Crypto

Predviđanje cijene Bitcoina i Ethereuma – FTX pao 35% zbog glasina o nesolventnosti

Azijska sesija je započela masakrom kripto tržišta, sa svim glavnim kriptovalutama u snažnom negativnom trku, a globalna tržišna kapitalizacija kriptovaluta pala je ispod 1 bilion dolara zbog straha od nesolventnosti FTX-a. Cijena bitkoina je naglo pala i probila uzlaznu liniju trenda do 19.600 dolara. Slično tome, Ethereum je pao 7,5% na 1.470 dolara.

Razmjena kriptovaluta milijardera Sama Bankmana-FTX Frieda bila je predmet sve većeg broja glasina tokom cijele noći, ali je izvršni direktor kompanije tvitnuo u ponedjeljak ujutro: “FTX je u redu. Imovina je u redu.”

Ranije danas smo pokrili priču da je Alameda Research, podružnica FTX-a, nosila veliku količinu svog izvornog tokena za razmjenu, FTT, u svom bilansu stanja. Uslijedila je javna svađa između izvršne direktorice Alamede Caroline Ellison i izvršnog direktora Binancea Changpeng Zhaoa, koji također posjeduje značajnu količinu FTT tokena.

Izvršni direktor FTX-a kaže da su spekulacije o finansijskom stanju kompanije neosnovane.

Nakon rivalske kripto berze Binance najavio prodat će svoje vlasništvo nad FTX-ovim izvornim tokenom u ponedjeljak, osnivač FTX-a i milijarder Sam Bankman-Fried javio se na Twitter kako bi uvjerio kripto investitore.

U nedjelju je izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao tvitovao da će “zbog nedavnih otkrića koja su izašla na vidjelo” berza prodavati svoje FTX tokene.

Ali Zhao nije elaborirao na koja otkrića je mislio ili koliko tokena zapravo ima Binance.

Kao odgovor, Bankman-Fried iz FTX-a naišao je na niz tvitova, koji su rekli:

“Takmičar pokušava da nas progoni lažnim glasinama.”

Pogledaj ovo veza ako želite da pročitate više o FTX pozadinskoj priči.

Najbolji dobitnici i gubitnici Altcoina

U posljednja 24 sata, najbolji su bili Toncoin (TON), VeChain (VET) i Chainlink (LINK). Sveukupno gledano, bikovska pristrasnost je nešto slabija jer tržište ispoljava raspoloženje za smanjenje rizika. Toncoin je izgubio preko 4% da bi se trgovao na 1,66 dolara, a Polygon je porastao za više od 2% na 0,026 dolara. Istovremeno, cijena LINK-a je porasla za oko 1% na 8,35 dolara.

U posljednja 24 sata, FTX Token je bio glavna žrtva FTX glasina o nesolventnosti, izgubivši više od 27% na 16 USD. Proći ćemo to detaljnije u odeljku ispod. BitDao (BIT) je u padu od 17% na 0,3400 dolara, dok je Solana (SOL) u padu od 17% na 26,75 dolara.

Bitcoin Price

Trenutna cijena bitkoina je 19.600 dolara, a 24-satni obim trgovanja je 60 milijardi dolara. Bitcoin je izgubio preko 6% tokom azijske sesije. CoinMarketCap je trenutno na prvom mjestu, s tržišnom kapitalizacijom od 378 milijardi dolara, što je manje sa 438 milijardi dolara juče.

Bitcoin je probio uzlazni kanal na 20.400 dolara i podršku za trostruko dno na 20.000 dolara, pomjerajući tehničku perspektivu Bitcoina na stranu medvjeda. Bitcoin je takođe formirao obrazac svijećnjaka “tri crne vrane” na 4-satnom vremenskom okviru, što ukazuje na snažnu pristrasnost među investitorima.

S druge strane, trenutna podrška Bitcoin-a je 19.230 dolara, a probijanje ovog nivoa bi moglo izložiti BTC na 18.650 dolara. Vodeći i zaostali indikatori kao što su RSI, MACD i 50-dnevni pokretni proseci podržavaju silazni trend.

Ako BTC ne uspije da zaustavi opadajući trend na 18.650 dolara, pad ispod će omogućiti dalju prodaju do 18.000 i 17.650 dolara.

Na višoj strani, trenutni otpor Bitcoina ostaje na 20.000 dolara, a proboj iznad ovog nivoa bi mogao izložiti BTC na 20.635 dolara. Medveđa pristrasnost i dalje postoji i danas.

Cijena Ethereuma

U utorak, druga najvrednija kriptovaluta, Ethereum je pao za otprilike 9% u prethodna 24 sata i trgovao se na 1.446 dolara. Na CoinMarketCap-u, sada je rangiran na drugom mjestu, sa tržišnom kapitalizacijom od 178 milijardi dolara, što je pad sa 193 milijarde juče.

Ethereum je na 4-satnom grafikonu formirao medvjeđi gutanje i tri crne vrane, što ukazuje na snažnu pristrasnost u prodaji među investitorima. Ethereum je sada probio ispod uzlazne linije trenda na 1.460 dolara. Sa probijanjem uzlazne linije trenda, Ethereum dobija pristup dole sve do zone podrške od 1.380 dolara.

Istovremeno, RSI i MACD ukazuju na snažan medvjeđi trend; međutim, oba indikatora su ušla u zonu preprodaje, što ukazuje da bi prodavci uskoro mogli biti iscrpljeni, otvarajući vrata bikovima za kupovinu.

Zato pripazite na 1.460 dolara jer zatvaranje 4-satnih svijeća iznad ovog nivoa ima potencijal da preokrene silazni trend i pomogne nam da uhvatimo bikovsku korekciju. Sa druge strane, 1.380 dolara može biti dobar nivo za bikove.

FTX pao 35% zbog glasina o nesolventnosti

Trenutna cijena FTX tokena je 16 dolara, sa 24-satnim obimom trgovanja od 1,1 milijardu dolara. FTT je pao za preko 28% u prethodna 24 sata i preko 35% u poslednjih sedam dana. Sa trenutnom tržišnom kapitalizacijom od 2 milijarde dolara, CoinMarketCap sada zauzima 30. mjesto.

Na tehničkom planu, FTT/USD je probio obrazac opadajućeg trougla, što ukazuje na mogućnost nastavka medvjeđeg trenda.

FTT bi mogao naići na sljedeću podršku blizu 13,85 ili 9,50 dolara na donjoj strani, jer bi probijanje silaznog trougla moglo negativno uticati na raspoloženje FTT investitora.

Trenutni otpor FTT-a ostaje na 19 ili 22 dolara na gore.

Nova kripto pretprodaja sa ogromnim potencijalom

Dash 2 Trade (D2T)

Dash 2 Trade je platforma za obavještavanje o trgovanju zasnovana na Ethereum-u koja pruža analitiku u realnom vremenu i društvene podatke trgovcima svih nivoa vještina, omogućavajući im da donose informirane odluke. Počeo je sa prodajom tokena prije dvije sedmice i sada je prikupio preko 5,4 miliona dolara, a također je potvrdio svoju prvu CEX listing na LBank Exchange.

1 D2T = 0,0513 USDT u ovom trenutku, ali će uskoro porasti na 0,0533 USD u sljedećoj fazi prodaje i 0,0662 USD u završnoj fazi.

Posjetite Dash 2 Trade sada

Pronađite najbolju cijenu za kupovinu/prodaju kriptovalute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *