Crypto

Osjećaj kripto publike raste dok se bikovi Bitcoina klade da je dno na dnu

Prije nedavnog FUD-a DoJ-a (strah, neizvjesnost i sumnja) i povlačenje bitkoina i tržišta kriptovaluta izazvano slabošću američkog tržišta dionica u srijedu, publika trgovanja kriptovalutama imala je drugu najuzbudljiviju sedmicu u smislu sentimenta u posljednjih 14 mjeseci. , objavila je firma za kriptoanalitiku Santiment na grafikonu koji je podijeljen na Twitteru u četvrtak.

Od 17th januara, Santimentov indeks Bitcoin Weight Social Sentiment (BWSS), koji se objavljuje na sedmičnoj bazi, skočio je na 1.219. Skok se poklapa sa nedavnim rastom bitkoina na severu od nivoa od 21.000 dolara po prvi put od pre naglog kolapsa FTX/Alameda trgovačkog carstva kriptovaluta Sam Bankman-Fried.

Santimentov BWSS indeks će vjerovatno malo pasti sljedeće sedmice ako Bitcoin ne bude u stanju da se vrati na sjever od nivoa od 21.000 dolara. BTC/USD je posljednji put mijenjao vlasnika u 20.700 dolara. Cijene se trenutno drže na nižem zbog nekih zakašnjelih bilježenja profita, s 14-dnevnim indeksom relativne snage (RSI) koji je nedavno skočio na najvišu razinu kupovine od početka 2021.

Ali postoji sva šansa da je Santimentov BWSS i dalje povišen blizu višemjesečnih maksimuma, usred sve većih znakova da bi Bitcoinovo medvjeđe tržište moglo biti gotovo.

Bitcoin bikovi se klade da je medvjeđe tržište gotovo

U 2022. bikovi bitkoina su uhvaćeni brojnim tržišnim zamkama medveda – ovo je mesto gde, nakon dužeg pada, tržište zadirkuje bikove malim rastom, uvlači ih nazad, a zatim nastavlja da ponovo pada. Bikovi bitkoina uhvaćeni su na pogrešan način jer su američka i globalna inflacija porasla više od očekivanog, što je navelo glavne centralne banke poput Fed-a da pooštre finansijske uslove daleko agresivnije nego što se očekivalo.

Ne samo da su agresivna povećanja kamatnih stopa u 2022. prisilila investitore da napuste špekulativne imovine poput kriptovaluta i ugrozila globalni ekonomski rast, već je promjena u makro uvjetima pokrenula bolan ciklus razduživanja unutar špekulativnih kutaka kripto industrije, počevši od kolapsa neodrživih ekosistema kao što je Terra i hedž fondovi sa visokom polugom kao što je Three Arrows Capital pre nego što su kulminirali novembarskim kolapsom FTX-a.

Ali iz makro perspektive, 2023. će biti veoma drugačija. Čini se da je prostor za dalje povećanje kamatnih stopa od strane Fed-a minimalan, s obzirom da se inflacija već vraća prema cilju centralne banke brže nego što se očekivalo, a rast u SAD-u pada. Finansijska tržišta posljednjih mjeseci povećavaju svoje opklade da će Fed na kraju smanjiti kamatne stope krajem 2023. i 2024. godine.

Stratezi smatraju da bi to moglo dati malo odmora cijenama kriptovaluta u 2023., s tim da je industrija naizgled očistila većinu špekulativnog viška nakupljenog 2020. i 2021. Kao rezultat toga, mnogi stratezi su zauzeli stav da je “ovaj rast drugačiji” od medvjeda tržišne zamke 2022.

I brojni tehnički i lančani indikatori podržavaju ovu ideju. Bitcoin se vratio iznad svog 200-dnevnog pokretnog prosjeka i ostvarene cijene – oba su nešto ispod 20.000 dolara i oba se smatraju ključnim psihološkim nivoima.

Nakon dužeg perioda u minusu, Glassnodeov neto nerealizovani profit/gubitak (NUPL) se vratio na pozitivnu teritoriju, što u suštini znači da je prosječan novčanik na Bitcoin mreži ponovo u profitu. Tipično, oporavak indikatora NUPL nazad u pozitivnu teritoriju nakon dužeg perioda crvene boje označava da je počelo novo bikovsko tržište.

U međuvremenu, prema analizi sa pseudonimnog kripto-fokusiranog Twitter naloga @CryptoHornHairs, Bitcoin bi mogao biti na početku bikovskog tržišta koje bi moglo trajati još skoro 1000 dana.

Alternative.me-ov Bitcoin indeks straha i pohlepe se također nedavno oporavio iznad 50 i izvan teritorije “Fear”-a po prvi put od prošlog aprila. Produženi oporavak iznad 50 (koji još nije viđen) obično se dešava u tandemu sa novim bikovskim tržištem bitkoina. Od 19th januara, indeks je bio na 45 i upravo se vratio u “Strah”.

Altcoins za razmatranje

Tržišta kriptovaluta imaju dobre rezultate od početka 2023. godine, ali dugoročno medvjeđe tržište je još uvijek u igri. Investitori bi i dalje mogli da razmotre diverzifikaciju svojih fondova sa sniženim pretprodajnim tokenima nekih obećavajućih, nadolazećih kripto projekata. Evo liste nekoliko za koje analitičari Cryptonews.com smatraju da imaju potencijal za dobar učinak.

Fight Out (FGHT) – Pretprodaja sada

Mlada kripto niša koja se kreće za zaradu pokazala je mnogo obećanja, ali rane priče o uspjehu poput STEPN-a imaju značajna ograničenja koja su ih do sada sprečavala da osvoje mainstream. Fight Out, koji sebe promiče kao budućnost kretanja radi zarade, želi to promijeniti 2023. godine. Fight Out je potpuno nova web3 fitnes aplikacija i lanac teretana koji nagrađuje svoje korisnike za vježbanje, dovršavanje izazova i takmičenje u prvom – svoje vrste fitnes metaverz.

Dok postojeće M2E aplikacije kao što je STEPN samo prate korake i zahtijevaju skupe non-fungible token (NFT) buy-ine da bi učestvovali, Fight Out ima holističkiji pristup praćenju i nagrađivanju svojih korisnika za njihovu vježbu i aktivnost, a ne zahtijevaju skupe buy-ine za učešće. Fight Out nastoji spojiti fizički i web3 svijet.

Projekat ima za cilj da na kraju nabavi teretane u svim većim svjetskim gradovima, dok istovremeno promovira integrirano web3 fitnes iskustvo. U središtu digitalnog ekosistema Fight Out-a bit će njegova aplikacija za pametne telefone koja je, prema bijeloj knjizi Fight Out-a, planirana za lansiranje u drugom kvartalu 2023.

Aplikacija Fight Out će iskoristiti pametne telefone i nosivu tehnologiju za mjerenje i praćenje fizičkih performansi. Aplikacija će imati svoju vlastitu tokeniziranu ekonomiju, gdje korisnici mogu zaraditi nagrade za izvršavanje M2E zadataka, i mogu kovati svoj vlastiti token avatar, preko kojeg će korisnik moći komunicirati s Fight Out metaverzom.

FGHT je token koji pokreće Fight Out metaverse ekosistem. Korisnici će platiti za ulazak u takmičenja i lige sa FGHT-om, a pobjeda će biti isplaćena u FGHT-u.

FGHT se također može koristiti u peer-to-peer fitnes opkladama. Fight Out FGHT tokeni se trenutno prodaju po cijeni od 60,06 za 1 USDT, a zainteresovani investitori se ohrabruju da brzo osiguraju svoje tokene, s obzirom da je pretprodaja već prikupila blizu 3,05 miliona dolara za samo nekoliko sedmica. FGHT je token koji će pokretati Fight Out kripto ekosistem.

Posjetite Fight Out Now

Calvaria (RIA) – Pretprodaja je skoro gotova

RIA, token koji će pokretati NFT bojnu kartašku igru ​​Calvaria sa zagrobnom fantazijom, također je trenutno u pretprodaji. Start-up kripto igara play-to-earn (P2E) prikupio je blizu 3,0 miliona dolara u samo nekoliko mjeseci od pokretanja pretprodaje. Samo oko 8% njegovih tokena ostaje u prodaji.

Calvaria nastoji da kripto igre uvede u mejnstrim tako što se uključi u ogromno, postojeće tržište – tržište fizičkih igara s borbenim kartama (mislite na virusne senzacije prošlosti poput Pokemona i Yu-Gi-Oh). A s obzirom da se očekuje da će prostor za kripto igre narasti sa 4,6 milijardi dolara u 2022. na 65,7 milijardi dolara do 2027. godine, prema analizi Markets and Markets, ima dosta prostora za ogroman rast. Calvaria će u drugom kvartalu 2023. lansirati svoju glavnu kartašku igru ​​sa temom fantazije “Duels of Eternity”.

Posjetite Calvaria ovdje

C+Charge (CCHG) – Pretprodaja je sada uključena

Predviđa se da će industrija karbonskih kredita do 2027. vrijediti 2,4 biliona dolara. Demokratizacija pristupa za prikupljanje ovih pogodnosti će u narednim godinama ostvariti ogroman posao i to je nešto čemu se C+Charge nada da će postići. C+Charge trenutno gradi sistem plaćanja Peer-to-Peer (P2P) zasnovan na blockchainu za stanice za punjenje električnih vozila koji će omogućiti vozačima električnih vozila (EV) da zarade kredite za ugljik.

C+Charge ima za cilj da poveća ulogu karbonskih kredita kao ključnog poticaja za usvajanje električnih vozila. Trenutno, veliki proizvođači električnih vozila poput Tesle zarađuju milione od prodaje karbonskih kredita zagađivačima. C+Charge želi demokratizirati tržište karbonskih kredita dopuštajući da se više ovih nagrada nađe u rukama vlasnika električnih vozila, a ne samo velikih kompanija.

C+Charge je upravo započeo pretprodaju CCHG tokena koji će njegova platforma koristiti za plaćanje na stanicama za punjenje električnih vozila. Tokeni se trenutno prodaju za 0,013 dolara po komadu, iako će do kraja pretprodaje to porasti za 80%. Investitori zainteresirani za rano uključivanje u obećavajući ekološki prihvatljiv projekat kriptovalute trebali bi brzo krenuti, s tim da je projekt već prikupio više od 320.000 dolara u samo nekoliko sedmica od lansiranja u pretprodaji.

Investitori bi trebali imati na umu da bi se preostali tokeni mogli brzo pokupiti. Kripto kit je nedavno kupio CCHG u vrijednosti od preko 99 dolara u jednoj transakciji, što se može provjeriti ovdje na BscScan-u.

Posjetite C+Charge ovdje

Meta Masters Guild (MEMAG)

Meta Masters Guild je nadolazeći web3 ekosistem mobilnih igara koji kaže da želi da kreira zabavne i zarazne igre koje koriste ne-zamenljive tokene (NFT), omogućavajući članovima zajednice da zarade nagrade, kao i da ulažu i trguju. Razvoj igre je već u toku, a tim je spreman da lansira svoj prvi naslov Meta Karts u narednim mesecima.

Obećavajući start-up za kripto igre trenutno provodi pretprodaju svojih MEMAG tokena i već je prikupio ogromnih 651.000 dolara u samo nekoliko sedmica. Tokeni se trenutno prodaju za $0,007 po komadu. Prema nekim posmatračima, ovo je krađa. Štaviše, ova cijena će porasti na 0,023 dolara do sedme faze pretprodaje, što znači da bi rani investitori mogli dobiti papirne dobitke od preko 300% do kraja pretprodaje.

Posjetite Meta Masters Guild ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *