Crypto

Nigerija postaje najopsednutija nacija nakon aprilskog kraha: Izvještaj

Krah kripto tržišta u aprilu doveo je do gubitka više od 60% vrednosti kriptovaluta sa vrha, što je dovelo do ukupnog pada aktivnosti trgovanja, interesa investitora i ulaganja rizičnog kapitala. Nedavna studija je istakla rastuću radoznalost i interesovanje nacija za kriptovalute nakon kraha u aprilu.

Istraživanje je zasnovano na podacima Google Trends-a o popularnim pojmovima za kripto pretraživanje koji često odražavaju povećan interes za kripto tržište. Istorija pretrage svake nacije je zatim sastavljena kako bi se dala ukupna ocjena pretraživanja. Čini se da su zemlje na vrhu liste najviše željne da kupe pad.

CoinGecko istraživanje je istaklo značajan porast radoznalosti među Nigerijcima nakon pada kripto tržišta u aprilu. Nigerijska populacija je najviše pretraživala pojam “kriptovaluta”, “ulaganje u kriptovalute” i “kupi kriptovalute” među 15 zemalja koje su bile dio istraživanja i imale ukupan rezultat pretrage od 370.

Sljedeća dva Google grafikona trendova prikazuju podatke za “investiranje u kripto” pretraživanja u Nigeriji u poređenju sa svijetom. Gustina pretraživanja za pojam je zabilježila slične kamatne stope nakon pada u aprilu u Nigeriji, dok je gustina pretraživanja u cijelom svijetu bilježila konstantan pad u poređenju.

Podaci za termin za pretragu „Investirajte u kripto“ u Nigeriji Izvor: Google Trends
Podaci za termin za pretragu „Investirajte u kripto” širom svijeta Izvor: Google Trends

Rastuće interesovanje Nigerije za kriptovalute potaknuto je neadekvatnim finansijskim uslugama u zemlji, nešto što je bio ključni razlog za usvajanje kriptovaluta širom Afrike. Kako je Cointelegraph izvijestio u aprilu, skoro 17,36 miliona, ili 52% nigerijskih kripto investitora, dodijelilo je više od polovine svojih sredstava u kriptovalute. Nigerijci su počeli koristiti kriptovalute kao održivu alternativu za pohranu i prijenos imovine.

Povezano: Globalno usvajanje Bitcoina dostići će 10% do 2030. godine: Blockware izvještaj

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) su na drugom mjestu sa rezultatom pretrage od 270, što za mnoge nije bilo iznenađenje, s obzirom na nedavni pritisak zemlje na usvajanje kriptovaluta. Singapur je zauzeo treće mjesto sa rezultatom pretraživanja od 260, dok su Sjedinjene Države rangirane na 12. mjestu sa rezultatom pretraživanja od 157.

Podaci o rezultatima pretraživanja također su istakli neke od najboljih kriptovaluta koje su ljudi u ovih 15 zemalja tražili. Zanimljivo je da su pretrage Ethereuma nadmašile Bitcoin u 14 od 15 zemalja, a Singapur vodi na listi sa rezultatom 59. Porast interesa za ETH u odnosu na BTC također se može pripisati predstojećem spajanju s proof-of-stake (PoS) mreža predviđena za treću sedmicu septembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *