Crypto

‘Najvažnija pravna akcija’ protiv kripto u SAD-u, Hodlnaut zaustavlja povlačenja, Zipmex pušta Ethereum i Bitcoin + Još vijesti

Dobijte svoj dnevni sažetak vijesti o kriptoaktivi i blockchain-u – istražujući priče koje lete ispod radara današnjih vijesti o kriptovaluti.
__________

Novosti o propisima

 • SAD Odeljenje trezora‘s Ured za kontrolu strane imovine dodao je Ethereum (ETH) uslugu miješanja kriptovaluta Tornado Cash na svoju listu posebno određenih državljana, efektivno zabranjujući Amerikancima da koriste ovaj mikser. Ministarstvo tvrdi da se mikser “koristio za pranje virtuelne valute u vrijednosti od više od 7 milijardi dolara od svog stvaranja 2019. godine”. Prema kripto-fokusiranom advokatu Collinsu Beltonu, “ovo je nedvojbeno najznačajnija pravna radnja koja se dogodila u kripto i mogla bi imati apsolutno ogromne efekte talasanja za sve, od odgovornosti dev-a do implikacija prve izmjene i dopune objavljivanja koda.”
 • Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) Ministarstvo privrede i Ministarstvo pravdeu partnerstvu sa UAE Finansijsko obavještajna jedinica (FIU), objavila je da su svi agenti za nekretnine, brokeri i advokatske firme dužni da podnose izvještaje FIU-u za transakcije nekretnina u slobodnom vlasništvu u UAE koje uključuju virtuelna plaćanja u vezi sa imovinom i/ili plaćanja gdje fond(i) ) koji se koriste u transakciji izvedeni su iz virtuelnog sredstva.

Investicione novosti

 • Kripto platforma Hodlnaut rekao je da će zaustaviti povlačenja, zamjene tokena i depozite s trenutnim efektom “zbog nedavnih tržišnih uslova”. “Radimo na pronalaženju najboljeg načina da zaštitimo dugoročne interese naših korisnika”, rekli su, obećavajući da ćemo “dati detalje i rokove što je prije moguće”. Njihovo sljedeće ažuriranje se očekuje u petak, 19. avgusta.
 • Problematična kripto razmjena Zipmex će objaviti ETH 11. augusta i BTC 16. augusta, omogućavajući 60% svojih klijenata da povrate svoju digitalnu imovinu nakon obustave povlačenja sa svog proizvoda Z novčanika, izvijestio je Reuters, pozivajući se na glasnogovornika kompanije.
 • Mike Novogratz predvodi Galaxy Digital Holdings rekao je da je zabilježio neto sveobuhvatni gubitak od 554,7 miliona dolara u drugom kvartalu ove godine, u poređenju sa gubitkom od 183 miliona dolara u periodu prethodne godine. Međutim, kompanija tvrdi da je kapital njenih partnera na kraju kvartala iznosio 1,8 milijardi dolara, što je porast od 23%, dok je kompanija takođe zadržala „snažnu poziciju likvidnosti“ od 1,5 milijardi dolara na dan 30. juna 2022. ( Mike Novogratz sada priznaje da je Terrin model bio neodrživ)
 • Proizvodi za investiranje u digitalnu imovinu ostvarili su priliv u ukupnom iznosu od 3 miliona USD prošle sedmice, ili 96% manje nego nedelju dana ranije, po CoinShares podaci. Odlivi BTC-a dostigli su 8,5 miliona USD, u poređenju sa prilivom od 85 miliona USD nedelju dana ranije, dok su prilivi ETH porasli sa 1 milion USD na 16 miliona USD.
 • Multi-blockchain platforma Geeq osigurao 25 ​​miliona USD obaveze finansiranja od kompanije za investiranje u digitalnu imovinu Globalna tržišta u razvoju (GEM), po najavi. “Sa obavezom GEM kapitala, spremni smo da dovedemo preduzeća i pojedince u metaverzum i Web3”, rekao je izvršni direktor Geeq-a Ric Asselstine.
 • Ukupno prikupljanje sredstava za NFT projekte koji nisu ethereum-ekosistemi nadmašili su projekte NFT ekosistema Ethereum (ETH) u drugom kvartalu 2022. za maržu od 1,8 milijardi dolara, prema kripto-obavještajnoj firmi Messari. Takođe, NFT vertikala za igre je prikupila više od četiri puta više kapitala od bilo koje druge NFT vertikale u prvoj polovini godine.

Razmjenjuje vijesti

 • Kraken, Shapeshift, Binancei Bittylicious uzrokovale su da oko 240.000 britanskih investitora izgubi ukupno 9,9 milijardi GBP (12 milijardi USD) kada su ove berze uklonile bitcoin SV (BSV), prema Velitor Law, advokatska firma koja zastupa investitore. Tužba se podnosi u Apelacioni sud za konkurenciju.
 • Crypto.com (CRO) je saopćio da je osigurao Zakon o elektronskim finansijskim transakcijama i registraciju pružatelja usluga virtualne imovine u Južnoj Koreji kupovinom provajdera platnih usluga PnLink Co. i pružalac usluga virtuelne imovine OK-BIT Co. Nisu dati nikakvi dalji detalji o dogovoru.

DAOs novosti

 • MoonDAOdecentralizovana autonomna organizacija “ujedinjena misijom decentralizacije pristupa istraživanju i istraživanju svemira”, rekao je poslao je popularnog Youtubera Cobyja Cottona, poznatog po grupi za trik-shot Dude Perfectu svemir preko Blue Origin program svemirskog turizma.

Vijesti o karijeri

 • Problematični kripto zajmodavac Celsius Network (CEL) je povukao svoj zahtjev za vraćanje bivšeg finansijskog službenika Roda Bolgera na 92.000 dolara mjesečno, proporcionalno u periodu od najmanje šest sedmica, objavio je CNBC. Prije toga, Celsius je rekao da mu je potreban Bolger da mu pomogne u kretanju stečajnog postupka kao savjetnik, “zbog toga što je gospodin Bolger upoznat s poslovanjem dužnika”, dodaje se.

Sigurnosne vijesti

 • NEAR Protocol (NEAR) je rekao da je 6. juna njihov Wallet tim primio izvještaj o grešci koji ukazuje da su osjetljive informacije podijeljene s trećom stranom. “Problem je odmah riješen istog dana”, rekli su i dodali da “nismo pronašli nikakve pokazatelje kompromisa u vezi sa slučajnim prikupljanjem ovih podataka, niti imamo razloga vjerovati da ti podaci i dalje postoje.” Također, rekli su da više ne dozvoljavaju korisnicima da kreiraju naloge koristeći e-poštu ili SMS za oporavak naloga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *