Crypto

Ovaj deflatorni Memecoin ne koristi porez na transakcije – kako funkcionira?

Odricanje od odgovornosti: Odjeljak Industry Talk sadrži uvide igrača kripto industrije i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

TAMA je odstupio od norme i neće uvesti porez na transakcije. Šta ova usluga znači za investitore i kako funkcioniše?

Bez poreza na transakcije

Deflacija je jedna od najvećih prodajnih tačaka za bilo koju kriptovalutu. Mnoga digitalna sredstva su nastojala oponašati Bitcoin i uključiti deflatorni model. Kako zakoni ekonomije idu, imovina postaje vrednija kako se njena opticajna ponuda smanjuje.

Deflatorna sredstva su već uključila porez na transakcije, uključujući Luna Classic (LUNC) i Battle Infinity (IBAT). Međutim, programeri Tamadogea su izjavili da neće slijediti njihov primjer.

U tvitu objavljenom ranije ove sedmice, objasnili su da neće dodati porez na transakcije TAMA-i.

Kako su istakli, želja je da TAMA-in primarni alat dolazi iz same igre Tamadoge, a ne od trgovaca koji trguju TAMA tokenom noću i danju. Dakle, sve trgovine će biti transparentne, i neće biti nametani porezi.

TAMA: Meme novčić sa ogromnom funkcionalnošću

TAMA je izvorni token za Tamadoge – blockchain platformu za igre koja zahtijeva od igrača da kupe nezamjenjive tokene (NFT) koji predstavljaju digitalne ljubimce. Ideja je da igrači kupe ove kućne ljubimce, dotjeraju ih i koriste u borbi protiv onih drugih igrača. Što više bitaka igrači osvoje, to će više TAMA žetona dobiti.

Osim igranja igre, Tamadoge omogućava igračima da pobjeđuju organiziranjem takmičenja i inicijativa na kojima mogu zaraditi. Cijela poenta je da igrači mogu pobijediti i ostvariti povrat.

Nakon jedne od najimpresivnijih pretprodaja na tržištu, TAMA je sada kotirana na nekoliko centraliziranih berzi. Prije nekoliko sedmica, završio je svoj listing na burzi Gate.io sa sjedištem u Hong Kongu. Sa više centralizovanih berzanskih lista na putu, vlasnici TAMA-e će imati različite načine da prodaju svoje kovanice kad god požele.

TAMA se smatra sljedećim najboljim mem novčićem na tržištu. Čak i bez poreza na transakcije, programeri imovine uvjereni su da može podsticati korisnost.

Kupite TAMA na CEX-u
Kupite TAMA na DEX-u

Puno lansiranje Tamadogea na putu

Kao što je ranije objašnjeno, programeri Tamadogea rade na organskom povećanju korisnosti TAMA tokena. Ovo će prvenstveno dolaziti od platforme za igre Tamadoge, čije se lansiranje očekuje uskoro.

An ažurirati objavljeno ranije ovog mjeseca pokazuje da je Tamadoge skoro spreman za svoj debi. Programeri igre podijelili su više detalja o projektu, dodajući da planiraju da od njega naprave ekosistem igara koje se mogu igrati u različitim arenama. To znači da igrači nisu ograničeni na jednu arenu i mogu odabrati lokaciju bitaka za svoje ljubimce.

Ažuriranja su također istakla preuređenje strukture nagrada u igri kako bi se osiguralo da igrači mogu pronaći različite liste lidera i prilike za pobjedu. Dodatno, funkcionalnost različitih NFT ljubimaca u ekosistemu će biti poboljšana.

Tamadoge je do sada bio jedna od najperspektivnijih platformi za igre u blockchain prostoru ove godine. Platforma je postavljena za lansiranje, a iako još nije bilo zvaničnog datuma lansiranja, njeni programeri vjeruju da bi mogla biti lansirana prije kraja godine.

Kupite TAMA na CEX-u
Kupite TAMA na DEX-u

Leave a Reply

Your email address will not be published.