Crypto

Nastavlja se FTX miniserija, koja pokriva ‘najbezobraznije prijevare ikada počinjene’

Ograničena serija od osam epizoda koja istražuje rasplet i skandale iza potopljene kripto mjenjačnice FTX i njenog vodstva uskoro bi trebala početi proizvodnju.

Seriju je kupio tehnološki konglomerat Amazon, a vjerovatno će se emitirati na Amazonovom servisu za video strimovanje Prime.

Podrazumijeva se da je zasnovano na “insajderskom izvještavanju” novinara koji pokrivaju FTX i njegovog osnivača Sama Bankman-Frieda prema izvještaju zabavnog magazina Variety od 23. novembra.

Izvještava se da su braća Joe i Anthony Russo, poznati po režiji Osvetnika: Endgame i više drugih filmova u vlasništvu Marvela, prodali ideju Amazonu i trebali bi režirati mini-seriju.

Malo je detalja o tome u kom smjeru će serija krenuti, izvornom materijalu iz kojeg će crpiti, te na koji vremenski period i ljude će se fokusirati, a sve se to još uvijek drži u tajnosti.

U svom razlogu za nastavak serije o priči o FTX-u, braća Rusos su izjavila za Variety da je ono što se dogodilo s razmjenom “jedna od najdrskijih prijevara ikada počinjenih” i iznijela mišljenje o Bankman-Friedu:

“U središtu svega nalazi se izuzetno misteriozna figura sa složenim i potencijalno opasnim motivima. Želimo razumjeti zašto.”

Amazon bi trebao početi producirati seriju već u martu 2023., a iako su likovi i glumci koji će ih igrati nepoznati, objavljeno je da Rusosi razgovaraju s prethodnim Marvelovim glumcima s kojima su radili kako bi ispunili glavne uloge.

Ideja za filmove inspirisane FTX-om srodnim The Big Short i Vukom sa Vol Strita već se šalila na Tviteru pre više od nedelju dana, a neki članovi zajednice su već preuzeli inicijativu da glume ko će glumiti Sam Bankman-Fried, Alameda CEO Caroline Ellison, Binance CEO Changpeng Zhao i drugi srodni igrači, kao što je Terra’s Do Kwon.

Jedan korisnik Tvitera je 12. novembra izneo ideju “FTX THE MOVIE”, odabravši Džona Hila sa Volstrita Vuka sa Volstrita da igra Bankman-Frida, dok bi komičar Jimmy O. Yang mogao igrati Changpeng Zhaoa.

Drugi korisnik je napravio promotivni poster sa svojim stavom o naslovu filma: “Vuk efektivnog altruizma” lažirajući Vuka sa Wall Streeta i ismijavajući filozofski stav Bankman-Frieda da želi pomoći drugima.

Čini se da Holivud želi da preuzme prava na priče usredsređene na kolaps vodećih svetskih kripto berzi.

Povezano: Sam Bankman-Fried još uvijek govori na događajima, a zajednica je bijesna

Autor i finansijski novinar Michael Lewis, poznat po svojoj knjizi “The Big Short” o finansijskoj krizi iz 2008. godine, navodno želi prodati prava na knjigu na priču o FTX-u nakon što je proveo šest mjeseci sa Bankman-Friedom u mjesecima koji su doveli do propasti FTX-a.

Big Tech igrač Apple navodno je predvodnik za prava nadmašujući konkurente Amazon i Netflix, s namjerama da kreiraju film za svoj video-streaming servis Apple TV Plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.