Crypto

Najpopularnije NFT kolekcije porasle su u cijeni nakon najnovijeg povećanja američke centralne banke

Minimalne cijene nekih od najpopularnijih kolekcija nezamjenjivih tokena (NFT) porasle su u posljednja 24 sata, jer američke federalne rezerve (Fed) je u srijedu najavio još jedno povećanje stope u skladu s onim što je tržište očekivalo.

Prema NFT provajderu podataka DappRadarminimalne cijene popularnih NFT kolekcija Mutant Ape Yacht Club, Bored Ape Yacht Club, Otherdeed za Othersidei CryptoPunks sve je poraslo za preko 17% u posljednja 24 sata od četvrtka u 11:11 UTC.

Najviše bikovski među četiri kolekcije bio je Mutant Ape Yacht Club, čija je donja cijena porasla za gotovo 27% u posljednja 24 sata na 27.390 USD, po DappRadaru. CryptoPunks je došao na drugo mjesto sa najnižom cijenom od 115.860 USD, što je povećanje od 23% u istom vremenskom periodu.

Najniža cijena kolekcije je najniža cijena za koju NFT iz te kolekcije prodaje u bilo kojem trenutku.

I dok su cijene rasle, obim trgovine je također bio veći. Za kolekciju Mutant Ape Yacht Club, obim je porastao za 139% u proteklom danu na 1,17 miliona USD. U međuvremenu, Bored Ape Yacht Club je porastao za 6% na 889.040 USD, a Otherdeed za 14% na 777.630 USD.

CryptoPunks je, s druge strane, bila jedina kolekcija od četiri koja je zabilježila pad obima trgovanja. U protekla 24 sata, do trenutka pisanja, obim CryptoPunksa pao je za 30% na 468.040 USD.

U međuvremenu, znakovi bikovskog raspoloženja na NFT tržištu također se mogu osjetiti iz cijene ApeCoina (APE), tokena koji koriste Bored Ape Yacht Club i Mutant Ape Yacht Club zajednice i koristan proxy za šire NFT tržište.

U vrijeme pisanja, token, rangiran na 33. mjestu po tržišnoj kapitalizaciji, porastao je za 14% u prethodna 24 sata na cijenu od 6,55 USD. Cijena znači da je ApeCoin sada više nego udvostručen otkako je sredinom juna dostigao dno od 3,1 USD. APE je također porastao za 11,4% za sedmicu i 28% za mjesec.

Cijena ApeCoin-a u posljednjih 30 dana:

____


– Američki Fed pokrenuo još jedno povećanje stope od 75 baznih poena pri rekordnoj inflaciji, skoku Bitcoina i Ethereuma
– Sada razumijemo koliko malo razumijemo inflaciju – Fed’s Powell

– CryptoPunk prodaja Top mjesečne ljestvice kao i pad ostalih Blue-Chip NFT kolekcija
– Igrači igraju različite strategije: Minecraft kaže ne NFT-u, dok Square Enix otkriva svoj NFT projekat

– Fizička umjetnost usko pobjeđuje NFT u eksperimentu Damiena Hirsta
– Coinbase objavljuje prvi dio filma s BAYC-om, dok COIN nastavlja da se tankira i ARK izbacuje Coinbase dionice

– NFT hakovi putem Discorda mogu biti povezani – Analitičari
– Advokatska kancelarija pokušava da organizuje grupnu tužbu protiv Yuga Labs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *