Crypto

Nansen priznaje da je zanemario DeFi planove tokom NFT ludila

Unatoč općem padu na tržištima kriptovaluta tijekom cijele godine, Ethereum blockchain analitička platforma Nansen je nastavila da bilježi impresivan rast.

Izvršni direktor i suosnivač Alex Svanevik nedavno je govorio o Nansenovom rastu, ističući da je kompanija registrovala preko 130 miliona adresa i da je porasla za 30% uprkos padu kriptovaluta. Svanevik je veliki dio svog uspjeha pripisao vrijednosti blockchain platformi, posebno onih zasnovanih na Ethereumu.

Cointelegraph se obratio Nansenovom Andrewu Thurmanu radi boljeg uvida u uspjeh kompanije. Thurman, tehničar Simian psihometrijskog poboljšanja, objasnio je da je nakon ludila za nezamjenjivim tokenima (NFT), Nansen shvatio da će to biti veliko područje za kompaniju i postao je njen najpopularniji odjel. dodao je:

“Kao rezultat toga, mislim da smo malo zanemarili naše DeFi planove. Međutim, mi smo zaista fokusirani na to da to ponovo ojačamo i balansiramo sa NFT-ovima. Morali smo shvatiti da naš cilj da budemo Super aplikacija Web3 znači da su NFT važni, ali nisu jedina važna stvar.”

S obzirom da Nansenova baza klijenata nastavlja da raste, Thurman je dodao da firma definitivno vidi pomak u korist poslovnih klijenata, odnosno business-to-business (B2B). On je objasnio da će Nansen na kraju godine najvjerovatnije imati veću B2B zaradu od pojedinačne prodaje, što je prošle godine bilo upravo suprotno. Kao rezultat toga, Thurman je rekao da Nansen mora promijeniti svoj pristup ako se želi proširiti i zadovoljiti sve veću potražnju korisnika.

O svom planu rasta, Thurman je govorio o kreiranju platforme novog portfolio proizvoda koji tek treba da bude lansiran koji će omogućiti korisnicima da prate svoju imovinu preko 40+ blockchaina i preko 400 decentralizovanih finansijskih (DeFi) platformi pored nedavno najavljen istraživački projekat pod nazivom Alpha.

Na pitanje šta bi savjetovao drugim firmama koje žele krenuti njihovim stopama, Thurman je odgovorio:

“Kriptovaluta je industrija koja doživljava 0-na-1 prihvatanje u smislu korisnika, slučajeva upotrebe i tržišne kapitalizacije. To je ogromno novo polje za igru ​​gdje pobjednici mogu izaći.”

Povezano: Korisnici Crypto-a potrošili su 2,7 milijardi dolara kovajući NFT-ove u prvoj polovini 2022.: Izvještaj

Osnovan 2020. godine, Nansen je platforma za analizu blokova za kripto stručnjake i investitore koja prati podatke i istraživanja o Ethereumu i drugim blockchainima. Osim istraživanja, Nansen je također poznat po indeksnim agregatima kao što je NFT-500, koji prate performanse 500 najboljih kolekcija tokena ERC-721 i ERC-1155 na Ethereumu. Prošle godine u junu, Andreessen Horowitz je uložio 12 miliona dolara u kompaniju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *