Crypto

Penzijski fond od 6,8 ​​milijardi USD za ulaganje u tržište kripto pozajmljivanja

Naznačujući da se neki veliki finansijski igrači nisu uplašili kriptoaktive zbog tekućeg pada tržišta, Fairfax County Retirement Systemsamerički penzioni fond s ukupnom imovinom od 6,8 ​​milijardi dolara, otkrio je da želi investirati u tržišta kripto pozajmljivanja kako bi povećao svoje prinose.

„Neki od prinosa koje možete postići u strategiji uzgoja prinosa su zaista atraktivni jer su se neki ljudi povukli iz tog prostora“, Katherine Molnar, glavna investicijska službenica (CIO) u Penzionom sustavu policijskih službenika okruga Fairfax , izjavio je za Financial Times.

Direktor za informacione tehnologije fonda je rekao da „za one koji su i dalje voljni da obezbede likvidnost, koji traže pristojne profite, oni zapravo mogu da zarade atraktivnije prinose u ovom trenutku“.

Penzijski fond je nedavno ubacio po 35 miliona dolara Parataxis Capital‘s digital yield fond i VanEckNovi fond prihoda od finansija, koji treba da generiše prihod za investitore putem kratkoročnih kreditnih aranžmana sa entitetima kripto imovine.

Najnoviji razvoj događaja ne označava prvi poduhvat fonda u ulaganja vezana za blockchain. Njegove dvije podružnice, the 5 milijardi dolara Fairfax County Employee Employee System i 1,8 milijardi dolara Sistem penzionisanja policajaca okruga Fairfax, prvo je uložio 10 miliona dolara, odnosno 11 miliona dolara Morgan Creek Blockchain Opportunities Fund 2019. Odluka je donesena otprilike godinu dana nakon što su njihovi menadžeri prvi put čuli za kriptoaktive i mogućnosti koje predstavljaju investitorima.

„Bili smo na konferenciji i čuli smo kako govori akademik koji predaje kurs na tu temu“, kaže Molnar. “Bili smo zaista zaintrigirani obećanjem tehnologije i njenih proizvoda.”

„Još smo osuđeni u svojoj prvobitnoj tezi“, rekla je ona. “Stvari će se vratiti i jače tehnologije će vjerovatno preživjeti.”

Penzioni fondovi predstavljaju neke od tradicionalnih finansijskih institucija koje imaju sve povoljniji pristup kripto investicijama. Izvještaj međunarodne konsultantske kuće iz juna 2022 PwC ukazuje da, uprkos trenutnoj volatilnosti tržišta, sve veći broj američkih hedž fondova ulaže u kriptoaktivu. Od tradicionalnih hedž fondova ispitanih, nekih 38% je tog mjeseca ulagalo u digitalnu imovinu, u poređenju sa 21% godinu dana ranije.
____

– Fidelity Pension Plan će omogućiti zaposlenima da investiraju u Bitcoin
– Nastavnici Ontarija nastavljaju da ulažu u FTX koji nije dostupan u Ontariju
– Sedam Bitcoin IRA, recenzirano za 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *