Crypto

Opsegovi cena ostvarenih Bitcoinom formiraju ključni otpor jer bikovi gube 24 hiljade dolara

Bitcoin (BTC) je konsolidovao niže 9. avgusta nakon što je poznati otpor zadržao višemesečni raspon trgovanja.

BTC/USD 1-satni grafikon svijeća (Bitstamp). Izvor: TradingView

Bitcoin se kreće po ljestvici cijena kitova

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazuju da je BTC/USD preko noći pao ispod granice od 24.000 dolara nakon što je odbio blizu 24.200 dolara.

Par je doživio brz rast na početku sedmice, ali je zamah izblijedio kako se vrh raspona trgovanja na mjestu od sredine juna približavao.

Kao takvi, bikovi nisu uspjeli povratiti novo tlo ili čak dorasti vrhuncima viđenim krajem jula, pa se status quo nastavio. U vrijeme pisanja ovog teksta, BTC/USD je konsolidirao blizu 23.800 dolara.

Za on-chain analitički resurs Whalemap, ostvarena je cijena koja je sada formirala glavne nivoe za prevazilaženje.

U Ažuriranje na Twitteru 8. avgusta, Whalemap, koji prati kupovinu i prodaju igrača velikog obima kako bi uspostavio vjerovatne čvrste zone podrške i otpora, istaknuo je različite cijene po kojima se ponuda BTC-a na agregatu posljednji put kretala.

Prateći grafikon je raščlanio ostvarenu cijenu po veličini novčanika i pokazao po kojoj cijeni je BTC koji pripada pojedinim kitovima posljednji put napustio svoj novčanik.

“Ostvareni rasponi cijena su trenutno glavna stvar koja pruža otpor Bitcoinu”, napisao je tim Whalemapa u pratećim komentarima.

“Sa sigurnošću doći iznad 24,825 dolara i konsolidacija bi trebali biti ključni za nastavak više.”

Označeni grafikon sa opsezima ostvarenih cijena Bitcoina. Izvor: Whalemap/Twitter

Kao što je Cointelegraph izvijestio, drugi nivoi podrške i otpora koji su u igri ove sedmice uključuju pokretne prosjeke od 100 dana i 200 sedmica (MA).

Za popularnog trgovca Credible Crypto, moglo bi se dogoditi dublje povlačenje i može uključivati ​​čak 23.360 dolara bez narušavanja čak ni trenda niskog vremenskog okvira.

“Tražim taj flip u podršku za još jedan makro push up da ga pošaljem”, dodao je kolega trgovac Crypto Tony u dijelu optimističniji stav na visokom dometu.

Tržišta nisu potresena podacima o inflaciji u srijedu

Potencijalna volatilnost je u međuvremenu ostala na radaru, s nadolazećim podacima o inflaciji u Sjedinjenim Državama, koji bi trebali biti 10. augusta visoko na listi trgovaca na listi tržišnih pokretača koje treba pratiti.

Povezano: Da li je inflacija u SAD dostigla vrhunac? 5 stvari koje treba znati u Bitcoinu ove sedmice

Američke dionice su pokazale malo znakova zabrinutosti prvog trgovačkog dana u sedmici, međutim, s tim da je S&P 500 završio na istom nivou, a Nasdaq Composite Index je zabilježio blagi rast od 0,4%.

U novoj analizi globalnog makroa, popularni Twitter nalog BTCfuel ipak je izrazio oprez. Gubici u Kini, upozorava se, još uvijek mogu prethoditi potezu američkog imitatora koji bi izvršio novi pritisak na visoko korelirana kripto tržišta.

Što se tiče inflacije, mišljenja su također bila pomiješana, Cointelegraph napominje da je izvršni direktor Tesle, Elon Musk, već smatrao da se rast cijena usporava zajedno sa opadanjem robe.

Stavovi i mišljenja izneseni ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *