Crypto

Pravni tim Kim Kardashian podnio je zahtjev za odbacivanje EthereumMax kripto tužbe

Pravni tim Kim Kardashian podnio je zahtjev za poništavanje tužbe protiv poslovne žene i drugih američkih poznatih ličnosti.

Kardashian i nekolicini drugih istaknutih američkih uticajnih ljudi na društvenim mrežama uručena je grupna tužba u januaru 2022. zbog tvrdnji da su doveli investitore u zabludu promocijom tokena kriptovalute EthereumMax na društvenim mrežama.

Kardashian je u junu 2021. objavila postove na Instagramu u kojima promovira projekat, a u tužbu su se umiješali i veliki boksački Floyd Mayweather nakon što je promovirao token baziran na Ethereum-u u pripremi za boks slavnih ličnosti protiv Youtubera Logana Paula tokom istog. period.

Obožavatelji su mogli kupiti karte s plaćanjem po gledanju uz tokene, koji su porasli nakon promocije Kardashian i drugih influensera. Vrijednost EthereumMax-a je značajno pala nakon toga, ostavljajući mnoge izvan džepa.

Prvobitni sudski podnesak koji navodi Kardashian, Mayweather i još osam drugih tvrdi da su rukovodioci kompanije sarađivali sa promotorima slavnih ličnosti kako bi dali pogrešne izjave o tokenu i njihovoj kontroli većine tokena. Steve Gentile i Giovanni Perone navedeni su kao suosnivači projekta.

Povezano: Godina sponzorstva: Poznate ličnosti koje su prihvatile kripto 2021.

Kardashianin pravni tim založio se za odbacivanje grupne tužbe u sudskim dokumentima koje je pregledao Cointelegraph, uzvrativši na deset tužbi podignutih protiv influensera. Ključna stvar su Kardashianine Instagram priče u pitanju:

„Najvažnije je da nijedan tužitelj ne navodi da su u stvari pogledali bilo koju objavu na Instagramu prije nego što su kupili tokene u relevantnom vremenskom periodu.”

U podnesku se također navodi da su tvrdnje tužitelja da su influenseri plaćeni u Ethereumu (ETH) za promoviranje EMAX-a neosnovani, s obzirom na nedostatak dokaza da je Kardashian primila finansijsku kompenzaciju za svoje objave na Instagramu.

Kardashianin pravni tim je takođe istakao da nema dokaza da je Kardashian ikada sama kupila, primila ili prodala tokene. Optuženi su zajedno iznijeli omnibus zahtjev za odbacivanje ukupnih grupnih tužbi.

Dok se Kardashian distancira od svog učešća u debaklu EthereumMaxa, ovo je posljednji slučaj u kojem je Mayweather bio uključen u promociju sumnjivog projekta kriptovalute.

Bokser je prethodno izbjegao tužbu nakon što je promovirao lažni Centra Tech ICO 2017. zajedno s američkim muzičkim producentom DJ-em Khaledom. Par se povukao nakon što je sudija presudio da investitori nisu uspjeli dokazati da su kupili tokene zbog promotivnih napora Mayweathera i Khaleda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *