Crypto

Nakit Giant Tiffany & Co prodaje CryptoPunk NFT privjeske za Ethereum

Dali su članovi kripto zajednice i zagovornici Ethereuma (ETH). Tiffany & Co pomiješana reakcija nakon što je luksuzni draguljar predstavio niz privjesaka CryptoPunks NFT sa zlatnim i draguljima optočenim draguljima.

U objavi na svojoj web stranici, firma je rekla da planira stvoriti ono što naziva NFTiffs, opisujući proizvode kao “kolekciju od 250 digitalnih propusnica” koje se mogu “kovati kada ih kupe i otkupe vlasnici CryptoPunks za kreiranje prilagođenih dizajnirani privjesak i NFT digitalno umjetničko djelo koje podsjeća na konačni dizajn nakita.”

Kompanija je dodala da će njeni privjesci biti “dizajnirani i izrađeni od strane Tiffany zanatlija”, ali će biti “inspirirani” vlastitim punk NFT-om vlasnika CryptoPunka.

U tipičnom NFT i Tiffany stilu, čini se da je oskudica ključna prodajna tačka. Kompanija je objasnila da će “samo 250 NFTiff propusnica” biti dostupno “isključivo vlasnicima CryptoPunk-a”. Nijednom kupcu nije dozvoljeno da kupi više od tri NFTiff-a. Kupci će morati da kupe svoje NFT-ove na Ethereum blockchainu. Ovi tokeni bi se tada mogli otkupiti za fizičke privjeske.

Firma će tražiti 30 ETH (50.700 USD) za svaki privezak, a cilj je da počne maloprodaju artikala 5. avgusta. Tiffany će zaraditi oko 12 miliona USD od prodaje ako promijeni svih 250 NFT-a. Ali bi takođe mogao kasnije da ostvari profit na tržištu preprodaje – pošto će prodaja na sekundarnom tržištu takođe doneti firmi tantijeme.

Tiffany je dodao da će njegovi dizajneri “protumačiti svaki CryptoPunk” u prilagođeni privjesak, “konvertirajući 87 atributa i 159 boja koje se pojavljuju u kolekciji od 10.000 CryptoPunk NFT-ova u najsličniju boju dragog kamenja ili emajla”.

Kupci će imati vremena do 12. avgusta da iskoriste svoje NFT-ove – sa stvarnim „renderima“ spremnim do oktobra.

Kompanija za nakit udružila se sa dobavljačem infrastrukture Web3 i blockchain cloud infrastrukture Lanac za svoj potez – čiji je osnivač Kevin Rose Moonbirdspod nazivom “bold”.

Rose napisaona Twitteru:

“Čak i ako je izvan vašeg raspona cijena, to je velika pobjeda za NFT. Ovo je jedan od najboljih brendova luksuza/nakita na svijetu. To je velika stvar i donosi novo interesovanje sa obe strane ograde.”

Ali nisu svi dijelili njegov optimizam: @0xAllen_ mišljenja da kripto korisnici „ne trebaju Tiffany da bi ovekovečili“ svoje CryptoPunk NFT-ove jer „za to služi Ethereum“.

dodao je:

“Ne nalazim nikakvu dodatnu vrijednost u savijanju nakita koji prave preko recimo nošenja avatara na mom pametnom satu. [It is] mnogo sigurnije.”

____

– Najbolje NFT kolekcije su porasle u cijeni nakon posljednjeg povećanja američkog Fed-a
– Fizička umjetnost usko pobjeđuje NFT u eksperimentu Damiena Hirsta

– NFT tajne kutije: šta su i da li su vredne toga?
– NFT hakovi putem Discorda mogu biti povezani – Analitičari

– Top 7 NFT prevara na koje treba obratiti pažnju
– ENS licitiranje ‘šala’ ide po zlu, NFT kit gubi 100 ETH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *