Crypto

Nvidia povećava svoju metaverse opkladu sa novim alatima za programere

Proizvođač hardvera Nvidia pojačava svoje napore da se zauzme u Metaverse. Kompanija je u utorak otkrila novi set razvojnih alata fokusiranih na metaverzalna okruženja, uključujući nove AI mogućnosti, simulacije i druga kreativna sredstva.

Kreatori koji koriste Omniverse Kit, zajedno s aplikacijama kao što su Nucleus, Audio2Face i Machinima, moći će pristupiti novim nadogradnjama. Nvidia kaže da će jedna primarna funkcija alata biti da pomogne u izgradnji “tačnih digitalnih blizanaca i realističnih avatara”.

Kvalitet interakcije metaverzuma je vruća tema u industriji, budući da programeri i korisnici razmišljaju o kvaliteti iskustava u odnosu na količinu. Jedan primjer ovoga mogao se vidjeti tokom prve ikad metaverzalne sedmice mode, koja se dogodila u proljeće.

U povratnim informacijama o događaju uglavnom se navodi nedostatak kvaliteta u digitalnom okruženju, odjevnim predmetima, a posebno avatarima s kojima su ljudi komunicirali.

Novi Nvidia alat uključuje Omniverse Avatar Cloud Engine (ACE). Programeri tvrde da će ACE poboljšati uslove izgradnje “virtuelnih asistenata i digitalnih ljudi”.

“S Omniverse ACE programeri mogu izgraditi, konfigurirati i implementirati svoje avatar aplikacije na gotovo bilo koji motor, u bilo kojem javnom ili privatnom oblaku.”

Digitalni identitet je ključni fokus ažuriranja u aplikaciji Audio2Face. Zvanična izjava Nvidije kaže da korisnici sada mogu usmjeravati emocije digitalnih avatara tokom vremena, uključujući animaciju cijelog lica.

Jasno je da će angažman u metaverzumu nastaviti da se razvija. U stvari, tržišni udio metaverse bi trebao premašiti 50 milijardi dolara u naredne četiri godine, signalizirajući povećanje učešća. Štaviše, novi događaji, radna mjesta, pa čak i fakultetska nastava pojavljuju se u digitalnoj stvarnosti.

Stoga će sve više korisnika nastojati stvoriti digitalne verzije sebe. Razvoj tehnologije za podršku masovnom usvajanju metaverzuma je ključan.

Povezano: Digitalni identitet u Metaverzumu će biti predstavljen avatarima sa korisnošću

Još jedan dodatak Nvidia ažuriranju uključuje Nvidia PhysX, koji je “napredni motor u realnom vremenu za simulaciju realistične fizike.” To znači da programeri mogu uključiti realistične reakcije na interakcije metaverzuma koje su u skladu sa zakonima fizike.

NVIDIA-ina AI tehnologija je do sada bila važan element u stvaranju prostora za društvenu interakciju u digitalnom univerzumu. Čak i više sada, jer uvodi nove aplikacije za programere za poboljšanje metaverzuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *