Crypto

Novogratz iz Galaxy Digital-a sumnja da će Bitcoin uskoro preći barijeru od 30.000 USD

Mike Novogratz, izvršni direktor kompanije za finansijske usluge fokusirane na digitalnu imovinu Galaxy Digital, sumnja se da će bitcoin (BTC) uskoro proći kroz barijeru od 30.000 USD. Investitor je rekao da očekuje da će se vodeći svjetski novčić kretati unutar svog najnovijeg raspona cijena, s obzirom na to da u posljednje vrijeme nije bilo značajnijih injekcija kapitala u industriju.

“Hoće li Bitcoin proći kroz 30.000 USD ovim povećanjem? Videćemo. Sumnjam. Mislim da ćemo sada vjerovatno biti u ovom rasponu. Iskreno, bio bih sretan ako neko vrijeme budemo u rasponu od 20.000 USD, 22.000 USD ili 30.000 USD”, rekao je Novogratz za Bloomberg, dodajući:

“Ne vidimo ogromne institucionalne tokove, da budemo pošteni, ali ne vidimo povlačenje.”

U 09:01 UTC, BTC se trguje po cijeni od 23,838 USD i pao je za 1% u jednom danu i za 2% u sedmici. BTC je skočio 10% za mjesec dana, smanjivši svoje godišnje gubitke na manje od 46%.

“Bitcoinova priča je u velikoj mjeri vezana za Fed,” rekao je o utjecaju SAD-a Federalne rezerve utiče na cijenu kriptovalute, dodajući da “aktiva raste” i da misli da će Fed “prestati podizati [interest] stope.”

„Ne vidim da se ponovo rasplamsava manija koju smo videli 2021. ili 2017.“, kaže Novogratz, koji je skeptičan da postoji „meko sletanje“ ispred globalnih tržišta i veruje da svet ide ka recesiji.

Uprkos tome što je Galaxy Digital objavio gubitak od 554 miliona dolara u drugom tromjesečju 2022., Novogratz je rekao da je zapravo odlučio kupiti još dionica u svojoj kompaniji. Biznismen je rekao da, iako je najgore za industriju kriptovaluta za sada prošlo u smislu pada cijena, on je odlučan da gleda na kriptovalute „unutar tri do četiri godine, a ne u horizontu od tri do četiri mjeseca .”

Novogratz je priznao da je u ranoj fazi trenutnog pada tržišta kriptovaluta razmišljao o otpuštanju nekih zaposlenika svoje kompanije.

„Zaista sam pažljivo posmatrao svoj posao i moj prvi instinkt je bio: moramo mnogo da smanjimo,“ rekao je preduzetnik. Ipak, nakon što smo „ponovo učvrstili svaku našu poslovnu liniju, na kraju smo smanjili vrlo malo i zapravo ćemo završiti godinu sa vjerovatno 25%-30% više zaposlenih nego što smo započeli godinu.”

____


– Bitcoin i tvrda sredstva će pobijediti kako inflacija bude rasla, Novogratz kaže i vidi da će BTC iznositi 500 hiljada USD
– Pripremite se za “stvarno nestabilno” 6-12 mjeseci u kripto regulatornoj sferi – Novogratz

– Većina očekuje da će Bitcoin dostići 10.000 USD prije nego što krene više – Anketa
– Bitcoin bi ove godine mogao pasti na 13,6 hiljada dolara, kaže panel nakon što je još jednom prilagodio predviđanja

– Saylor iz MicroStrategyja kaže da će mu odstupanje s mjesta izvršnog direktora dopustiti da se više fokusira na Bitcoin
– Analitičari raspravljaju o ‘inherentnoj otpornosti’ u Bitcoin-u i kripto-u kako se skupljanje smanjuje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *