Crypto

Nakon potresa FTX tržišta navodno je Genesis Block prestao trgovati u Hong Kongu

U svjetlu nedavnog FTX skandala, još jedan kripto biznis osjeća tržišne efekte. Genesis Block, vodeći u pružanju maloprodajnih usluga kriptovaluta u Hong Kongu, najavio je da će prestati trgovati i zatvarati operacije, prema izvještajima.

Prema e-mailu koji je svojim klijentima poslao odjel za usklađenost, kompanija je saopštila od 10. decembra ove godine, da će zatvoriti svoj online trgovački portal bez šaltera (OTC).

Wincent Hung, izvršni direktor kompanije, rekao je Reutersu da je kompanija prestala trgovati jer su druge strane i dalje zatvorene u svjetlu pada FTX-a i da niko ne može reći ko je sljedeći.

“Dakle, radije bismo zatvorili sve naše pozicije kako bismo povratili dio naše likvidnosti.”

Web stranica kompanije je i dalje aktivna, a pojavljuje se čak i s porukama pomoći za klijente zainteresovane za OTC trgovanje. Međutim, prema mejlu, kompanija traži od svojih kupaca da povuku preostala sredstva i više ne prima nove kupce.

Genesis Block nije povezan sa zasebnom kripto kompanijom Genesis, koja pruža institucionalne usluge trgovanja kriptovalutama. Taj Genesis je također bio pogođen FTX-om, jer je tvitovao da je 175 miliona dolara njegovih sredstava zaključano u ugašenoj razmjeni.

Izvori bliski kompaniji rekli su da je Genesis Block počeo gasiti usluge ranije ove godine i prekinuo veze sa FTX-om prije pada. Pored toga, kompanija je upravljala jednom od najrobusnijih mreža bitcoin bankomata u regionu, sa 29 lokacija u Hong Kongu, koju je prodala trećoj strani.

Cointelegraph je kontaktirao Genesis Block za daljnji komentar o situaciji.

Povezano: FTX će biti posljednji gigant koji će pati u ovom ciklusu: suosnivač hedž fonda

Genesis je jedna od mnogih kompanija u svemiru koje osjećaju ozbiljne posljedice tekuće sage o pali berzi.

Kao i gore spomenuti Genesis, Huobi Global je rekao da i ona ima nedostupna sredstva koja se drže u FTX-u. Kompanija kaže da ima zamrznutih depozita u vrijednosti od 18,1 milion dolara, od čega su 13,2 miliona dolara depoziti klijenata.

Situacija oko pada FTX-a, pogođenih poslova i posljedica za bivšeg izvršnog direktora Sama Bankmana Frieda se trenutno odvija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.