Crypto

NFT svemir premošćuje strasti prema teniskoj legendi Mariji Šarapovi

Teniska legenda Maria Sharapova pojavila se na Binance Blockchain Week Paris 2022. kako bi podijelila svoje interesovanje za nezamjenjive tokene (NFT).

Tokom ekskluzivnog intervjua za Cointelegraph, Sharapova je spomenula da se „izlaže ovom novom svijetu kriptovaluta i Web3“, napominjući da će joj taj sektor pomoći da se bolje poveže sa svojim fanovima. Sharapova je također bila jedan od strateških investitora koji stoje iza MoonPayovog ciklusa finansiranja Serije A, ali je spomenula da ima za cilj da svoja lična iskustva premosti u digitalni svijet koji napreduje.

Marija Šarapova (desno) sa višom novinarkom Cointelegrapha Rachel Wolfson (lijevo) na Binance Blockchain Week Paris 2022. Izvor: Rachel Wolfson

Cointelegraph: Šta radite danas ovdje na Binance Blockchain Week Paris?

Marija Šarapova: Kripto znatiželjan sam i želio bih shvatiti kako da premostim nevjerovatna fizička iskustva koja sam mogao imati sa svojim obožavateljima tokom toliko godina. Sada pronalazim načine da uključim iskustva u digitalni svijet, pa sam zbog toga najviše uzbuđena. Takođe, kao preduzetnica, vjerujem da je važno utrti put drugim ženama da uđu u Web3. Novac je tema o kojoj mislim da ne govorimo dovoljno kao žene.

CT: Imate li planove za pokretanje NFT projekta?

GOSPOĐA: Gledam ovaj prostor već nekoliko mjeseci, jer sam neko ko više voli mogućnosti na duge staze. Kada sam vidio priliku da premostim fizička i digitalna iskustva, znao sam da želim da to bude dugoročno iskustvo za mene. Pripovijedanje je vrlo važno i ogromna je komponenta Web3. Mislim da će priče biti bolje ispričane za obje strane kada razmišljaju o projektu dugoročno.

nedavno: Karibi su pionir CBDC-a sa različitim rezultatima usred bankarskih poteškoća

CT: Mislite li da NFT mogu pomoći u stvaranju boljeg angažmana obožavatelja?

GOSPOĐA: Apsolutno. NFT-ovi se odnose na pronalaženje načina da komuniciram sa pravim zajednicama zainteresovanim za ono što radim u okviru drugačijeg tipa prostora. Na primjer, viđali su me svake sedmice na televizijskom ekranu kako igram tenis toliko godina, ali više nemam tu platformu na dnevnoj bazi jer sam se penzionisao prije nekoliko godina. Web3 iskustvo mi je omogućilo pristup mojim fanovima na potpuno nove načine. Osećam se kao da sam više angažovan sa njima, za razliku od toga što su oni samo angažovani gledajući me kako se takmičim.

CT: Kao preduzetnica i bivša sportistkinja, imate li planove da uključite više žena u Web3?

GOSPOĐA: Želim omogućiti ženama da imaju prostor gdje eksperimentiraju sa Web3. Na primjer, imao sam 17 godina kada sam osvojio svoj prvi grend slem i društvene mreže ni na koji način nisu bile dio tog iskustva. Trebale su mi godine da se s vremenom naviknem na društvene mreže. Mislim da je Web3 takođe oblast u koju se mora izaći da bi se učilo i napredovalo iz njega. Kao što sam ranije spomenuo, razgovor o novcu, financijama, kripto i blockchainu je tabu razgovor. Ljudi mogu smatrati da ako ne znaju o ovim temama, ne bi trebali govoriti. Ali mislim da bi ovo trebalo biti obrnuto – naučite mnogo više ako postavljate pitanja i uključite se.

CT: Zašto ste odlučili da investirate u MoonPay?

GOSPOĐA: Želim da diverzifikujem svoj portfolio. U početku su moje investicije bile oko robe široke potrošnje. Na primjer, rano sam investirao u brend za zaštitu od sunca Supergoop. Sada se izlažem potpuno novoj kategoriji.

CT: Šta mislite koji su najveći izazovi povezani sa Web3 i kako ih možemo prevazići?

GOSPOĐA: Volio bih da vidim da se kvalitet Web3 iskustva još malo popravi i poboljša, posebno u digitalnom prostoru.

nedavno: Jesu li decentralizirani digitalni identiteti budućnost ili samo niša upotreba?

CT: Ima li dodatnih komentara?

GOSPOĐA: Stvarno sam zainteresovan za NFT prostor jer on premošćuje moju strast za modom, dizajnom enterijera i kreiranjem prostora koji je jedinstven za pojedince i zajednice. Postao sam više zainteresiran za ovaj prostor jer ima više dizajnerske perspektive. To je također potpuno novi tok prihoda koji otkrivaju i umjetnici i žene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.