Crypto

Novogratzov Galaxy Digital ulaže 100 miliona dolara kako bi spriječio bankrot kompanije Argo Bitcoin Miner

Galaxy Digitalkripto-fokusirana firma za finansijske usluge Michaela Novogratza će kupiti Argo’s Helios Postrojenje za rudarenje Bitcoin (BTC) i obezbjeđivanje dodatnih 35 miliona dolara zajma za pomoć u naporima za restrukturiranje.

Ovo je objavljeno u službenom saopštenju za javnost koje je objavio Argo Blockchain.

Kao dio ugovora, Galaxy će dati Argu novi kredit osiguran imovinom u ukupnom iznosu glavnice od 35 miliona dolara s početnim rokom od 36 mjeseci. Ovo posebno finansiranje će biti osigurano paketom kolaterala koji uključuje rudarske mašine koje trenutno rade u Heliosu, kao i neke mašine koje se nalaze u Argoovim kanadskim data centrima.

Peter Wall, izvršni direktor Arga, rekao je: “Ova transakcija s Galaxy-om je transformacijska za Argo i koristi kompaniji na nekoliko načina. Smanjuje naš dug za 41 milion dolara i pruža nam jači bilans stanja i poboljšanu likvidnost kako bismo osigurali nastavak operacije kroz tekuće medvjeđe tržište. To nam također omogućava da se fokusiramo na optimizaciju naših operacija sa znatno nižim kapitalnim troškovima [capital expenditures] i opex [operating expenses] zahtjevi.”

Argo je rekao da će upotrijebiti novčane prihode od prodaje Heliosa, kao i dio pozajmica u okviru zajma osiguranog imovinom, za otplatu postojećih dugova, kamata prije otplate i drugih naknada od približno 84 miliona dolara koje duguje NYDIG ABL LLC i milion dolara za North Mill Commercial Finance. Oko 6 miliona dolara će biti vraćeno kompaniji nakon ove otplate sa kolateralnog računa koji kontroliše NYDIG ABL LLC.

Galaxy će ugostiti 23.600 mašina

Galaxy će dvije godine ugostiti Argo-ove 23.619 Bitmain S19J Pro rudarskih mašina koje se nalaze u Heliosu. Kompanije planiraju zajednički rad na tranziciji u Heliosu kako bi svele na najmanju moguću mjeru poremećaje u poslovanju, navodi se u saopštenju.

Wall je rekao da će “Argo zadržati vlasništvo nad svojom flotom mašina za rudarenje Bitcoina, što predstavlja približno 2,5 EH/s ukupnog hešrejta kapaciteta. Naši rudari koji trenutno rade u Heliosu će i dalje biti domaćini Galaxy, koji je visokokvalitetan, institucionalni učesnik u prostoru rudarenja bitkoina.”

Sve ovo govori, a s obzirom na novosklopljeni ugovor sa Galaxyjem, Argo je rekao da neće saopštavati rezultate zarade za treći kvartal ove godine.

Kako je objavljeno, u oktobru je Argo upozorio da bi mogao biti primoran da se zatvori nakon što se činilo da je propala prodaja dionica u vrijednosti od 27 miliona dolara, što je dovelo do najvećeg pada akcija od inicijalne javne ponude 2018. Rečeno je da je prikupilo oko 5,6 miliona dolara prodajom skoro 4.000 novih Bitmain mašina za rudarenje i da istražuje druge načine finansiranja.

“Ako Argo ne bude uspješan u dovršetku bilo kakvog daljnjeg finansiranja, Argo bi u bliskoj budućnosti postao negativan novčani tok i morao bi smanjiti ili prekinuti poslovanje,” rekao je rudar tada citiran – ali ovaj dogovor s Galaxyjem pomogao je kompaniji držati svoja vrata otvorena.

A Argo je daleko od jedine rudarske kompanije koja se bori tokom ove kripto zime. Compute North u septembru podnijela zahtjev za stečaj i Core Scientific uradio isto nedavno.

Cijeli video Peter Wall komentariše prodaju Heliosa možete pogledati ovdje:

____


– Jedna od najvećih kompanija za rudarenje Bitcoina upravo je podnijela zahtjev za bankrot – Evo šta to znači za kripto industriju
– Firma Bitcoin Miner Core Scientific objavila kvartalni gubitak od 400 miliona dolara – uskoro bankrot?

– Nvidia Chipmaker prihod od kriptovaluta nadmašio je očekivanja unatoč medvjeđem tržištu
– Investicije u rudarenje kriptovaluta na Kubi su ozbiljno pogođene stalnim nestankom struje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *