Crypto

Ovih 5 kripto-a bi mogli vidjeti bum cijena u septembru – vrijeme je za kupovinu

Tržište kriptovaluta pretrpjelo je pad od 3% u ukupnom kapitalu u proteklom danu. Na 1 bilion dolara, takođe je pao za 2,5% za nedelju dana i za 16% za mesec dana. Ovi padovi su se dogodili u kontekstu rastuće inflacije i kamatnih stopa, potiskivanja globalnih tržišta dionica, kao i kriptovaluta. Međutim, s obzirom da pad tržišta nije iz temeljnih razloga, kontinuirani padovi samo uvode popuste koji stvaraju uslove za veće skokove. U skladu s tim, evo našeg izbora od 5 kriptovaluta koje bi ovog mjeseca mogle doživjeti bum cijena.

Ovih 5 kriptovaluta bi mogli vidjeti bum cijena u septembru

Battle Infinity (IBAT)

IBAT je pao za 3% u posljednja 24 sata, pao na 0,00343016 dolara. Ovo predstavlja pad od 9% u sedmici i pad od 25% u posljednjih dvije sedmice. IBAT je takođe 38% ispod svog ATH od 0,00554060 dolara, postavljenog 30. avgusta. Iako ovo nije ni blizu tako veliki pad u odnosu na rekordno visok nivo kao što se vidi kod više etabliranih kovanica.

IBAT je jedan od najperspektivnijih novih altcoina na tržištu. Brzo je privukao liste otkako je rasprodao svoju pretprodaju početkom avgusta, a prvi put je postao trgovački 17. avgusta, putem PancakeSwap-a. LBANK Berza ga je također nedavno izlistala, kao i DEX Coin98. Uskoro stiže još listinga, što će mu omogućiti likvidnost za daljnji rast.

Battle Infinity baziran na Binance Smart Chain-u je metaverzum igara sa sportskom tematikom. Još uvijek u razvoju, sadržavat će niz igara zasnovanih na NFT-u, uključujući IBAT Premier League. Potonji će omogućiti igračima da izgrade svoje vlastite fantasy sportske timove sastavljene od NFT-ova sportista iz stvarnog života. Navedeni timovi će se takmičiti jedni protiv drugih, a pobjednici će dobiti kripto-bazirane nagrade.

S vremenom će Battle Infinity također rasti i uključivati ​​druge kripto i NFT igre. Povrh ovoga, uključit će i funkciju zalaganja, koja bi sada trebala biti lansirana 24. septembra. Ovo je pored sopstvenog DEX-a i NFT tržišta. Uzeto zajedno, ovo bi trebalo da pomogne da ekosistem Battle Infinityja postane zauzet i napredan.

Ethereum (ETH)

Na 1.464 dolara, ETH je potonuo za 8% u posljednja 24 sata, pošto se rast bikova nakon spajanja nije uspio materijalizirati. Takođe je pao za 10% u sedmici i za 22% u mjesecu.

Indikatori ETH-a ukazuju na to da se približava dnu i da je značajno podcijenjen. Zaista, dobici koje je ostvario u sedmicama koji su prethodili spajanju su uglavnom poništeni, iako je njegov prelazak na proof-of-stake završen bez ozbiljnih problema.

Uprkos padu u proteklom danu, nema sumnje da je ETH jedan od najvjerovatnijih velikih kovanica koji će dobro poslovati ovog mjeseca. Sada kada je spajanje završeno, altcoin je već postao deflacijski.

Jednom kada Ethereum ulaganje postane popularno i platforma se ustalila u PoS, vjerovatno je da će je više investitora tražiti. Povrh toga, njegovi programeri se sada mogu koncentrirati na nadogradnje koje će ga učiniti skalabilnijim i isplativijim.

Ovo će zauzvrat povećati usvajanje Ethereuma, iako je platforma već najveći sloj jedan u smislu ukupne zaključane vrijednosti. Stoga će se vjerovatno povećati njena dominacija kako počne da ubira prednosti PoS-a.

Bitcoin (BTC)

BTC je također pao u protekla 24 sata, za 2%. Ovo stavlja njegovu cijenu na 19.790 dolara, što znači povećanje od 2% u sedmici i pad od 17% za mjesec dana.

BTC indikatori također otkrivaju nešto što izgleda kao dno. Sa svojim indeksom relativne snage (u ljubičastoj boji) na 40 i 30-dnevnim pokretnim prosjekom (crveno) ispod svojih 200-dnevnih (plavo), sigurno izgleda kao da je zbog oporavka.

A ako će bilo koji novčić voditi novo bikovsko tržište, to će biti BTC. Ostaje veoma jak u smislu svojih osnova. Ne samo da su deflaciona tokenomika i visoko sigurna mreža dvije njegove najveće snage, već i dalje privlači interesovanje finansijskih institucija. Veliki broj banaka je do sada uveo usluge čuvanja ili posredovanja bitcoina, dok je veliki menadžer imovine BlackRock prošlog mjeseca pokrenuo vlastiti privatni bitcoin fond.

Ovakav razvoj događaja stvara uslove za veliki priliv novog novca na tržište bitkoina kada se makroekonomski uslovi poprave. A s obzirom da inflacija već lagano popušta u Sjedinjenim Državama i drugdje, takav bi zaokret mogao početi od kraja ovog mjeseca.

4. Solana (SOL)

SOL je u proteklom danu pao za 3,5%. Na 32,79 dolara, također je pao za 2% u sedmici i za 24% u posljednjih 30 dana.

SOL je također u poziciji u kojoj je, sa čisto tehničkog stanovišta, vjerovatnije da će porasti nego ponovo pasti. Naravno, s obzirom da je globalna ekonomija još uvijek u nesigurnoj situaciji, vrijeme ostaje teško pitanje.

Ipak, nakon teške 2022. godine koja ga je suočila s brojnim prekidima rada, čini se da je Solana skrenuo iz ugla. Implementirao je razna ažuriranja koja će ga učiniti pouzdanijim u budućnosti, a također je počela najavljivati ​​nekoliko važnih integracija.

To znači da bi prekomjerni padovi u posljednjih nekoliko mjeseci mogli biti preokrenuti do kraja godine, uz trenutnu sniženu cijenu SOL-a vjerovatno da će barem nekoliko trgovaca prije ili kasnije donijeti dobar profit.

tamadoge (TAMA)

TAMA je jedan od zanimljivijih novih altcoina na tržištu. Zasnovan na Ethereumu, to je izvorni token Tamadoge metaverzuma sa temom kućnih ljubimaca, gdje će korisnici moći kovati ljubimce zasnovane na NFT-u, njegovati ih i međusobno se boriti s njima.

Njegova pretprodaja je počela početkom avgusta i upravo je ušla u posljednju fazu. Iako je već premašio svoj početni cilj od 2 miliona dolara, nastavlja da prodaje više TAMA-e i prelazi nove pragove, a prema najnovijim procjenama, povećanje iznosi 17 miliona dolara. Svi koji su još uvijek zainteresirani za rano ulaganje u TAMA mogu to učiniti putem službene web stranice u zamjenu za ETH ili USDT.

TAMA ima snažne osnove za meme novčić, koji uglavnom potiču iz okolnog metaverzuma. Potonji nudi funkcije igranja za zaradu, s igračima koji se mogu boriti sa svojim Tamadoge ljubimcima i zaraditi nagrade za to. Povrh svega, oni takođe mogu da prodaju svoje Tamadoge bazirane na NFT-u na sekundarnom tržištu, nudeći pravi potencijal za profit.

TAMA je najavila i svoju prvu berzu koja će biti na LBANK berzi nakon završetka pretprodaje. Ovo je impresivno u svjetlu činjenice da njegova pretprodaja još nije ni završila, kao i činjenica da Tamadoge već ima preko 65.000 pratilaca na Twitteru. Društvenoj mreži pridružila se tek u julu, što sugeriše da bi mogao imati veoma dobar septembar kada počne svoju prvu kotaciju na LBANK.

Leave a Reply

Your email address will not be published.