Crypto

Predviđanje cijene Bitcoina i Ethereuma: Podaci o maloprodaji u SAD-u mogli bi biti ključni za kretanje tržišta

I Bitcoin (BTC) i Ethereum (ETH) su u produženom rastućem trendu i dobijaju na popularnosti, pri čemu je BTC nedavno prešao 21.000 dolara, a ETH prešao granicu od 1.500 dolara.

Porast upotrebe kriptovalute pripisuje se raznim razlozima, kao što su pozitivni podaci kineskog BDP-a objavljeni prošle godine. Investitori su reagovali na ove podatke i aktivno su trgovali na tržištu.

U stvarnosti, sve radi u korist digitalne imovine, uključujući brojke kineskog BDP-a bolje od očekivanih, povećanu aktivnost Bitcoin blockchaina, hlađenje inflacije i rastuće institucionalno usvajanje kriptovaluta.

Nadalje, Sjedinjene Države su smatrane jednom od zemalja koje su najugodnije za ljude koji žele potrošiti svoju kriptovalutu na kupovinu, što je odigralo značajnu ulogu u podržavanju cijena kriptovaluta.

Podaci o maloprodaji u SAD mogli bi biti ključni za kretanje tržišta

S obzirom da će podaci o maloprodaji u SAD-u biti objavljeni danas, investitori i trgovci u kripto prostoru posvećuju veliku pažnju. Brojke će pružiti uvid u potrošnju i povjerenje potrošača, što bi moglo imati značajan utjecaj na smjer kretanja tržišta.

S obzirom da je obim trgovanja značajno porastao u odnosu na prošlu sedmicu, jasno je da investitori očekuju promjenu u tržišnom raspoloženju zbog ovih brojki.

Prema istraživanju koje je sproveo Bloomberg, očekuje se pad maloprodaje od 0,8 posto – to bi bio najveći pad od 2022. godine i bio bi treći pad u četiri mjeseca.

Isključujući automobile i plin, predviđa se da će maloprodaja pasti za 0,2%, prvi put će biti dva uzastopna mjeseca pada od aprila/maja 2021. Prodaja automobila bila je ispod očekivanja, a prosječna cijena bezolovnog benzina pala je za 7,5% šesti mjesec zaredom.

Analitičari predviđaju da bi, ako podaci o maloprodaji budu bolji od očekivanih, to moglo izvršiti pritisak na kriptovalute zbog jačeg američkog dolara.

Bitcoin Price

Trenutno, cijena jednog bitcoina iznosi 21.276 dolara sa 24-satnim obimom trgovanja od 24 milijarde dolara. Najimpresivniji je njegov rast u posljednja 24 sata, skočivši za 0,50% i preko 22% u posljednjih sedam dana.

Predviđanja cijena bitkoina nisu se mnogo promijenila od naše prethodne prognoze 17. januara. Nažalost, Bitcoin nije bio u mogućnosti da probije granicu od 21.400 dolara i vjerovatno sada prolazi kroz korekciju cijene. T

Zatvaranje svijeća ispod ovog nivoa signalizira da su kupci iscrpljeni i da bi prodavci mogli ući na tržište ako Bitcoin ne uspije da probije otpor od 21.400 dolara.

I RSI i MACD pokazuju stanje preskuposti, što bi mogao biti još jedan razlog zašto bi ulagači mogli očekivati ​​pad u BTC-u. Zatvaranje Doji svijeća malo ispod ovog nivoa bi takođe moglo ukazivati ​​na medvjeđe kretanje u bliskoj budućnosti.

Sa donje strane, trenutna podrška Bitcoin-a je na nivou od 20.800 dolara, a proboj ispod ovog bi mogao dovesti do dalje prodaje do granice od 20.000 dolara. Ispod ovog iznosa može doći do dalje prodaje dok ne dostigne oko 19.250 dolara.

Štaviše, povećanje potražnje za bitkoinima moglo bi ga dovesti do granice od 21.400 dolara i dovesti ga do granice od 22.850 dolara.

