Crypto

Polkadot podstiče svoju zajednicu da se bori protiv prevara kroz „nagradu protiv prevara“

Polkadot, protokol koji povezuje blockchains, najavio je svoju najnoviju inicijativu za pomoć svom ekosistemu u borbi protiv prijevara.

Prema kompaniji, oslanjanje na pojedince koji misle na sigurnost u svojoj zajednici u borbi protiv prevara pokazalo se kao efikasan metod zaštite svog ekosistema. Kako bi podstakao članove svoje zajednice da nastave da rade posao, Polkadot ih dosljedno nagrađuje nagradama isplaćenim u USDC-u.

Polkadot je podijelio da njegovom nagradom trenutno upravljaju generalni kustosi, koji se za sada sastoji od tri člana zajednice i dvoje ljudi iz W3F Anti-Scam odjela. Međutim, dugoročno gledano, Polkadot se nada da će nagradom na kraju upravljati isključivo zajednica.

Kao dio inicijative za borbu protiv prevare predvođene zajednicom, članovi zajednice imaju zadatak da pronađu i uklone prijevarne stranice, lažne profile društvenih medija i phishing aplikacije, kao i da zaštite svoje Discord servere od napada. Pored toga, zajednica će kreirati obrazovne materijale za korisnike, kao i kontrolnu tablu protiv prevara koja će delovati kao centralno središte za sve aktivnosti protiv prevara u svom ekosistemu.

Sve u svemu, inicijativa ohrabruje članove koji učestvuju da dođu sa idejama za proširenje aktivnosti protiv prevara na druga područja. Decentralizacijom svojih napora protiv prevara, Web3 Fondacija i Parity su svoj proces donošenja odluka prebacili na zajednicu.

Povezano: Suosnivač Polkadota Gavin Wood odlazi s mjesta izvršnog direktora Parityja

Čini se da Polkadot čini potrebne korake da raste i ojača svoj ekosistem. Dana 17. oktobra, Cointelegraph je izvijestio da je Polkadot dostigao vrhunac svih vremena u razvojnoj aktivnosti. Programeri projekta izvijestili su da je 66 blockchaina sada uživo na Polkadotu i njegovoj parachain startup mreži Kusama.

Od svog osnivanja, preko 140.000 poruka je razmijenjeno između lanaca putem 135 kanala za razmjenu poruka. Zajedno, trezori Polkadot i Kusama su kumulativno isplatili 9,6 miliona DOT-a i 346,700 KSM (ukupno 72,8 miliona dolara) za finansiranje prijedloga potrošnje u ekosistemu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.