana da okonča pretprodaju i pokrenuo svoju kontrolnu tablu beta. D2T je već prikupio preko 11 miliona dolara.

D2T je pristupni novčić sistema i sada vrijedi 0,0533 dolara u pretprodaji nakon što je u početku prodat investitorima za 0,0476 dolara.

Posjetite Dash 2 Trade Now

C+Charge (CCHG)

C+Charge (CCHG) je peer-to-peer sistem plaćanja za stanice za punjenje električnih vozila (EV) baziran na Binance Chain-u. Njegov cilj je proširiti pristup karbonskim kreditima nagrađivanjem kupaca koji svoja električna vozila pune na njegovim terminalima, što će početi u drugom kvartalu sljedeće godine.

Platforma je već pristala da doda 20% turskih EV punjača u svoju mrežu, pokazujući koliko brzo može rasti. 1 CCHG košta 0,013 USD i može se kupiti sa BNB ili USDT.

Posjetite C+Charge Now

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *