Crypto

Poteškoće s rudarenjem Bitcoina smanjuju niz pada

Nakon skoro dva mjeseca dugog niza pada, rudarenje Bitcoina (BTC) je postalo malo teže.

Teškoća rudarenja bitkoina, ili mjera koliko je teško nadmetati se za nagrade za rudarenje, porasla je danas za 1,74%, sa 27,69 T na 28,17 T.

Rast prati tri uzastopna pada, niz koji je započeo u drugoj polovini juna, od kojih se posljednji pokazao najvećim padom u godini.

U međuvremenu, hashrate, ili računska snaga mreže, zabilježila je porast u posljednje dvije sedmice. Od prethodnog prilagođavanja, 7-dnevni pokretni prosjek hashrate je porastao za 2,75%, per BitInfoCharts.com podaci.

Profitabilnost rudarenja bitkoina je takođe porasla, porasla je za 9,2% u istom periodu.

Naime, uprkos nedavnom opštem poboljšanju na kripto tržištima, u proteklih 14 dana, cena BTC-a je pala za skoro 2%. U 13:22 UTC, novčić se trgovao po cijeni od 22.917 USD, što je pad od skoro 2% u jednom danu, nepromijenjen u sedmici, i rast od 13% u mjesecu.

U međuvremenu, prema ByteTree Prema podacima, rudari su nastavili da troše više svog novogenerisanog BTC-a u poređenju sa onim što su držali.

____


– U drugom tromjesečju ostvareno je preko 59% rudarenja Bitcoina na održivom energetskom miksu – Vijeće za rudarenje Bitcoina
– Kazahstan će povećati stope poreza na rudarenje bitkoina od 2023

– Saylor iz MicroStrategyja kaže da će mu odstupanje s mjesta izvršnog direktora dopustiti da se više fokusira na Bitcoin
– Bitcoin bankomati se vraćaju u Tokio, Osaku po prvi put od 2018

– Ethereumov korak ka PoS-u, poteškoća s rudarenjem Bitcoina
– Ako se Ethereum podijeli, vodeće berze će ‘vjerovatno’ navesti ETHPoW token – BitMEX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *