Crypto

Pande, kiborzi, psi, koale dominiraju BNB Chain Red Alarm listom zastava

BNB Chain, blockchain mreža koju je kreirala kripto berza Binance, identifikovala je preko 50 projekata na lancu koji predstavljaju značajan rizik za korisnike. Mješavina kripto spin-offa nalik na Dogecoin (DOGE) i Binance i druge posvećene pandama, kiborzima i koalama dospjela je na listu nepouzdanih i visokorizičnih projekata.

Funkcija Crvenog alarma lanca BNB-a, koja je implementirana kako bi zaštitila investitore od potencijalnih povlačenja tepiha i prijevara, označila je projekte na osnovu dva glavna kriterija — ako ugovor funkcionira drugačije od onoga što su vlasnici projekta oglašavali ili ako ugovor pokazuje rizike koji bi mogli utjecati na sredstva korisnika .

Govoreći za Cointelegraph, Gwendolyn Regina, investiciona direktorica u BNB Chain-u, rekla je da je Red Alarm sistem analizirao 3.300 ugovora samo u julu, dodajući da kompanija nastavlja da razvija dalje mjere za isticanje obmanjujućih praksi u ekosistemu.

Novi projekti koji nisu testirani i kojima nedostaju pravi proizvodi su označeni od strane sistema na osnovu očiglednih karakteristika koje su se istorijski koristile u prevarama, povlačenju tepiha i krađi identiteta. Regina je dodala:

„Težićemo da ih stavimo na listu ‘Crveni alarm’ kako bismo efektivno upozorili korisnike da se drže dalje ili da učestvuju sa oprezom.”

Kao rezultat toga, identifikacija rizičnih projekata u realnom vremenu služi kao proaktivna mjera u zaštiti sredstava investitora. Red Alarm također omogućava korisnicima da procijene rizike projekta unošenjem adrese ugovora kako bi otkrili da li ima logičkih nedostataka ili rizik od prevare.

Pored mjera BNB Chain-a, Regina je preporučila investitorima da “sami istražuju” dok se bave projektima unutar ekosistema BNB Chain-a.

Povezano: White hat hakeri vratili su tokene u vrijednosti od 32,6 miliona dolara na Nomad bridge

Baš kao i investitori, dobronamjerni projekti su jednako ranjivi na napade i prevare. Velodrome Finance, tržište za trgovanje i likvidnost, povratilo je 350.000 dolara izgubljenih sredstava nakon što je ušlo u trag napadu do jednog od članova vlastitog tima. Nakon interne istrage, Velodrome je otkrio:

“Na naše veliko razočaranje, saznali smo da je napadač bio kolega Gabagool.”

Dok su mnogi članovi zajednice dali podršku istaknutom koderu, Gabagool je prihvatio optužbe protiv njega. Velodrome je kasnije otkrio da je radio s pravnim savjetnikom na utvrđivanju sljedećih koraka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *