Crypto

Preduzeće Dragonfly, fokusirano na kriptovalute, kupuje hedž fond: Bloomberg

Firma za ulaganja u kriptovalute Dragonfly kupila je investicijski fond usmjeren na digitalnu imovinu za nepoznat iznos – potez za koji je menadžerski partner Haseeb Qureshi rekao da odražava široki trend konsolidacije koji je u toku u industriji.

Bloomberg je u ponedjeljak izvijestio da je Dragonfly kupio MetaStable Capital, hedž fond koji je suosnivač Naval Ravkiant 2014. godine, za neotkrivenu sumu. Čineći to, Dragonfly je izbacio riječ “Kapital” iz svog imena i prošao potpuni rebranding kako bi odražavao svoj rastući mandat u prostoru digitalne imovine.

Qureshi je za Bloomberg rekao da se njegova firma “posvećena našim korijenima kriptovalute” u vrijeme kada su tradicionalni fondovi napuštali digitalnu imovinu u potpunosti zbog medvjeđeg tržišta. Unatoč trendu pada, Dragonfly je produbio svoju izloženost kripto sektoru kroz niz privatnih investicijskih rundi. U aprilu ove godine, Dragonfly je zatvorio rundu ulaganja od 650 miliona dolara kako bi proširio svoj portfelj fokusiran na kriptovalute. Kako je Cointelegraph tada izvijestio, u povećanju su učestvovale kompanije kao što su Tiger Global, Sequoia China, Invesco i KKR.

Povezano: LidoDAO kaže ne prodaji $14,5 miliona LDO tokena Dragonfly Capitalu

Prije kupovine, MetaStable je opisao svoju strategiju kao „dugoročno ulaganje vrijednosti“ u sektor kriptovaluta. Na dan 31. jula, kompanija je imala preko 400 miliona dolara imovine pod upravljanjem.

Iako je tempo financiranja kripto poduhvata usporen posljednjih mjeseci, 2022. je već bila rekordna godina za prikupljanje kapitala. Prema Cointelegraph Research-u, kripto startupi su prikupili 14,67 milijardi dolara u drugom tromjesečju, što je gotovo identično sa 14,66 milijardi dolara prikupljenih u prva tri mjeseca ove godine.

Posljednjih mjeseci, startupi na raskrsnici plaćanja Bitcoin (BTC), decentralizovanih finansija i blockchain sigurnosti privukli su interesovanje rizičnog kapitala. Web3, metaverse i blockchain gaming projekti su također bili široko prihvaćeni od strane VC firmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *