Crypto

Nexo-označena adresa povlači 153 miliona dolara u omotanom BTC-u sa MakerDAO-a

Samo nekoliko dana nakon što su analitičari tržišta predvidjeli pad cijene NEXO-a za 50% zbog regulatornog pritiska i zabrinutosti investitora, adresa kripto novčanika označena kao NEXO 0x8fd povukla je 7,758,8 upakovanih bitkoina (WBTC) — otprilike vrijednih 153 miliona dolara — od MakerDAO-a.

Regulatori iz osam američkih država su 26. septembra podnijeli nalog o prekidu poslovanja protiv Nexoa pod optužbom da investitorima nudi neregistrovane vrijednosne papire bez upozorenja. Štaviše, regulatori Kentuckyja optužili su Nexo za nelikvidnost zbog obaveza koje premašuju imovinu kada su isključili Nexo.

Nakon toga, 30. septembra, istražitelj blockchain-a Peckshield je upozorio na transfer 7,758,8 WBTC sa MakerDAO-a. Jedan od glavnih razloga zašto je kripto zajednica odlučila da poveže povlačenje sredstava sa glasinama o nesolventnosti Nexo-a je naziv novčanika — Nexo: 0x8fd.

Pregled detalja MakerDAO. Izvor: Peckshield

Kao što je gore prikazano, ukupna zaključana vrijednost (TVL) na MakerDAO-u je pretrpjela pad od 43,3% u protekloj godini, što trenutno iznosi 7,11 milijardi dolara.

Pregled detalja transakcije. Izvor: Peckshield

Detalji transakcije pokazuju prijenos DAI tokena u vrijednosti od 50,1 miliona dolara sa Nexo: 0x8fd na nultu adresu (moguće adresu za snimanje) preko DSProxy. Kao što je istaknuto na gornjoj slici ekrana, heš transakcije također potvrđuje transfer od 153,2 miliona dolara u WBTC.

Dok kripto zajednica sumnja na postupanje, dalje istrage o ovom pitanju su u toku.

Nexo još nije odgovorio na Cointelegraphov zahtjev za komentar.

Povezano: Nexo je “iznenađen” postupcima državnih regulatora, kaže suosnivač

Uprkos tekućem FUD-u, Nexo nastavlja da širi svoje poslovanje. Nedavno, 27. septembra, Nexo je kupio udio u Hulett Bancorp-u, holding kompaniji koja posjeduje federalno ovlaštenu Summit National Bank.

Ova akvizicija omogućava Nexu i njegovim klijentima da otvore bankovne račune kod Summit National Bank. Pored toga, Nexo-ovi maloprodajni i institucionalni klijenti sa sjedištem u SAD-u će dobiti pristup kreditima sa povratom imovine, kartičnim proizvodima, te escrow i skrbničkim rješenjima koja se nude kroz Summit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.