Crypto

Počelo je! Gdje uhvatiti Ethereum Merge uživo

Ethereum (ETH) ide ka najznačajnijoj nadogradnji u svojoj istoriji, koja bi se trebala dogoditi oko 5:27 ujutro UTC 15. septembra.

Oni koji žele da gledaju kako Ethereum mreža vrši svoj istorijski prelazak na proof-of-stake (PoS) u realnom vremenu imaće mnogo opcija za izbor.

Fondacija Ethereum je zakazala Ethereum Mainnet Merge Viewing Party prijenos uživo spreman za emitiranje na YouTube-u oko 4:00 ujutro UTC, što je otprilike sat i po prije procijenjenog vremena spajanja.

Spajanje će se dogoditi kada mreža dostigne ukupnu terminalnu poteškoću od 58750000000000000000000, nakon čega će sljedeći proizvedeni blok biti učinjen putem mehanizma dokazivanja uloga.

Planirani gosti za live stream Ethereum fondacije uključuju Ethereum Cat Herders i kreatore sadržaja iz Bankless i The Daily Gwei.

Opis također nagoveštava druge „značajne goste“, među kojima bi mogli biti suosnivač Ethereuma Vitalik Buterin i osnivač „The Daily Gwei“ Anthony Sassano, od kojih su obojica u prošlosti učestvovali u live streamovima za testne mreže.

Prema opisu YouTube-a, gledaoci koji se pridruže dva sata prije spajanja mogu “učestvovati u POAP umjetničkom platnu.”

Povezano: Ovosedmično spajanje Ethereuma mogla bi biti najznačajnija promjena u historiji kriptovaluta

Korisnici koji žele najažurnije odbrojavanje do spajanja mogu se obratiti i tajmerima za predviđanje spajanja na Bordel.wtf. Google, Wenmerge.com i Blockchain.com, svi imaju tekući zbroj trenutne ukupne poteškoće terminala i procijenjeno vrijeme spajanja. Osim toga, BTC.com ima svoje odbrojavanje.

Kada se spajanje završi, Ethereum će dovršiti svoj potpuni prijelaz na proof-of-stake, za koji se očekuje da će drastično smanjiti njegovu potrošnju energije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.