Crypto

Obim trgovanja CryptoPunksa porastao je za 1,847% nakon što je Tiffany & Co. lansirao ekskluzivnu NFT kolekciju

U ponedjeljak je obim trgovanja CryptoPunks-om, jednom od najpopularnijih kolekcija nezamjenjivih tokena (NFT) u sektoru, porastao za 1.847% tokom 24 sata. Za to vreme se trgovalo punk NFT-ovima u vrednosti od preko 1,226,68 dolara (ETH). Čini se da je porast interesovanja vezan za maloprodaju luksuznog nakita Tiffany & Co. koji je lansirao vlastitu NFT kolekciju, koja ima posebnu pogodnost za one koji imaju punk.

Nazvana “NFTiffs”, kolekcija se sastoji od 250 digitalnih propusnica. Svako može kupiti NFTiffs, koji su iskovani na Ethereum blockchainu. Međutim, vlasnici CryptoPunk-a mogu iskoristiti NFT za prilagođeno iskustvo nakita. Nakon kupovine, vlasnici punka mogu izabrati da dobiju prilagođeni privezak i NFT digitalno umetničko delo koje podseća na konačni dizajn nakita. Izrađeni su od strane domaćih zanatlija kompanije i inspirisani kolekcijom Punks NFT.

Ovisno o paleti boja Punk NFT-a, Tiffany će kreirati privjeske koristeći najmanje 30 dragog kamenja kao što su safiri, ametist, spinel i dijamanti s okvirom od 18-karatnog ružičastog ili žutog zlata. Kupci će dobiti renderiranje svog komada do oktobra, sa predviđenom fizičkom isporukom 2023. godine.

Povezano: NFT Clone Punks: ispravno ili pogrešno?

Svaki NFTiff će koštati 30 etera, što pokriva troškove NFT-a, prilagođenog privjeska i lančića, kao i dostavu i rukovanje. Postoji ograničenje od tri propusnice po kupcu, s tim da prodaja počinje 5. avgusta u 10:00, a rok za otkup je 12. avgusta u 21:00 po istočnom vremenu.

U vrijeme objavljivanja, CryptoPunks imaju minimalnu cijenu od 74,75 ETH, što znači da entuzijasti nakita moraju platiti oko 125.000 dolara za Punk NFT uz 30 ETH za NFTiff ako žele sudjelovati u iskustvu prilagođenog nakita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *