Crypto

Polkadot ‘cap and handle’ setup vidi DOT cijenu za 50% više do septembra

Polkadot (DOT) izgleda spreman da produži svoj tekući oporavak cijene zbog klasičnog bikovskog obrasca koji se formira na njegovom dnevnom grafikonu.

DOT farba “šalja i ručka” uzorak

Primjetno, DOT formira obrazac “šaša i ručka” od sredine lipnja, što je potvrđeno njegovim padom cijena i oporavkom u zaokruženoj putanji u obliku slova U (šalica), praćen razvojem raspona trgovanja na desnoj strani strana (ručka).

DOT/USD dnevni grafikon cijena koji sadrži postavku probijanja “čašica i ručka”. Izvor: TradingView

Obrasci čašice i ručke su tipično bikovske postavke nastavka koje se formiraju tokom uzlaznog trenda. Ali u rijetkim slučajevima, pojavljuju se na kraju silaznog trenda, što dovodi do bikovskog preokreta cijene. Kao rezultat toga, izgleda da je velika mogućnost da DOT nastavi oporavak cijene.

Dakle, iz tehničke perspektive, DOT u početku posmatra proboj iznad linije otpora čašice i ručke blizu 8,50 dolara.

Odlučujuće zatvaranje iznad linije otpora, tj. potez proboja praćen porastom obima, mogao bi imati oko 12 dolara kao cilj na gore do septembra, što je više od 50% više od cijene u avgustu.

Polkadot raščlanjivanje cijena

Međutim, DOT-ov put do 12 dolara rizikuje iscrpljivanje zbog prisustva ključnih tehničkih nivoa otpora na sredini puta.

Na primjer, Polkadot token bi mogao naići na svoj 100-dnevni jednostavni pokretni prosjek (100-dnevni SMA; ljubičasti val) blizu 9,50 dolara samo da bi se povukao prema 8,50 dolara. Ova perspektiva uzima tragove DOT-ovog povlačenja cijena 31. jula zbog istog otpora talasa (naglašenog krugom ispod).

DOT/USD dnevni grafikon cijena. Izvor: TradingView

U međuvremenu, slom ispod zakrivljenog oslonca čaše mogao bi potpuno poništiti bikovsku čašicu i rukovanje.

Kao rezultat toga, DOT bi mogao riskirati produženu korekciju cijene na 6,25 dolara, što služi kao podrška od 13. juna protiv višestrukih padova. Drugim riječima, DOT bi mogao pasti za skoro 20% u odnosu na cijenu od 2. avgusta najviše do septembra.

Polkadot mrežna metrika pokazuje stabilnost

Uz šire tržište, Polkadot je doživio nagli pad svoje tržišne kapitalizacije uglavnom zbog makroekonomskih turbulencija. Od 2. avgusta, neto vrijednost projekta iznosila je 7,92 milijarde dolara u odnosu na rekordnu vrijednost od 55,51 milijardi dolara u novembru 2021.

Za usporedbu, Polkadot-ova mrežna metrika je zdravija. Na primjer, imao je 145.000 mjesečnih korisnika u Q2/2022 naspram 149.000 mjesečnih korisnika u Q1/2022, prema Messarijevom kvartalnom DOT izvještaju u julu.

Polkadot račun i transferi. Izvor: Messari/Subscan

Slično tome, DOT transferi su ostali gotovo isti u odnosu na kvartal, u prosjeku 293 miliona mjesečno u Q2 naspram 288 miliona u Q1. Zanimljivo je da su vršni računi i očitanja transfera u novembru 2021. uzrokovani inauguracijskim parachain aukcijama.

Stabilna mrežna aktivnost naglašava dosljednu organsku potražnju za DOT tokenima. Bez obzira na to, i dalje je u znatnom nižem odnosu u odnosu na vrhunske vrijednosti svih vremena, što znači da bi Polkadot trebao učiniti više da privuče nove projekte za svoju mrežu koja podržava parachain.

Pokretanje i odobravanje XCM-a

Nicholas Garcia, istraživač u Messari, kaže da bi Polkadot mogao dobiti više usvajanja sa svojim Cross-Consensus Message Format (XCM). Ovaj nedavno lansirani alat omogućava paralancima da prenose poruke jedni drugima.

Povezano: Osnivač Polkadota najavljuje korake ka potpunoj decentralizaciji s novim modelom upravljanja

“Razvijanje novih funkcionalnosti i slučajeva upotrebe će pokazati snagu mreže i može ponovo pokrenuti interes i aktivnost korisnika”, napomenuo je Garcia, dodajući:

“Polkadot mora nastaviti sa ukrcavanjem parachaina i povezivanjem sa XCM.”

Web3 fondacija, koja nadgleda grantove za Polkadot, odobrila je 415 projekata krajem jula, u rasponu od razvojnih alata i novčanika do pametnih ugovora i razvoja korisničkog interfejsa. Ovaj potez osigurava daljnju potencijalnu potražnju za DOT-om.

Stavovi i mišljenja izneseni ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *