Crypto

Novi ‘Celsius token’ može se koristiti za otplatu kreditora: izvještaj

Bankrotirana firma za kriptovalute Celsius mogla bi izdati vlastiti token za otplatu kreditora, prema izvještaju Bloomberga od 24. januara. U izvještaju se kao izvor informacija navodi video ročište.

Prema izvještaju, advokat Celsiusa Ross M. Kwasteniet rekao je sudu da firma pregovara sa svojim kreditorima o tome kako da ponovo pokrene platformu i da im na odgovarajući način vrati. Nova, ponovo pokrenuta verzija bila bi “javna kompanija koja ima propisnu licencu”, koja bi navodno mogla obezbijediti više novca za povjerioce od obične likvidacije kompanije. Ako povjerioci i sud to odobre, reorganizirana kompanija bi “izdala novi token vjerovnicima kao dio plana isplate”.

U izvještaju se navodi da će detalji plana biti dostavljeni sudu kasnije ove sedmice.

Povezano: Mišljenje: Genesis implozija grupe Digital Currency Group: Šta slijedi?

Korisnik Tvitera CelsiusFacts, koji često tvituje ažuriranja o ovom slučaju, takođe je tvrdio da je pronašao detalje plana reorganizacije. Prema saopštenju od 24. januara, Celsius Network namerava da postane javno trgovana i koristi “usluge trećih strana” kako bi osigurala da je u skladu sa američkim finansijskim propisima. Korisnici mogu biti u mogućnosti da povuku do 7.500 dolara potraživanja ili 95% ukupnog iznosa, ovisno o tome koji iznos je manji. Novi token bi se izdao da pokrije preostalih 5% ili iznose iznad 7,500 USD.

Sudski raspored za slučaj pokazuje da je „Omnibus ročište“ bilo zakazano za 24. januar, a dnevni red je sud objavio prije nego što je održan. Ovo saslušanje je možda bio izvor izvještaja i Bloomberga i @CelsiusFacts, iako Cointelegraph nije mogao to potvrditi u vrijeme objavljivanja.

Celsius je blokirao korisnička povlačenja u junu 2022., navodeći nedostatak likvidnosti uzrokovan “ekstremnim tržišnim uslovima”. U julu je podnijela zahtjev za stečaj. Dana 5. januara, njujorški državni tužilac podnio je tužbu protiv osnivača Celsiusa Aleksa Mašinskog zbog navodnog davanja “lažnih i obmanjujućih izjava” investitorima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *