Crypto

Najbolji uređaji za rudarenje Bitcoin i kripto, recenzirani za 2022

Rudarstvo kriptovaluta jedan je od najinovativnijih i najuzbudljivijih načina za sudjelovanje na globalnim kripto tržištima.

Međutim, za efikasno i profitabilno rudarenje digitalnih valuta potreban vam je najnoviji hardver za kripto rudarenje.

Čitajte dalje kako biste otkrili najbolji hardver za bitcoin i kripto rudarenje koji možete kupiti za rudarenje kriptovalute danas.

Šta je hardver za kripto rudarenje?

Hardver za rudarenje kriptovaluta odnosi se na specijalizirani kompjuterski hardver koji se koristi za rješavanje matematičkih zagonetki koje su dio konsenzus algoritma kriptovalute zasnovanog na dokazu rada za osiguranje mreže i primanje nagrade za blok.

Kako bi rudari mogli efikasno da se takmiče, sve više prihvataju moćniji hardver za rudarenje. To znači da rudari za konkurentno rudarenje moraju ulagati u super moćnu rudarsku opremu kao što je integrirano kolo specifično za aplikaciju (ASIC). Ove vrste opreme mogu koštati više od 500 dolara, a najmoćnije hiljade dolara.

Rudarstvo može biti profitabilno ako rudarite pravu kriptovalutu i koristite odgovarajuće opreme za rudarenje.

Vrhunski hardverski uređaji za kripto rudarenje

ASIC (Application Specific Integrated Circuit) oprema za rudarenje je standard za svakoga ko želi efikasno rudariti bitcoin (BTC) i druge vodeće Proof of Work kovanice. Ova klasa hardvera ima samo jednu funkciju, a to je rudarenje kriptovaluta. Energija proizvedena rudarenjem sa ASIC rudarima se obično izračunava u terahašima po sekundi (th/s).

Sada, pogledajmo neke od najboljih hardvera za rudarenje koje možete kupiti za izgradnju rudarske operacije kod kuće.

  1. AntMiner S19 Pro
  2. WhatsMiner m30s++
  3. AvalonMiner 1246
  4. AvalonMiner 1166pro
  5. DragonMint T1
  6. Ebang EBIT E11++

1. Antminer s19 Pro – Jedna od najboljih ASIC mašina za rudarenje

S19 Pro je najnovija generacija SHA-256 algoritma ASIC u rudarskom prostoru. Trenutno je jedna od najboljih ASIC hardverskih mašina za rudarenje, a najčešće je poznata po upotrebi u rudarenju bitcoina i drugih kriptovaluta sa Algoritmom za sigurno heširanje (SHA) od 256 bita, najvišim poznatim algoritmom za heširanje.

Potreban ulazni napon ovog ASIC rudara je 220V. Proizvodi heš stopu od 110 terahaševa u sekundi (Th/s) sa više od 3250 W snage tokom upotrebe, uz energetsku efikasnost od 29,5 J/TH, a trenutno se prodaje po cijeni od 2,860 dolara.

2. WhatsMiner m30s++ Najprikladniji samo za rudarenje na industrijskim farmama

Kaže se da WhatsMiner m30s ima najveću stopu heširanja među komercijalnim SHA-256 rudarima. Ovaj MicroBT hardver za rudarenje rudari brzinom od 112 teraheša u sekundi (Th/s) sa stopom potrošnje energije od 3,472 W i poznat je po svojoj jakoj stabilnosti i profitabilnosti.

M30s pružaju visoku efikasnost, visoku stopu heširanja i crpe 12v snage, te su pogodne za rudarenje na industrijskim farmama.

3. AvalonMiner 1246 – Fleksibilne, funkcije automatskog upozorenja i dobro hlađenje

AvalonMiner 1246 je uređaj za rudarenje koji proizvodi Canaan Mining sa SHA-256 algoritmom. Ima maksimalnu brzinu od 90th/s, potrošnju energije od 3,420W i energetsku efikasnost od 38J/TH, jedan od hardvera za rudarenje sa najvećom potrošnjom energije. Ovaj kripto rudar je prvi put objavljen u januaru 2021. i uglavnom se koristi za rudarenje bitcoina.

Jedna od značajnih karakteristika ovog kripto rudara je njegova fleksibilnost i mogućnost uklapanja u različite veličine ormarića. Ima sistem upozorenja koji automatski obavještava korisnika kada dođe do kvara koji utiče na brzinu heširanja. Takođe dolazi sa četiri ventilatora koji pomažu u hlađenju proizvedene energije.

4. AvalonMiner 1166Pro – Odlična opcija za stručne rudare bitcoina

Canaanov AvalonMiner 1166 Pro je još jedan hardver za rudarenje SHA-256 algoritma sa snagom heširanja od 81th/s, stopom potrošnje energije od 3400W i energetskom efikasnošću od 42J/TH.

Ovaj rudarski hardver korisnicima pruža sigurnost i kvalitet i dolazi s ugrađenim AI čipom sa standardnim dizajnom ojačanja. AvalonMiner 1166 je odlična opcija za stručne Bitcoin rudare.

5. DragonMint T1 – Jednostavan za rad zbog nedostatka ranjivosti

DragonMint T1 je ASIC Bitcoin rudarski hardver koji je razvio Halong Mining. Koristi SHA-256 algoritam. Pruža maksimalnu brzinu heširanja od 16Th/s uz potrošnju od 1480W i energetsku efikasnost od 0,093j/GH. DragonMint T1 ne zauzima prostor i lako je raditi s njim zbog nedostatka ranjivosti.

6. Ebang EBIT E11++ Najbolji za napredno kripto rudarenje

EBIT E11 je najbolji za napredno kripto i industrijsko rudarenje. To je hardver za rudarenje ASIC SHA-256 algoritma sa niskim hash rateom, pruža 44Th/s i potrošnju energije od 1980W, i efikasnost od 0,045j/GH.

Hardver pruža nisku efikasnost zbog niske stope heširanja. Dolazi sa dvije hashing ploče koje napajaju 2 PSU-a. Takođe poseduje hladnjak koji omogućava bolje odvođenje toplote tokom njegovog korišćenja.

Iako je profitabilnost rudarenja postala sve teža tokom godina, uz odgovarajuću postavku rudarenja, još uvijek možete izgraditi profitabilnu operaciju rudarenja kriptovaluta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.