Cijena Ethereuma

Ethereum, druga najveća kriptovaluta na svijetu danas, doživio je solidan rast cijene od 18% u proteklih sedam dana. Trenutno se trguje na vrhuncu svih vremena od 1.580 dolara.

Cijene Ethereuma stalno rastu, trenutno se nalaze iznad glavnog nivoa podrške od 1.500 dolara. Ako se ova tačka dobro održava, to bi moglo dovesti do porasta prema sljedećem nivou otpora od 1.660 dolara.

Na donjoj strani, probijanje ispod nivoa od 1.500 dolara moglo bi da pošalje cenu ETH prema nivoima od 1.450 ili 1.410 dolara.

Ethereum trenutno pokazuje bikovske trendove, sa tržišnom cijenom za ETH na preko 1.550 dolara i potencijalom da dostigne svoj sljedeći nivo otpora od 1.650 dolara. Ovo predstavlja značajnu priliku za ulaganje sa značajnim dobicima koje treba ostvariti.

Budite ispred krivulje s ovim najboljim odabirima

Ulaganje u altcoine u fazi pretprodaje jedna je od najunosnijih prilika za investitore. Uz pomoć ovih najboljih izbora altcoina u pretprodaji, investitori mogu biti ispred krivulje i iskoristiti ogroman potencijal koji ovi altcoini mogu ponuditi.

FightOut (FGHT)

FightOut je jednostavan i jeftin pristup da ostanete u formi i zdravi. Lična obuka se može održati uz djelić cijene koristeći FGHT tokene! To je idealan odgovor za sve koji žele da se zabave dok vježbaju, a da ne razbiju novčanik.

Pretprodaja FGHT-a bila je ogroman uspjeh, prikupivši 3 miliona dolara sredstava. Sve aktivnosti vezane za avatar su dokumentirane i mogu se koristiti za poboljšanje rezultata evaluacije učinka. Ne propustite ovu fantastičnu priliku!

S obzirom da popust traje samo 5 dana i 20 sati i 60,06 FGHT za svaki $1 (u ETH ili USDT), ključno je iskoristiti ovu ponudu što je prije moguće. Predviđeno je da će cijena FGHT-a porasti tokom rasprodaje, stoga odmah reagirajte!

Posjetite FightOut sada

C+Charge (CCHG)

C+Charge pokreće revolucionarni mehanizam plaćanja EV-om koji pokreće blockchain. Ova platforma će omogućiti karbonske kredite vozačima električnih vozila u zamjenu za njihovu prvu naplatu.

Ovo ima potencijal da izjednači uslove na tržištu karbonskih kredita, kojim tradicionalno dominira mali broj firmi. Ima mogućnost da izjednači uslove i omogući većem broju preduzeća da uđu na tržište.

Prema analitičarima, dobrovoljno kreditno tržište (VCM) bi do 2030. vrijedilo 100 milijardi dolara. C+Charge, koji je prikupio 310.266 dolara u pretprodaji, već podstiče ovu ekspanziju.

Posjetite C+Charge Now

Meta Masters Guild (MEMAG)

Ne propustite divnu priliku da nabavite ulaznice za Meta Masters Guild tokom njihove pretprodaje; mobilni igrači bi trebali ovo maksimalno iskoristiti. MEMAG, izvorni token udruženja za igre na bazi Ethereuma, može se koristiti za podsticanje ulaganja i prodaje.

Ovaj ceh nudi jedinstveni asortiman Web3 i igrica za zaradu sa tokeniziranim NFT-ovima koji daju zanimljivo iskustvo igranja. Početni trošak MEMAG-a je 0,007 dolara. Predviđa se da će porasti na 0,023 USD po MEMAG-u nakon uvođenja, pružajući ranim korisnicima nevjerovatnih 228,5% povrata ulaganja.

Ne propustite ovu priliku; Faza 2 je počela, a MEMAG je sada prikupio $553,390 od ukupno $1,120,000.

Posjetite Meta Masters Guild sada

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *