Crypto

Najpopularnije kovanice pasa rastu 4 uzastopne sedmice, kako se bliži glavni razvoj Shiba Inua

Meme kovanice kao što su shiba inu (SHIB) i dogecoin (DOGE) su u porastu na tržištu, a SHIB se posebno ističe kao treći po učinku među 100 najboljih kriptoaktiva po tržišnoj kapitalizaciji u protekloj sedmici.

U vrijeme za štampu (09:25 UTC) u ponedjeljak, SHIB se trgovao po cijeni od 0,001569 USD, što je rast od 0,4% u posljednja 24 sata i rast od 30% u protekloj sedmici. U međuvremenu, DOGE je iznosio 0,076 USD, što je pad od 4% tokom dana, ali rast od 10,5% tokom sedmice.

Sa svog najvišeg nivoa u oktobru prošle godine, SHIB je ostao u padu za oko 82%, dok je DOGE pao za blizu 90% u odnosu na svoj maksimum iz maja 2021. godine.

Značajno je da je SHIB sada porastao četiri uzastopne sedmice – njegov najduži pobjednički niz od velikog skupa u septembru i oktobru prošle godine. To je takođe prvi put od 11. maja ove godine da je SHIB trgovao iznad nivoa od 0,000015 USD. Tada je SHIB pao kroz nivo jer su bitcoin (BTC) i većina drugih kriptoaktiva pali u cijenu.

U isto vrijeme, prošla sedmica je također obilježila četvrtu uzastopnu pobjedničku sedmicu za DOGE, označavajući prvi takav niz od aprila ove godine. I iako je skupove meme novčića poznato da je teško objasniti, jedan od razloga za uzbuđenje oko DOGE-a mogao bi biti taj što je Elon Musk The Boring Company će prihvatiti DOGE kao plaćanje za korisnike svoje novootvorene tranzitne stanice u Las Vegasu.

Sa SHIB-ove strane, glavni skup dolazi kada se približava lansiranje drugog sloja rješenja za Shiba Inu ekosistem poznatog kao Shibarium.

Očekuje se da će Shibarium Public Beta testnet biti lansiran kasnije ovog kvartala. U međuvremenu, namenski metaverzum i ekosistem Shiba Inu non-fungible token (NFT) planiran je za četvrti kvartal 2022.

Dio toga je i igra pod nazivom Shiba Eternity, koja prema screenshots objavljena na Twitter-u, čini se da je online borbena igra bazirana na kartama slična popularnim igrama za zaradu poput Axie Infinity (AXS).

Uz to, vodeći programer SHIB-a Shytoshi Kusama je ranije rekao da je decentralizirani stabilcoin poznat kao SHI planiran kao dio rastućeg ekosistema.

Prema Haydenu Hughesu, izvršnom direktoru platforme za društveno trgovanje Alpha Impactdobici u meme kovanicama pokazuju da su obični maloprodajni investitori ponovo privučeni kripto tržištem.

“Dogecoin i Shiba Inu su izbili tokom vikenda, što je jasan dokaz da se maloprodajni investitor vratio”, rekao je Hughes u komentaru za Bloomberg u ponedjeljak.

Navijanje i slavljeničko raspoloženje mogli su se osjetiti s Twitter naloga povezanih sa zajednicom Shiba Inu tokom vikenda, sa korisnicima slavi da je SHIB – prema nekim izvorima – nadmašio DOGE u tržišnoj kapitalizaciji.

____


– Dogecoin ide ka nuli, prema Industry Panel
– Shiba Inu Army, Look Away: Anketa tvrdi da će SHIB biti bezvrijedan do 2030.

– Shiba Inu otkriva Stablecoin planove i Dogecoin dolazi u Las Vegas
– Shiba Inu otkriva svoj projekat Metaverse, ali investitori ne izgledaju uzbuđeni

– Još jedan DOGE reli koji je potaknuo Elona Muska završava se deponijom
– Popularni Meme Coin Dogecoin koji se koristi u “najozbiljnijim” zločinima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *