Crypto

OpenSea uvodi novu politiku ukradenih predmeta za borbu protiv NFT krađe

Kako krađa imovine ostaje jedna od najvećih glavobolja u prostoru non-fungible token (NFT), NFT tržište OpenSea ulaže napore da prilagodi svoju politiku tako da uključi dodatne mjere protiv ukradenih predmeta.

U saopštenju, firma je istakla da je njena politika doneta s obzirom na zakone Sjedinjenih Država, gde je svjesno dopuštanje prodaje ukradenih predmeta zabranjeno. Međutim, tržište priznao da su u nekim slučajevima kupci koji su nesvjesno kupili ukradene stvari kažnjeni iako nisu bili krivi. Zbog ovoga i povratnih informacija NFT zajednice, tržište je prilagodilo svoju politiku kako bi proširilo upotrebu policijskih izvještaja.

Ranije su policijski izvještaji korišteni unutar platforme u eskaliranim sporovima. Sa novim ažuriranjem, oni će se koristiti za potvrdu svih prijava ukradenih predmeta unutar NFT platforme. Bez policijske prijave u roku od sedam dana, platforma će omogućiti ponovnu kupoprodaju prijavljenog artikla kako bi se izbjegle lažne prijave. Nakon toga, kompanija je također uložila napore da olakša proces ponovnog omogućavanja funkcija kupovine i prodaje nakon što se ukradeni predmeti vrate.

NFT platforma je također naglasila da radi na pronalaženju drugih rješenja za rješavanje problema NFT krađe u njegovim korijenima. Kako se navodi u saopštenju, kompanija radi na automatizaciji otkrivanja prijetnji i krađe.

Korisnik Twittera pohvaljen ovaj potez, opisujući ga kao dobar prvi korak i ohrabrujući druge platforme da ga slijede, a istovremeno sugerišući razmatranje nijansi zakona iz drugih zemalja. S druge strane, neki članovi zajednice su i dalje nezadovoljni, pa na Twitter prijavljuju svoje probleme. Korisnik je napisao:

U međuvremenu, drugi korisnik tvrdio da su nesvjesno kupili ukradeni NFT, a osoblje za podršku u OpenSea-u preporučilo je korisniku da ga proda na drugom NFT tržištu.

Povezano: Haker kuša vlastiti lijek dok zajednica vraća ukradene NFT-ove

U junu je NFT platforma omogućila dodatne sigurnosne funkcije kako bi zaštitila svoje korisnike od NFT prevara. Ova funkcija skriva NFT transfere koji su automatski označeni kao sumnjivi. Cilj ovoga je osigurati da samo legitimne transakcije budu vidljive na tržištu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *