Crypto

Ovaj kripto projekat uskoro će poremetiti industriju Metaverse – Vrijeme je za kupovinu?

Metaverzum je lako jedan od najuzbudljivijih koncepata razvijenih u kriptoprostoru. Kombinirajući dvije tehnologije virtuelne stvarnosti pomiješane s blockchainom, nekoliko stručnjaka iz industrije bilo je bez posla u pogledu njegove upotrebljivosti i impresivnog korisničkog iskustva koje pruža. Ovo je čak i očigledno nakon što je Meta najavila da će ući punom snagom u podsektor u nastajanju.

Ali rast metaverzuma nije prošao bez neravnina, uglavnom zbog epileptičkih performansi šireg tržišta prošle godine. Imerzivna industrija je, međutim, postavljena za ogroman napredak ove godine. Iako trenutno postoje blockchain projekti koji tome teže, novi uzbudljivi to čine ravnomjerno raspoređenom ideologijom.

Jedna takva je RobotEra. Šta je metaverzum i šta RobotEra donosi podsektoru?

Metaverzum: Sljedeća granica za korisničko iskustvo

Mješovita, proširena i virtuelna stvarnost tri su koncepta koja postoje u posljednjih pola decenije. Preovlađujuća ideja je korištenje tehnologije za pokretanje korisnika u sljedeću fazu ljudske veze. Uz njih, korisnici mogu bolje komunicirati sa stvarnim svijetom i kompjuterski generiranim sadržajem.

Metaverzum nastavlja ovu ideju dalje omogućavajući zajedničke, impresivne i vizuelno privlačne koncepte. Još interesantnije je da ovi virtuelni pejzaži nisu centralno kontrolisani, već ih omogućava zajednica istomišljenika.

Potencijal Metaversea privukao je nekoliko očiju u tehnološkom prostoru, a gigant društvenih medija je jedan od njegovih najpouzdanijih dobavljača. To je uglavnom zbog njegove jake tržišne privlačnosti. Prema McKinseyju izvještaj o tržištustvaranje vrijednosti u metaverzumu dostići će 5 biliona dolara do 2030. Drugi izvještaji o tržištu su generalno pozitivni i ukazuju na rastući ekosistem usmjeren na sljedeći talas interakcija između ljudi i računara.

Programeri ugrađuju ovaj koncept u blockchain igre kako bi najavili i ubrzali usvajanje. Nekoliko zapaženih primjera su Decentraland, koji omogućava čitav ekosistem metaverzalnih proizvoda i usluga, i The Sandbox, koji omogućava igre s temom metaverzuma. Međutim, novi val projekata pomiče granicu naprijed, a jedan takav je RobotEra.

Šta je RobotEra?

RobotEra je projekat metaverzuma za obnovu planeta nalik sandboxu. U njemu su igrači okarakterizirani kao roboti i imaju zadatak da obnove desetkovani svijet. Projekat se oslanja na pozadinu u kojoj vanzemaljske sile napadaju planetu, a sukob koji je uslijedio dovodi do njenog uništenja.

Uz RobotEra, igrači imaju zadatak da nabavljaju resurse iz virtualne zemlje, upravljaju njima i koriste ih za stvaranje potpuno novog svemira za sebe.

Koncept i ideja su u potpunosti u rukama igrača, a robot svakog igrača je jedinstveno drugačiji od ostalih. U suštini, svi roboti u ekosistemu RobotEra su nezamenljivi tokeni (NFT) i dolaze sa suštinskom vrednošću na osnovu svojih osobina.

Koncept RobotEra nije zasnovan samo na metaverzumu, jer omogućava multiverzumsku dimenziju razvoja zajednice. Igrači također mogu kreirati robote pratioce i neprimjetno se povezati s drugim NFT zajednicama.

Također će postojati mogućnost stvaranja paralelnih iskustava nalik stvarnom svijetu jer će igrači moći posjetiti muzej, kreirati događaje, pa čak i posjetiti tematske parkove. Igrači također mogu ugostiti događaje i imati svoje robote pratioce da prisustvuju radi zajedničkog povezivanja.

RobotEra najavljuje stvaranje još jedne dimenzije Metaverse sna i lako bi mogla postati sljedeći Decentraland ili Sandbox. Za sada je projekat još uvijek u fazi pretprodaje, a njegov rekord ukazuje na rastuću vjeru u njegovu dugoročnu budućnost.

TARO token

Od svog debija krajem 2022. godine, RobotErin izvorni token, TARO, prikupio je više od 754.000 dolara u svojoj prvoj fazi pretprodaje. Rani investitori mogu kupiti digitalnu imovinu za manje od 1 dolar po trenutnoj vrijednosti od 0,020 dolara. Cijena će biti korigirana u sljedećoj fazi.

Iskusni investitori upoznati su s prednostima prvog pokretača (FMA) potrebnom za napredovanje u kripto valutama. Imajući u vidu jedinstvenu ponudu RobotEra za Metaverse ekosistem, investitori FMA bi lako mogli utrostručiti svoja ulaganja kada projekat počne da radi u narednim nedeljama.

Kupite TARO u pretprodaji odmah

Odricanje od odgovornosti: Odjeljak Industry Talk sadrži uvide igrača kripto industrije i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *